kapat
   
22 Eylül 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beyrut'ta Nasrallah'ın gövde gösterisi

İsrail'in G.Lübnanı vurmaya başladığı 12 temmuzdan sonra hedef listesine aldığı Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnan'da Zafer gününde 100 binlerin önünde ortaya çıkarak İsrail'e meydan okudu.

Hizbullah'ın Beyrut'un güney mahallelerinde düzenlediği dev gösteriye, İsrail'in 12 temmuzda başlattığı saldırılardan sonra gizlenen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah katıldı.

NASRALLAH İSRAİL'E KARŞI ZAFER İLAN ETTİ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, bugün Lübnan'ın başşehri Beyrut'un güneyinde düzenlenen zafer mitinginde yaptığı konuşmada, İsrail'e karşı "kutsal, tarihi ve stratejik bir zafer" kazandıklarını ilan etti.

Hasan
Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a karşı başlattığı ve yaklaşık 1 ay süren savaş süresince ve kendisine yönelik ölüm tehditleri sebebiyle büyük bir gizlilik içinde saklanıyordu.

Nasrallah onbinlerce kişiye karşı hitaben yaptığı konuşmada "Zaferi inancımızla kazandık, burada bulunmam benim için de sizin içinde tehlike biliyorum" dedi.

İsrail'e karşı "zafer" yürüyüşü için özellikle Lübnan'ın güneyinden Hizbullah yandaşları Beyrut'a akarken, kentin güneyinde toplanan yüzbinlerce kişi bayraklar, flamalar ve balonlarla gösteride yer alıyor.

Hizbullah yandaşları, bugünkü gösteri için dün sabahtan itibaren Beyrut'a doğru yaya ya da otobüs ve otomobillerle yürüyüşe geçmişti.

İSRAİL İLE 34 GÜN YAPTIĞI SAVAŞIN ARDINDAN KENDİNİ GALİP TARAF İLAN EDEN HİZBULLAH, "İLAHi ZAFERİNİ" KUTLAMAYA BAŞLADI

İsrail ile 34 gün yaptığı savaşın ardından kendini galip taraf ilan eden Hizbullah, "ilahi zaferini" kutlamaya başladı. Kutlamalara Hizbullahlideri Nasrallahın katılıp bir konuşma yapması güne tarihi bir anlam kattı.

Dünden beri başkent Beyrut'a gelen on binlerce Hizbullah taraftarı meydanda toplandı. Göstericiler ellerinde sarı bayraklarla mitingi tam bir gövde gösterisine dönüştürdü. Mitinge, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da katılabileceği belirtilmiş ancak kesin bir açıklama yapılmamıştı. Mitingin düzenleneceği meydanda güvenlik önlemleri en üst seviyede tutuluyor olmasına rağmen Nasrallah'ın İsrail'in hedefi olması nedeniyle olası bir hava saldırısına kurban gitme ihtimalinden endişe ediliyordu.

GÜNEY LÜBNAN'DAN AKIN EDENLER İLK SİNYALİ VERDİ

Özellikle Güney Lübnan'dan binlerce kişi Beyrut'a akın ederken, gösteri alanında geniş güvenlik önlemleri alınması, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da mitingde boy göstereceğini işareti olarak yorumlanmıştı.

Ancak organizatörler, kendisinin çıkıp çıkmayacağını belirtmemişti. Bu durumun ise İsrail'in Nasrallah'ı vurabileceği endişesinden kaynaklandığı söyleniyordu.

DAHA ÖNCEKİ HİZBULLAH LİDERİ KONUŞMA YAPARKEN VURULMUŞTU

Nasrallah'tan önceki Hizbullah lideri, 1992 yılında bir miting sırasında İsrail hava saldırısı sonucu öldürülmüştü. İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz da, katıldığı bir TV programında Nasrallah'ın bu mitingde hedef olup olmayacağı sorusunu cevapsız bırakmıştı.

GÖSTERİCİLER: BUGÜN TARİHİ GÜN

Göstericiler, Hizbullah'a ve Nasrallah'a destek sloganları atarken, "Bugün, Araplar için tarihi bir gün. Yeni bir savaş olsa yine girmeye hazırız" şeklinde konuşuyorlar. Göstericiler, her sözünde Nasrallah'tan gurur duyduklarını dile getiriyorlar.

Gösteri için ülkenin uzak kentlerinde gelenler, "Evlerin yıkılması ve şehitler açısından daha fazla kayıp vermiş olabiliriz, ama hâlâ dimdik ayaktayız" diye konuşuyor. Göstericiler, Beyrut'a "Hasan Nasrallah'ın çağrısını cevapsız bırakmamak için" geldiklerini belirtiyor.

Nasrallah, örgütün televizyonu El Manar TV'den yaptığı seslenişte "Sizi zafer mitingine, sizin zaferinizin mitingine katılmaya çağırıyorum. Hep beraber ahitlerimizi yenileyelim ve tüm dünyaya bu ilahzaferin sevincini gösterelim" demişti.

NASRALLAH: DÜNYADAKİ HİÇBİR ORDU, HİZBULLAH'I SİLAHSIZLANDIRAMAZ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ''Dünyadaki hiçbir ordu, silahlarımızı ellerimizden bıraktıramaz'' dedi. Başkent Beyrut'un güneyinde düzenlenen "zafer mitinginde", İsrail'in 12 temmuzda Lübnan'a savaş başlatmasından bu yana ilk kez görünen Nasrallah, hayatına yönelik tehdide rağmen mitinge katılma kararı aldığını söyledi. Nasrallah, ''Halkı korkutmak ve uzaklaştırmak için bu meydanın bombalanacağını söylediler. Ama kalbim, aklım ve ruhum, size uzaktan hitap etmeme izin vermedi'' dedi.

İsrail ile savaşın başladığı ve bittiği günlere atıfta bulunan Nasrallah, ''Bu zafer mitingine katılarak 12 temmuz ve 14 ağustostan daha yürekli olduğunuzu kanıtlıyorsunuz'' dedi. Hizbullah militanlarının, ''İsrail tehditleri sona erdiğinde ve Lübnan hükümeti ülkeyi koruyacak kadar güçlü olduğunda'' silahları bırakacağını belirten Nasrallah, militanların silahlarını zorla teslim etmeyeceğini kaydetti.

Lübnan'daki yeni bir hükümet kurulması çağrısında bulunan Nasrallah, Suriye karşıtı koalisyon hükümetinin, İsrail ile 34 gün süren savaşın ardından ülkenin karşılaştığı tehditlerin üstesinden gelemediğini ifade etti. Nasrallah, Hizbullah'ın hala 20 binden fazla füzesi olduğunu ve BM barış gücünün örgütün cephaneliğine zarar veremeyeceğini söyledi. Nasrallah, Lübnanlı mahkumlarla değiş tokuşta bulunmak dışında, kaçırılan 2 İsrail askerlerini serbest bırakmayacağını belirtti.

İSRAİL: NASRALLAH'IN ZAFER İLANI GÜLÜNÇ

İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'e karşı "tarihi ve stratejik" zafer ilan etmesini "gülünç" buldu. Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey İsrailli yetkili, "Konuşmasından sonra saklanmak zorunda olan bir adam tarafından yapılan zafer ilanı sadece gülünçtür" dedi.

İsrail'in Lübnan'a savaş başlattığı 12 Temmuz'dan bu yana saklanan ve ilk kez bugün ortaya çıkan Nasrallah, suikast tehditlerine rağmen, bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde düzenlenen "zafer mitingine" katıldı. Nasrallah, buradaki konuşmasında, İsrail'e karşı "Kutsal, tarihi ve stratejik bir zafer kazandık" ifadesini kullandı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 "Saddam iktidara" gösterisi
 İngilizler seksten vazgeçmeye hazır
 İsrail-Suudi gizli görüşmesi
 Yunan botundan sınır ihlali
 Filistin'de İsrail'i tanıma krizi
 Pakistan'a da gireriz
 Kara mizah filmi gibi 'Tai usulü' darbe
 Türklerin de öldüğü yangın iki bakanı yedi
 Tayland'ta darbe lideri Kraliyet'in resmi desteğini aldı
 Macaristan'da eylemler sürüyor
 Atlantis geri döndü, ABD rahat nefes aldı
 Bosna suçları unutulmamalı
 Darbe, filmi askıya aldırdı
 Independent'ı Armani imzaladı
 'Erkekler 100 yıl göreve gelmesin'
 Nazi geçmişini 30 yıl eşinden saklamış
 Papa'ya ikinci Ağca mektubu
 'Irak'ta işkence eskisinden çok'
 'Ailesi kaçıranı tanıyor' iddiası
 Katsav'a 8'inci suçlama geldi
 Clinton, 2 milyar dolar topladı
Bu gemi batar
Bu gemi batar
1- İçinde bulunduğumuz sezon federasyona bildirilen 111 resmi...
İşte Alex'in şifresi
İşte Alex'in şifresi
6 gün içinde farklı mesajlar verip, gidebileceğini de ima eden...
Erdoğan: 301 için oturur muhalefetle konuşuruz
Erdoğan: 301 için oturur muhalefetle konuşuruz
Başbakan Erdoğan, 301'inci maddenin değiştirilmesi konusunda yeşil...
İfadesi bile alınmadan ilk celsede beraat etti
Mahkeme, savcının da talebi üzerine, Elif Şafak'a beraat verdi. AB...
Danıştay saldırısı sanığı avukat Arslan 'akıllı' çıktı
Danıştay saldırısını gerçekleştiren avukat Arslan için mahkemeye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu