kapat
   
21 Eylül 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ramazanda belediye yardımları
Ramazanda belediye yardımları

Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlara yardım yapmak isteyen valilikler, belediyeler, Kızılay, çeşitli vakıflar, kuruluşlar ve hayırseverler hazırlıklarını sürdürüyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli kurumlar ve yardım kuruluşları tarafından illerde iftar çadırları kurulup, aşevleri oluşturuldu. Bazı kurumlar ise önceden belirlenen evlere sıcak yemek götürecek.

Ramazan ayı boyunca yoksul vatandaşlara gıda yardımları da sürecek. Bu amaçla önceden belirlenen muhtaç kişiler için, kurum ve kuruluşlarca hazırlanan, içinde kuru gıda bulunan yardım paketleri dağıtılacak.

Antalya
Valiliği, kaymakamlık ve muhtarlar aracılığıyla belirlenen yaklaşık 40 bin kişiye, ramazan ayı boyunca gıda ve giyim yardımında bulunacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kepez Belediyesi de maddi durumu kötü 17 bin 500 aileye gıda paketi dağıtacak.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kızılay Bursa Şubesi ve ilçe belediyelerince de yoksul ailelere 40 bin 500 paket gıda yardımı yapılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 9 bin 500, metropol ilçe Şahinbey Belediyesi de 5 bin gıda paketini yardıma muhtaç ailelere dağıtacak. Gaziantep'teki Sani Konukoğlu Vakfı da bu yıl 19 bin aileye temel gıda maddelerinin bulunduğu yardım paketlerini dağıtacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 30 bin aileye 8 kalem kuru gıdadan oluşan yardım paketleri dağıtacak.

İLLERDEKİ FARKLI UYGULAMALAR

Aydın Valiliği, dar gelirli 1500 kişiye 75 YTL yardımda bulunacak. Yardımlar, banka hesap numaralarına yatırılacak ya da vatandaşlar çek olarak alacak. Sağlığı elverişli olmadığı için bankaya ya da valiliğe gelemeyen kişilerin yardımları ise evlerine ulaştırılacak.

Bitlis Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) da vatandaşların dilekçeyle başvuru yapması halinde nakdi yardımda bulunacak.
Burdur Valiliği, ramazan ayı süresince ekonomik durumu iyi olmayan yaklaşık 700 aileye ayni ve nakdi yardım yapacak.

Bursa'da ''Şefkat Gönüllüleri'' tarafından diğer aylarda yapılan giysi yardımı, ramazan boyunca devam edecek. Merkez Osmangazi İlçe Belediyesinin kuru gıda yardımı yapacağı aileler, aynı zamanda Sevgi Mazağası'ndan ücretsiz bayramlık alabilecek.

Balıkesir'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bu yıl ilk kez 9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası süresince, Zağnos Paşa Camisi'nde 5 bin kişiye iftar yemeği verecek.

Yalova'da Hacı Hayriye Hanım Vakfı, Süleymanbey Mahallesi'ndeki Hacı Hayriye Hanım Camisi bahçesinde sıcak yemek ve ekmek dağıtacak. Yemek dağıtımından isteyen herkes yararlanabilecek.

Elazığ'daki Mamuret'ül-Aziz Vakfı, 250 aileye yakacak, 10 bin kişiye sıcak yemek, bin kişiye giysi ve 250 aileye nakit para yardımında bulunacak.
Eskişehir SYDV, öğrencilere giysi ve kırtasiye malzemesi yardımı yapacak.Gaziantep'teki Sani Konukoğlu Vakfı, 10 bin öğrenciye okul çantasında bir yıllık ihtiyaçlarına yetecek miktarda kırtasiye malzemesi, 10 bin öğrenciye de kıyafet yardımı yapacak.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin göndereceği kırtasiye, gıda ve nakdi yardımları dağıtacak. Kilisli iş adamları Mehmet Sanlı ve Hasan Sünlüoğlu, bayrama kadar bin yoksul çocuğu giydirecek.

Kocaeli'nde, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve Real Hipermarketler zinciri, ramazan ayında düzenleyecekleri kampanyayla, hayırseverlerin bağışlayacağı gıda maddelerini bir stantta toplayıp, aynı gün ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.Kocaeli SYDV ise 2 bin aileye 50 YTL'den az olmamak kaydıyla para yardımında bulunacak. Kızılay İzmit Şubesi, yardıma muhtaç ailelere, önceden belirlenecek marketlerden alışveriş yapabilmeleri için fiş verecek.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, 400 öğrenciye giysi yardımı yapacak. Tokat SYDV, ihtiyaç sahibi 3 bin kişiye 40'ar YTL para yardımında bulunacak.

Zonguldak SYDV, maddi durumu iyi olmadığı belirlenen kişilere 60'ar YTL'den olmak üzere toplam 100 bin YTL para yardımında bulunacak. Karabük SYDV 2 bin aileye toplam 215 bin YTL, Trabzon SYDV 3 bin 500 aileye toplam 152 bin YTL nakdi yardımda bulunacak.
Çankırı'da ise Kızılay 150 öğrenciye defter ve okul malzemesi yardımında bulunacak.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Adana'da Hayal Dünyası Parkı yanında oluşturulacak çadırda, tiyatro gösterileri, meddah, ortaoyunu, Hacivat-Karagöz gibi geleneksel oyunlar
sergilenecek.

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesince, ramazan hazırlıkları kapsamında belediyenin hizmet sahasındaki 44 cami gül suyuyla yıkatılıp, bahçe düzenlemeleri yapılıyor.

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenliği'nin 2'ncisi düzenlenecek. Karaalioğlu Parkı'ndaki panayır alanında, ramazan nostaljisi yaşatılacak.

Parktaki aslanlı yola kurulan 250'ye yakın dükkanda, giyimden, gıdaya, hediyelik eşyadan, el sanatlarına kadar her türlü ihtiyaç karşılanabilecek. Parkta kurulacak Osmanlı Mahallesi'nde ise unutulmaya yüz tutmuş ramazan geceleri yaşatılacak.

Antalya'nın Kepez Belediyesince 1. Ramazan Şenliği düzenlenecek. 39 gün sürmesi planlanan şenlik kapsamında, Cumartesi Pazarı alanında oluşturulacak Osmanlı Çarşısı'nda geleneksel el sanatları teşhir edilecek, sema gösterileri ve geleneksel Türk oyunları sahnelenecek.

Bursa'da ramazan ayında organize edilen ''Temaşa-i Ramazan'' etkinlikleri kapsamında, kentin değişik noktalarında her akşam farklı bir eğlence düzenlenecek.

Denizli Belediyesi, Zübeyde Hanım Caddesi'nde ''Ramazan Sokağı'' oluşturacak. Burada 100 stant kurulacak, müzik dinletileri, animasyon, Hacivat ve Karagöz gösterileri sunulacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında mehteran konseri, havai fişek gösterileri, Antep sıra geceleri, animasyon gösterileri, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserleri, kanto gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla Cumhuriyet Mahallesi'nde kurulacak ''Ramazan Sokağı''nda hediyelik eşya, tekstil ürünleri, gıda maddeleri ve oyuncak satışları yapılacak, eski ramazan eğlenceleri düzenlenecek.

KONYA'DA 20 BİN AİLEYE GIDA VE GİYİM YARDIMI

Konya'da belediyeler, odalar ve dernekler aracılığıyla yaklaşık 20 bin aileye gıda ve giyim yardımı yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayında faaliyete geçecek Büyükşehir Gıda Bankasında 12 bin yoksula gıda ve giyim alışverişi imkanı sunacak.

Merkez Selçuklu ilçe Belediyesi, Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Yerleşkesi ve Fuar Kültür Parka biner kişilik iftar çadırı kuracak.
Merkez ilçe Meram Belediyesi ise 3 bin 500 aileye gıda paketi dağıtacak, yardıma muhtaç 200 yaşlı ve yatalak hastanın evine her gün sıcak yemek götürecek.

Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası, yaklaşık bin aileye gıda yardımı yapacak. Selçuk Üniversitesi de yoksul öğrencilere iftar için ücretsiz yemek kartı dağıtacak.Türkiye'nin ilk gıda bankası Dosteli Derneği, 700 aileye gıda ve giyim alış verişi imkanı sunacak. Dernek ayrıca belde ve köylerde 1200 aileye gıda yardımında bulunacak.


Antalya Valiliği yoksullara vermek amacıyla 40 bin gıda paketi hazırlatırken, merkez ilçe Muratpaşa Belediyesi de ramazan ayı boyunca Pazartesi Pazarı'ndaki aşevinde günde 15 bin kişiye iftar ve sahur yemeği verecek.

