kapat
   
28 Eylül 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Her eve internet ve bilgisayar kampanyası

Türk Telekomünikasyon AŞ'nin bazı yazılım ve donanım firmalarının desteğiyle düzenlediği ve farklı gelir gruplarının bilgisayar sahibi olması imkanı getiren ''Her eve internet her eve bilgisayar'' kampanyası tanıtıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sheraton Otelinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin her eve son sürat internet ve bilgisayar
sağlayacağını söyledi.

Bilgi teknolojilerinin hızla geliştiğine işaret eden Yıldırım, 1996 yılında dünya nüfusunun sadece 16 milyonu internete erişebilirken bugün bu sayının 1.5 milyarı aşarak dünya nüfusunun yüzde 16'sına ulaştığını söyledi.

Bazı
ülkelerin nüfusunun yüzde 80'i internete ulaşılırken bazı ülkelerde bu oranın yüzde 1'lerde kaldığını ifade eden Yıldırım, teknoloji hızla gelişirken
bilgiye erişimdeki sayısal uçurumun insanlık için en büyük tehlike olduğunu vurguladı.

Yıldırım, Türkiye'de de 1998 yılında 30 bin internet kullanıcısı bulunduğunu bugün 16 milyon kişinin internet erişimine sahip olduğunu böylece nüfusun yüzde 24'ünün internete erişebildiğini bildirdi.

''Hükümetimiz döneminde bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimde Afrika seviyesinden dünya ortalamasının 10 puan üzerine çıktık. AB ortalamasının da yarısını geçtik'' diyen Yıldırım, geçmişte hızlı internet diye bir şey olmadığını, bugün ADSL abone sayısının 2 milyon 250 bine ulaştığını kaydetti.

Yıldırım, okullara hızlı internet erişimi sağlanması konusundaki projeyi anımsatarak, 28 bin okula internet bağlantısının kurulduğunu, yıl sonuna kadar okulların tamamının hızlı internet bağlantısına kavuşacağını söyledi.

Okullara internet bağlanmasının tek hedef olmadığını dile getiren Yıldırım, vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırmaya yönelik projelerin devreye
alınmasını hükümet olarak önemsediklerini söyledi.

Bu çerçevede en önemli projenin e-devlet projesi olduğunu anlatan Yıldırım, bu proje sayesinde vatandaşların ev, iş yeri ya da bulundukları noktadan internet aracılığıyla devletin sunduğu pek çok hizmeti alabileceğini belirtti.

Vatandaşın devletin kapısına gitmek yerine devletin hizmetleri vatandaşın ayağına getireceğini kaydeden Yıldırım, yıl sonu itibarıyla 10 kalem devlet
hizmetinin e-devlet kapısından verecek şekilde çalışmalarını tamamlayacaklarını, 2007 yılı sonunda ise 500 bin vatandaşın e-devlet kapısından hizmet alır hale geleceğini bildirdi.

Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyetinin geçmişte okur yazarlığı artırma mücadelesi verdiğini ve bunda da başarıya ulaşıldığını, bugün ise bilgisayar okur yazarlığının yeni bir sorun olarak ortaya çıktığını söyledi. Bu alanda başarıya ulaşmak için işe okullardan başladıklarını anlatan Yıldırım, çocukların büyüklerini eğiterek ülkenin bilgi toplumuna dönüşümünün sağlanacağını dile getirdi.

Yıldırım, Türk Telekom'un vatandaşlara vefa borcunu ödeyeceğini belirterek, kampanya ile şirketin bilgi ve iletişim teknolojileri alanında hizmet yükümlülüğünü yerine getireceğini söyledi.

Yıldırım, kampanyada Türk Telekom'a Vestel, Casper, Microsoft ve Intel'in Türkiye genel müdürlüklerinin destek sağlayacağını, bilgisayarların üretiminin yerli katkıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

''İNDİRİMLER DEVAM EDECEK''

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany de Türkçe olarak yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğine yön verecek bir projenin hayata geçirildiğini, hükümetin vizyonu doğrultusunda geliştirilen projenin geleceğe yatırım olduğunu söyledi.

