kapat
   
23 Eylül 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kara gömleklilerin molotoflu baskını
Tek tip kıyafet

Müzikhole kara gömlekli baskın

İstanbul'da, kara gömlekli, maskeli ve silahlı 80 kişi, "pislik yuvası" diye bağırarak iki müzikholü bastı, cam kırıp ateşe verdi.

İkitelli'de önceki gece saat 22.30 sıralarında bir inşaatta toplanan 80 kişilik grup, kara gömlekler giyip maske taktıktan sonra caddeyi trafiğe kapadı. Ellerinde sopa ve tabancalar bulunan grup iki müzikhol ve bir kahvehaneye aynı anda baskın yaptı.

CEPHE İMZALI PANKART
Yemek yiyip içki içen müşterileri, başlarına silah dayayıp yere yatıran teröristler, sandalye ve masaları parçaladı, camları kırdı. "Pislik yuvalarını dağıtacağız" diye slogan atarak üç işyerine molotof kokteyli attı. Giderken de "Cephe" imzalı bomba süsü verilmiş pankart astı.

POLİS MAÇTAN GELEMEMİŞ
Emniyet'e hemen haber verilmesine rağmen polisin olay yerine 45 dakika geç geldiği iddia edildi. Polise bu durumu soran vatandaşlar "Tüm ekipler Olimpiyat Stadı'ndaki İ.Belediyespor-Samsunspor maçında görevliydi" yanıtı aldı.

"Filmlerde görürdüm"

Teröristlerin baskın düzenlediği üç işyerinin sahibi Ali Baran "Bu sahneleri ancak Amerikan filmlerinde görürdüm. Şimdi bire bir yaşadım" derken işçilerden biri parçalanıp yanan masa ve sandalyeleri gösterdi.


Kara gömleklilerin molotoflu baskını

İkitelli'de 80 kişilik bir grup baştan ayağa siyah giyip, yüzlerine de siyah maske takarak iki müzikhol ile bir kıraathaneyi bastı ve molotof kokteyli atıp kaçtı.

İstanbul İkitelli'de terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen hepsi siyah kıyafetli 80 kişi bir caddenin iki tarafını da trafiğe keserek 2 müzikhol ve bir kıraathane bastı. Eğlence yerlerindeki vatandaşların başına silah dayayarak, molotof atan kişiler, olay yerinden gittikten 45 dakika sonra polis geldi. Yasadışı terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ileri sürülen ve "Cephe" pankartı taşıyan 80 kişi, "Pislik yuvalarını dağıtacağız" yazılı pankart astı. İkitelli Atatürk Caddesi üzerinde önceki akşam saat 22.30 sıralarında toplanan grup önce bir inşaata girerek tek tip siyah elbise giydi ve yüzlerine maske taktı. Daha sonra caddeyi her iki yönden trafiğe kapatan grup, ellerinde tabanca ve sopalarla Çağla 3 Müzikhol, Demdem 3 Müzikhol ile bir kıraathaneye baskın yaptı. Saldırganlar müşterilerin başlarına tabanca dayayarak, yere yatırırken, direnenleri tartakladı. Masaları, sandalyeleri parçalayan grup, işyerlerinin camlarını kırdı. "Pislik yuvalarını dağıtacağız" şeklinde bağıran grup üyeleri molotof kokteyli attı. Grup daha sonra pavyonların karşısında bulunan otoparkın duvarına "Pislik yuvalarını dağıtacağız" yazılı bomba süsü verilmiş pankart astıktan sonra kaçtı. Pankartı fünye ile patlatan polis, inşaatta maskeleri buldu.

POLİS
GEÇ GELDİ

Vatandaşlar polisin 45 dakika geç geldiğini belirterek, geç kalma gerekçesi olarak tüm ekiplerin Olimpiyat Stadı'nda oynanan Büyükşehir Belediyespor-Samsunspor maçına gönderilmesinin gösterildiğini söylediler. Mahalle sakinleri kendilerine "Cephe" adı veren grubun daha önce de Halkalı Toplu Konutlar'da fuhuş yapıldığı ileri sürülen bir evi bastığını iddia etti. Vatandaşlar grup üyelerinin İkitelli ve çevresinde madde bağımlısı tinercileri ve uyuşturucu satıcılarını da yakalayarak dövdüklerini ileri sürdü.

AMERİKAN FİLMİ GİBİ
Çağla 3 Müzikhol'ün işletmecisi Mehmet Polat, "Yedi yıldır burayı işletiyorum. Daha önce tehdit almamıştık" derken, basılan kıraathane ve müzikhollerin sahibi Ali Baran, "Bu sahneleri Amerikan filmlerinde görüyordum. Şimdi ise birebir yaşadım" dedi. Baran, olayı şöyle anlattı: "Ben kahvedeydim. Tekmelerle bizi yere yatırıp kafamıza silah dayadılar. Masaları dağıtıp camları kırdılar" dedi. 21 Mart'ta da yaklaşık 100 kişi Okmeydanı Halk Meclisi imzasını taşıyan "Bar Pavyon Birahane İstemiyoruz" pankartı açarak yürüyüş yapmıştı. Grup adına yapılan açıklamada da "Mahallenin ortasında, bir evin altında, okulun yanında açılan barların kadın çalıştırması yasal mı?" dendi. Bir apartman girişinde iki tabanca ile üç adet maske bulundu. Silahlar kriminal incelemeye gönderildi.

Müslim SARIYAR / Deniz DERİN - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Dindarlığı savunmak avama kalmamalı"
 Özel bir aday
 Palu Demiryolu'nda patlama
 Papa'dan büyükelçilere davet
 Atabeyler'de askeri savcı polisi işaret etti
 Atatürk'ü kemale erdirdiler
 Gül, BM'de Güvenlik Konseyi üyeliği için destek istedi
 Bebeği sahipsiz değil
 En iyi resim yapan 3 kişi burs alacak
 Tarihi geçmiş etin faturası dönere çıktı
 ÖSS'deki başarısı 'Teşekkür' getirdi
 Kadın polisler bomba imha kursunda başarılı olamadı
 Papa'dan sonra İngiliz Kardinal çıktı
 "Türbanınızı açmayın" mektupları
 Emniyet'ten öğrencilere: 'Tuzaklara düşmeyin'
 Genç hemşire ölü bulundu
YILMAZ ÖZDİL
Olacağı bu...
Yıl, 1932...
İşgal...
MEHMET BARLAS
Komplo teorileri toplumu rahatlatır...
Bazıları için...
FATİH ALTAYLI
Karalamanın arkasındaki neden
Atabeyler Operasyonu...
ERDAL ŞAFAK
TSK ve AB
Bu ay sonunda Türkiye'ye...
MEHMET ALTAN
Rekabet üstü yumurta ve AK Parti...
Pennsylvania'da inek...
Kimse bizi silahsızlandıramaz
Nasrallah, 12 Temmuz'dan beri ilk kez meydana çıktı: Dünyada bize...
Rus 'kadife devrimi' kapıda
"Amerika, Rusya'yı durdurmak için Gürcistan'daki gibi bir 'kadife...
Size duacıyım: 1-0
Size duacıyım: 1-0
Konya'da dakika 31... Mateja Kezman ceza sahası dışından bu muhteşem...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu