kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Devlerin galibi Alfa Romeo yatı
Devlerin galibi Alfa Romeo yatı
Karada da denizde de şampiyon
Notlar
Özür

Devlerin galibi Alfa Romeo yatı


Dünyanın en büyük yarış makinelerinin mücadele ettiği Maxi Yacht Rolex Cup 2006'yı Yeni Zelanda'nın efsane yelkencilerinden Neville Crichton'un Alfa Romeo yatı kazandı..

En büyük yelkenli yarış makinelerinin mücadele ettiği Maxi Yacht Rolex Cup, geçtiğimiz hafta sonu 15 ülkeden 46 ekibin katılımı ile İtalya'nın Sardinya Adası'nda tamamlandı. Altı etaplık bir seriden oluşan trofe, Costa Smeralda Yat Kulübü'nün organizasyonu ile gerçekleştirdi. Merkez ise dünya sosyetesinin gözbebeği Porto Cervo Limanı'ydı. Neville Crichton, seri yarışlar sonunda kupayı kaldırırken sahibi ve skipper'ı olduğu '30 metrelik boyuyla' Alfa Romeo'nun dünyadaki en hızlı süper maxi yatı olduğunu da kanıtlıyordu. Şampiyonada yaşanan sürprizlerden biri de iddialı ekip Wild Oats'un, ikinciliği Alman süper maxi yatı Morning Glory'ye kaptırması oldu. Maxi Yacht Rolex Cup 2006, bir bakıma Wild Oats'un galibiyetiyle sonuçlanan '2005 Rolex Sydney to Hobart' yarışının sonuçlarını da tersine döndürüyordu.

TÜM AKSİLİKLERE RAĞMEN
Son yarış iyi bir rüzgâr altında ve gerçekten başa baş mücadelelerin yaşandığı kıran kırana bir kapışma oldu. Zamanla giderek kabaran denizlerde fotoğraf çekmekte de saatte 20 mil hızla yarışan tekneleri izlemekte de gerçekten çok zorluk çektik. Alfa Romeo son yarışa Wild Oats'a dört, Morning Glory'ye de altı puan fark atmış olarak girdi. Son yarışta Bob Oatley'in skipper'lığındaki Wild Oats start çizgisinin en dışından akıllıca bir çıkış yaparken Alfa Romeo, komite botunu takip ediyordu. Bu arada Morning Glory yatı ise merkezde sıkışıp kaldı. Wild Oats ilk şamandırayı dönerken Alfa Romeo'nun üç tekne önüne geçti. İlk rüzgar altı şamandırasında Alfa ekibi balonu indirmek konusunda problem yaşayıp direğe adam çıkartırken, Wild Oats da ikinci rüzgâr üstü şamandırasında balon yelkeni basmakta zorluk çekiyordu. Son turda Avustralyalı Wild Oats parkurun sancak tarafına gitmeyi tercih ederken açığa düşüyor, onun bu yanlış tercihini kurt yelkenci Neville iyi değerlendirerek şampiyonluğu kapıveriyordu... Oysa agresif bir ikili mücadele gerçekleştiren Alfa ve Wild Oats ekipleri için ortak stres faktörü daha vardı: Son yarışın koşulları Morning Glory ekibinin galip gelmesi için daha uygundu. Yarışın ödül töreni yat kulübünün de içinde yer aldığı Piazza Azzurra'da gerçekleşti. Yarıştan sonra kendisiyle görüştüğümüz Neville Crichton yarışla ilgili hislerini şöyle ifade ediyordu: "Tam şamandıra dönüşünde balon yelken tellere dolandı. Cenovayı (ön yelkeni) basmamıza rağmen diğer yelkenimizi indiremiyorduk. İşte bu teknik aksaklıktan dolayı balonu indirmekte zorlandığımız an kazanmak ve kaybetmek arasındaki ince çizgiden geçtiğimizi hissettik. Aslında yapılan tüm serileri zaten kazanmıştık ama yeni bir zafer kazanmayı amaçlıyorduk. Wild Oats ikinci şamandırada bizi bir dakika iki saniye farkla geçti. Sonunda gülen biz olduk. Bütün haftayı değerlendirmem gerekirse, yarış da rakiplerimiz de çok iyiydi. Bu yarış benim kitabımda hiç tartışmasız dünyanın en iyi yarışı."
DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Havada yakıt yarışı
 HABOM ihaleye çıkıyor
 Kısa...kısa...kısa...
 Senaryo hiç şakaya gelmez
 Orangutanlar ve çay poşetleri
 Efsane Fokker jetle geri döndü
 Lufthansa uçuşları artıyor
 Amerika ve Kanada ucuzladı
 Türk'ün otomobille imtihanı
 Gel kim olursan ol gel Konya'nın aşına gel!
 Uçakta sinema dönemi
 Airbus A380'ne yeni başkan
 Kısa...kısa...kısa...
 CeBİT'te yılın 'en yeni'leri
 Erkekler de mücevher takar
 Kuleden kokpite kaçış
 TAV markası İzmir'de
 Kısa...kısa...kısa...
 Rembrandt 400 yaşında
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
TURGAY NOYAN
Marinalarda pompa komedisi
Marinaların, dolayısıyla...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Havada yakıt yarışı
Sürekli büyüyen havacılık sektörü...
Türk medyasının tek ihtiyacı bizdeki cesaret!
Dokuz aylık Genel Yayın Yönetmenliğinin ardından yaptırdığı araştırma...
Ağalardan jet sosyeteye
Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk toplu konut projesi, ihtişamın simgesi...
Orada bir köy öğretmeni var uzakta...
Anadolu'nun dört bir tarafına yayılmış, eğitim ordusunun ama en önemli...
Uzaydaki komşu kızı
Anuşeh Ensari bir mucizenin kahramanı: Tek kelime İngilizce bilmeden ABD'ye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.