Türkiye'nin rekabetçi konumu açısından bilgisayar okur-yazarlığı sorunun aşılması gereken bir engel olduğunu vurgulayan Doany, Türk Telekom'un bu amaca yönelik çabalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Doany, internet erişim kapasitesinin artırmak için yapılan çalışmalar kapsamında yıl sonuna kadar 3 milyon, 2007 yılı sonunda ise 5 milyon ADSL abonesine ulaşmayı hedeflediklerini, ayrıca geniş bant erişim imkanlarını artırırken fiyatlarında indirimlere devam edeceklerini söyledi.
Türkiye'de bilgisayar sayısının az olmasının çözülmesi gereken sorunlardan birisi olduğunu anlatan Doany, bilgisayarın aynı zamanda iletişim ve eğlence aracı olduğunu söyledi.

Doany, ''Bu kampanya Türkiye'de bilgisayar kullanımını artıracak. Her aileye bir bilgisayar ve hızlı internet sahibi olma şansı sağlanıyor'' dedi.
Kampanyanın tanıtım törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki hissesini satın alan ÖGER Telekom'un sahibi Muhammed Hariri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kampanya, 1 Ekim- 31 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Kampanyayla farklı gelir gruplarına yönelik tasarlanan bilgisayarların satışı ile hızlı internet bağlantısı bu paket içerisinde yer alacak.

Kampanyada Türk Telekom'un şirketi TT Net proje lideri ve ADSL tedarikçisi, Microsoft yazılım tedarikçisi, Intel donanım tedarikçisi, Vestel ve Casper bilgisayar tedarikçisi olarak yer alacak.Kampanyada, vatandaşlara KDV hariç 371 ve 481 dolarlık iki bilgisayar seçeneği sunulacak.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Merkez Bankası'ndan kredi kartı uyarısı
 'AB'ye gireceksek 10 yıl yüzde 7.5-8 büyümeliyiz'
 Borsa % 1.22 arttı
 Dolar 1,5030 YTL seviyesinde
 Petrol 63 dolara çıktı
 Ekonomi hesap işi, 'Dolar 2 YTL olur' diyenler nerede
 Çocuk doğdu fistan biçildi!
 Fenerli Özdemir, Tarsus'u turizm merkezi yapacak
 Çiftçiler mesajla bilgilendirilecek
 Yaşar, TMSF ile anlaştı borcunu erken kapattı
 Türkiye'de müşteri ABD'li kadar mutlu
 Capital: Güler Sabancı Doğu'nun ana kraliçesi
 'Cari açık için tedbirlerimiz yapısal'
 Halkbank'a 4 talip var
 Çekler de faizi çeyrek puan artırdı
 Tüzmen: İhracattan başka çıkış yolu yok
 'Seçim ve Lübnan beklentimizi bozar'
 Borsa, ABD verisine takıldı
 Genel Kurul'da fındık gerginliği
 Fransa'nın borcu AB kriterini aştı
 Doğalgaza ekimde yüzde 6 zam yolda
 Germanwings'ten bedava bilet
 66 milyon YTL'lik yanık örtüsü pazarı!
 Çinli tekstilciler İstanbul'a geliyor
 MB, kart faizini % 5.7'ye indirdi
 Gurbetteki Türkler yatırıma davet edilecek
 Osram, 100 köy sınıfını aydınlattı
 İstanbul Gold bugün Borsa'da
 'Tekstilin geleceği karanlık değil'
 SİF, sektörde 50'nci yılını kutladı
 Borusan Kültür Sanat'a yeni müdür
 Telsim'den Ramazan servisleri
 Polaris, ABD ve Kuveyt'i hedefliyor
 Tüpraş: Petrol 50 $'ın altına inmez
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Cari açık için önlemi kim alacak?
Son günlerde cari açık...
MELİHA OKUR
Cerrahoğlu niye sanayici oluyor?
Eşref Cerrahoğlu,...
Yılda 200 günü uçakta geçiyor
Manken Tülin Şahin'in bir dakika boş vakti yok. Yedi dil bilen ve...
Türkiye'de ilk kez ilaçsız tüp bebek
Tüp bebek isteyen Emel Emir'in rahatsızlığı, hormon ilacı almasına...
Acemi birliğinde kan parasına göz diktiler
Acemi birliğinde kan parasına göz diktiler
Manisa'daki Kırkağaç 6'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'na bağlı...
IKDP'nin elinde binlerce PKK'lı var
IKDP'nin elinde binlerce PKK'lı var
Silopi'de güvenlik güçlerine teslim olan teröristler çarpıcı...
IMKB
E: 37.268 D:% 1,22
DOLAR
S: 1,505 D:% 0,501
EURO
S: 1,911 D:% 0,553
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu