kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ramazanda su kaybeden cilt daha fazla özen ve nem ister
Ramazanda su kaybeden cilt daha fazla özen ve nem ister

Ramazan ayında cildinize daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Oruç nedeniyle uzun süre susuz kalanların ciltlerinde kuruma meydana gelebilir. Ayrıca iftarda ve sahurda, ağır ve yağlı beslenmek, zaman darlığı sebebiyle vücut için gerekli gıdaları tam alamamak ve yetersiz uyku; cildi olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle iftardan sonra bol su içilmeli. Sulu meyve ve sebze tüketmeye özen gösterilmeli. Ancak cilt için gerekli nem oranını korumak ve suyu hücrelerde daha fazla tutabilmek için sadece su içmek yeterli olmuyor. Öncelikle hücrelerde meydana gelecek hasarı önlemek gerekiyor. Bu dönemde nemlendiriciler kurtarıcı rolü üstlenirler. Güçlü formüllü yoğun nemlendirici özellikte, cildin gün boyu nemli ve yumuşak kalmasını sağlayan ürünler kullanmalısınız. Nemlendiricilerin etkisi sadece cildi nemlendirmek ve kurumaktan korumakla sınırlı değil, aynı zamanda çevresel kirlilik ve yıpranmaya karşı da koruyucu bir kalkan oluşturuyorlar.

NEMLENDİRİCİSİZ OLMAZ!
Cilt tipiniz ne olursa olsun, cildinizi her gün nem kaybına karşı nemlendirmeniz gerekiyor. Yağlı bir cildinizin olması, nemlendirici kullanmanıza gerek olmadığı anlamına gelmiyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; her cilt tipi için en uygun ürünlerin kullanılmasıdır. Kuru ciltler için kremler, karışık ve yağlı ciltler için ise yağ oranını dengeleyen nemlendiriciler öneriliyor. Yağlı bir cildi olanların yağsız ürünleri seçmeleri gerekiyor. Çünkü bazı kozmetik yağlar sivilceye neden olabiliyor. Cildi su ile yıkamak yeterli değil: Cildin üst yüzeyindeki hücrelerin yüzde 40'ını su molekülleri oluşturur ve bunlar hemen cildin altında bir çeşit koruyucu bariyer meydana getirirler. Sanki deri tabakalarını bir arada tutan bir yapıştırıcı gibi görev yaparlar. Yaşlanmayla birlikte, cildin nem kaybı artar ve nemlendiriciye daha fazla ihtiyaç duyar. Nemlendirici ürünler; su moleküllerini cildin en alt tabakalarına kadar taşıyarak, derinlemesine nemlendirmeyi sağlıyorlar. Cildi sadece su ile yıkayarak bırakmak doğru bir yöntem değil. Cildi yağlı olanların temizleme jelleriyle yıkamaları, ardından tonikle temizliklerini tamamlamaları, normal ve kuru ciltlerdeyse süt tipi temizleyiciler ve alkol içermeyen toniklerle günlük temizliklerini gerçekleştirmeleri öneriliyor. Uygun temizleyici ve tonik kullanımı sonrası ise mutlaka uygun bir ürünle nemlendirmek gerekir. Yeni nesil nemlendiriciler cildi nemlendirirken aynı zamanda, ölü hücre tabakasının atılarak, hücre yenilenmesini de sağlayan bileşikler içeriyorlar (AHA). Böylece geride daha canlı ve genç görünümlü bir cilt bırakıyorlar. Bazı nemlendiriciler ise B, C, E vitamini ve betakaroten gibi cildin yaşlanma sürecini yavaşlatan vitaminler içeriyorlar. Cilt; kirli hava, ultraviyole ışınlar gibi çevresel faktörlerin etkisiyle giderek mat ve cansız bir görünüm alır. Bu yüzden yağsız ve güneş ışığı filtreli bir nemlendirici krem kullanmayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Doğru seçilmiş bir nemlendirici, su moleküllerinin cilt yüzeyinden cildin derinlerine kadar hareketi için uygun ortamı sağlar, üst deriyi mükemmel bir yumuşaklığa kavuşturur. Böylece cilt, daha parlak, pürüzsüz ve esnek bir görünüm alıyor. Göz çevresindeki deri de çok ince olması nedeniyle, yüzün diğer kısımlarına oranla kırışıklıklara daha elverişlidir. Bu nedenle göz çevrenize ekstra özen gösterin. Yağlı kremler bu bölgenin hassasiyetini daha da artıracağı için yağsız olan, kaliteli göz kremlerini tercih edin.

SU HAYATTIR!
Vücudumuzun yüzde 70'i sudur ve bu suyun yüzde 20'si deri tarafından kullanılıyor. Günde en az 10 bardak su tüketmek, cildin temizlenmesine de yardımcı oluyor. Cildi toksinlerden arındırıyor, yumuşaklığını koruyor, temiz ve sağlıklı olmasını sağlıyor.

DR. ALİ KERİM DİLER

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Ramazan sofranızı bilimsel kurun
 Peeling mevsimindeyiz: Bebek tenine dönüş
 Ramazanda su kaybeden cilt daha fazla özen ve nem ister
 Sonbahar geldi diye canınız sıkılmasın
 Kanser olur muyum? % 99.99 cevabı var
 Yogaya başladılar Einstein gibi oldular
 Başka doktora gitme hakkınız var
 Öğretmenin gözünü bağırsak ilacı açtı
 Aromaterapinin sihirli dünyasıyla rahatlayın
 Ailenizin doktoru
 ABD'deki ameliyathanede İbo'nun türküsünü dinledik
 Öğle uykusu insanın ömrüne ömür katıyor
 Kalp krizi ağrılarla 'geliyorum' der!
 26 saat ameliyat oldu önce saçını sonra eşini değiştirdi
 Hayatı canlandıran sebze ve meyveler
Yalnız 'ilk yapana' tasarımcı dersen, öylesi Türkiye'de yok!
Yalnız 'ilk yapana' tasarımcı dersen, öylesi Türkiye'de yok!
Bahar Korçan, İdil Tarzi, Hakan Yıldırım gibi tasarımcılar birleşmiş...
Bizimkiler de veto ediyor
Bizimkiler de veto ediyor
Aşırı zayıf mankenlere getirilen podyum yasağı 'sıfır beden'...
Pırlanta ve güzellik buluştu...
Pırlanta ve güzellik buluştu...
Ramazan arifesinde davetlerin yoğunluğu nedeniyle bir gecede birkaç...
'Boyum 10 cm daha uzun olsaydı iyi olurdu'
'Boyum 10 cm daha uzun olsaydı iyi olurdu'
Son albümünde en güzel kadın şarkılarını söyleyen Levent...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.