Antalya'nın 5 bölgesinde kurulacak ramazan çadırlarında da ay boyunca günde yaklaşık bin kişiye iftar yemeği verilecek. Büyükşehir Belediyesi, her gün 4 bin 400 kişiye yemek verecek, 12 bin 500 aileye gıda paketi yardımı yapacak. Gıda paketlerin büyük kısmı evlere bırakılacak, bir kısmı da yardım merkezinden verilecek.

Kepez Belediyesi de 3 bölgede oluşturulacak iftar çadırlarında biner kişiye iftar yemeği verecek. Belediye, ayrıca 5 bin kişiye ramazan paketi dağıtacak.

Yozgat'ta ise belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından merkez, Akdağmadeni, Sorgun, Şefaatli, Sarıkaya, Yerköy ve Boğazlıyan ilçelerinde kurulacak iftar çadırları ve aşevlerinden günde yaklaşık 10 bin kişi yararlanacak.

Bingöl Belediyesi de günde 10 bin kişiye iftar yemeği dağıtacak. Hazırlanan yemekler 7 ayrı merkezde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

YARDIMLARDAN BAŞLIKLAR

-Adana'da kurulacak iftar çadırlarında ana menüyü, Adana kebabı oluşturacak. Merkez ilçe Seyhan Belediyesince Atilla Altıkat köprüsü yakınlarında kurulacak
1500 kişilik iftar çadırında, vatandaşlara sıcak yemek dağıtılacak.
-Mersin Büyükşehir Belediyesi, günde en az 3 bin kişiye iftar yemeği verecek. Alt kademe Yenişehir Belediyesi ile Mezitli Belediyesinin kuracağı iftar
çadırlarından günde 3 bin 200 kişi faydalanacak.
-Antakya Belediyesi, 3 bin aileye gıda paketi dağıtacak. Belediyenin geçen yıl hizmete açtığı ve 24 saat ücretsiz sıcak çorba dağıtılan ''Çorba Evi''nde de
ramazan süresince 3 çeşit sıcak yemek sunulacak.
-Afyonkarahisar SYDV, yaklaşık 1750 kişiye gıda yardımı yapacak. Belediye ise 5 ayrı noktada kurulacak iftar çadırlarında günde 3 bin 500 kişiye yemek
verecek.
-Isparta Valiliği aşevinde 648 kişiye, belediye ise yaklaşık 1500 kişiye iftar yemeği verecek.
Burdur Belediyesi, 2 yerde kurulacak çadırlarda toplam bin kişiye iftar yemeği verecek, bin aileye gıda paketi dağıtacak, 300 ailenin evine sıcak yemek
götürecek.
-Aydın Belediyesi de 250 yoksul ailenin iftar yemeklerini evlerine ulaştıracak.
-Bitlis Belediyesi, yoksul vatandaşlara yardım paketleri dağıtılacak. SYDV, vatandaşların dilekçeyle başvurması halinde nakdi yardımda bulunacak.
-Bursa Valiliği ihtiyaç sahibi 20 bin aileye, Kızılay Bursa Şubesi de 1500 aileye kuru erzak yardımı yapacak.Büyükşehir Belediyesi Fomara Fevzi Çakmak Katlı
Otoparkı'nda her gün yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği verecek, 5 bin kişiye erzak yardımında bulunacak.
Bursa merkez Osmangazi İlçe Belediyesi, 600 kişiye yemek, 3 bin kişiye erzak dağıtacak. Merkez Nilüfer Belediyesi yaklaşık bin kişiye erzak, Yıldırım
Belediyesi 5 bin 725 kişiye sıcak yemek ve 10 bin aileye kuru gıda dağıtımı yapacak.
-Balıkesir Belediyesi, 3 ayrı ramazan çadırında her gün 4 bin kişiye iftar yemeği verecek, 5 bin kişiye erzak yardımı ulaştıracak. Balıkesir Ticaret Odası
1250 kişiye, Sanayi Odası bin kişiye, Uşşaki Vakfı da yaklaşık 3 bin kişiye erzak dağıtacak.
-Kütahya SYDV, 3 bin aileye gıda yardımında bulunacak. Kütahya Belediyesi, Kültür Sarayında 600 kişiye iftar yemeği verecek. Ticaret ve Sanayi Odası 600
aileye, Kütahya Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı 500 aileye gıda yardımı yapacak.
-Yalova SYDV, 1500 aileye erzak yardımı yapacak. Belediye de Cumhuriyet
Meydanı'nda kuracağı ramazan çadırında bin kişiye iftar yemeği verecek.
-Bolu Belediyesi, ramazan ayı boyunca yaklaşık 2 bin kişiye yemek verecek.
-Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneğince 300 kişilik iftar çadırı
kurulacak. Vakıflar Şube Müdürlüğü ile Kızılay Çanakkale Şubesi 2 bin 200 kişiye
erzak dağıtacak. SYDV de 1200 aileye sıcak yemek ve erzak yardımı yapacak.
-Denizli'de 3 ayrı yerde kurulacak çadırda her gün 3 bin 500 kişiye, Denizli
Genç Tüccar ve İş Adamları Derneği de 2 ramazan çadırında 4 bin 500 kişiye iftar
yemeği verecek.
-Diyarbakır SYDV günde 5 bin kişiye, Kızılay Aşevi de bin kişiye yemek
dağıtacak.
-Batman Belediyesi, 2 aşevinde günde bin kişiye yemek ulaştıracak. İş adamı
Davut Günaydın 2 aşevi açarak, günlük 2 bin kişiye iftar yemeği verecek.
-Mardin Belediyesi, kuracağı iftar çadırında günde 3 bin kişiye iftar yemeği
dağıtacak.
-Siirt Belediyesi günde 1500, Siirt İş Adamları Derneği 500, hayırsever bir
vatandaş da 150 kişiye iftar yemeği verecek. SYDV ise günde bin kişiye sıcak
yemek ulaştıracak.
-Kızılay Edirne Aşevi, her gün 750 kişiye sıcak yemek yardımında bulunacak.
Kırklareli Belediyesi, 1200 paket kuru gıda yardımını yoksul vatandaşların
evlerine ulaştıracak. Tekirdağ Belediyesi, kentin 4 farklı noktasında iftar
çadırı kuracak.
-Elazığ Belediyesi, ramazan ayında günde yaklaşık 200 kişiye iftar yemeği
verecek. Mamuret'ül-Aziz Vakfı ise bin aileye kuru gıda yardımı yapacak.
-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Genç İş Adamları Derneğince
Aziziye Anıtı önünde kurulacak iftar çadırında 1200 kişiye iftar yemeği
verilecek. Büyükşehir Belediyesi, 500 kişiye kuru gıda yardımında bulunacak.
-Iğdır Belediyesinin kuracağı iftar çadırında 500 kişiye 3 çeşit yemek
verilecek. Yaklaşık 300 aileye kuru gıda yardımında bulunulacak. Iğdır Valiliği
de yaklaşık 2 bin aileye kuru gıda yardımı yapacak.
-Muş Belediyesi, 2 bin 500 vatandaşa iftar yemeği verecek.
-Erzincan'da, 4 bin aileye 40'ar kiloluk kuru gıda yardımı yapılacak.
Belediye yemekhanesinde günde 600 kişiye iftar yemeği dağıtılacak. Kars
Belediyesi de günde 200 kişiye iftar yemeği verecek.
-Eskişehir'de, belediye ve sivil toplum örgütlerince 8 bin 500 gıda paketi
dağıtılacak, 5 iftar çadırında günde yaklaşık 5 bin kişiye yemek verilecek.
-Bilecik SYDV 367 kişiye, Bilecik Belediyesi de bin aileye kuru gıda yardımı
yapacak. Belediye Kültür Sitesi'nde günde 500 kişiye iftar yemeği verilecek.
-Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin 3 ayrı noktasındaki iftar çadırında
günde bin kişiye yemek dağıtacak. 9 bin 500 gıda paketi de yardıma muhtaç
ailelere ulaştırılacak.
Metropol ilçe Şahinbey Belediyesi, 4 iftar çadırı kuracak, 5 bin aileye gıda
paketi dağıtacak. Şahinbey Kaymakamlığı işbirliği ile Hoşgör Aşevi'nde günde 3
bin kişiye sıcak yemek verilecek. Gaziantep'teki Sani Konukoğlu Vakfı da 19 bin
aileye gıda paketi dağıtacak.
-Kahramanmaraş Belediyesi, 15 bin aileye gıda paketi dağıtacak. Saçaklızade
Vakfı 2 bin 900 aileye sıcak yemek, Kipaş Holding 15 bin aileye gıda paketi,
Hayır ve İhsan Vakfı da 1500 aileye gıda paketi dağıtacak. Vakıf merkezinde
kurulacak aşevinde, her gün 300 kişiye iftar yemeği verilecek.
-Kilis Belediyesi, günde 500 kişiye iftar yemeği verecek. Hayırsever Haydar
Atınç ise yoksul ailelere 30 ton pirinç, 20 ton şeker dağıtacak.
-Adıyaman Belediyesi, bin kişiye gıda paketi dağıtacak ve belediye iftar
çadırında her gün 1500 kişiye iftar yemeği verecek. Esnaf Odaları Birliği, bin
kişiye gıda yardımı yapacak, her gün bin kişiye sıcak yemek verecek. Ticaret ve
Sanayi Odası 2 bin, bir hayırsever 10 bin aileye gıda yardımı yapacak.
-Manisa SDYV, 5 bin yoksul vatandaşa gıda paketi dağıtacak. Manisa
Belediyesi, il genelinde 18 bin kişiye yemek verecek. Aşevlerine gelemeyecekleri
belirlenen 2 bin kişinin de evlerine yemek götürülecek. Ayrıca 2 bin 500 kişiye
erzak yardımı yapılacak.
-Uşak Genç İş Adamları Derneği, günde bin kişiye iftar yemeği verecek,
ihtiyacı olanlara erzak yardımı yapacak.
-Muğla Belediyesi, esnafın desteğiyle kurulacak iftar çadırında, günde bin
kişiye 5 çeşit yemek dağıtacak.
-Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 7 bin kişiye gıda paketi dağıtacak.
Hacıkılıç Medresesi, Kazancılar Çarşısı, Hatıroğlu Camisi Parkı ile Otobüs
Terminali'nde günde yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği verilecek.
-Kırşehir Belediyesi, iki ayrı yerde kuracağı iftar çadırlarında 5 bin
kişiye yemek verecek, 2 bin kişiye gıda paketi dağıtacak. Ayrıca gecekondu
semtlerinde 1500 aileye araçlarla yemek götürecek.
-Niğde'de SYDV, 2 bin aileye gıda paketi dağıtacak, Hüdavent Hatun Sosyal
Salonu'nda her gün 1500 kişiye iftar yemeği sunacak.
-Nevşehir Belediyesi, her gün 700 kişiye iftar yemeği verecek. Kızılay
Nevşehir Şubesi, 400 aileye gıda paketi dağıtacak.
-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl İzmit merkez, Körfez ilçesi, Dilovası
ve Çayırova beldelerinde kuracağı iftar çadırlarında vatandaşlara yemek verecek.
Ayrıca 30 bin dar gelirli aileye gıda paketi dağıtacak.
-Karaman Belediyesi, 2 bin 500 kişiye gıda yardımında bulunacak, her gün 800 kişiye iftar çadırından yemek verecek. Karaman Sosyal Hizmetler Vakfı, 1800 kişiye gıda yardımında bulunacak. Aksaray'da ise yoksullara gıda yardımı
yapılacak.
-Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, Gar Meydanı'nda bin kişilik iftar çadırı
kuracak. 1084 aileye kuru gıda yardımı yapılacak, 300 kişiye pişmiş yemek götürülecek. İlçe belediyeleri ise günde yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği
verecek, 3 bin 200 aileye gıda yardımı yapacak.
-Samsun'da, çeşitli meslek ve sivil toplum kuruluşları, yaklaşık 2 bin
kişiye gıda paketi dağıtacak. Büyükşehir Belediyesi, günde yaklaşık 1500 kişiye iftar yemeği verecek. Büyükşehir Belediyesi ile ilk kademe belediyeleri, 15 bin kişiye ramazan paketi dağıtacak.


-Ordu Sanayici İş Adamları Derneğinin kuracağı iftar çadırında, günde 600 kişiye yemek verilecek. Ordu Aşevi'nde 500 aile için iftar yemeği çıkarılarak, evlere servis yapılacak. Ordu Belediyesi 2 bin 500, Ticaret Borsası ile Ticaret Sanayi Odası, 1500'er aileye gıda paketi dağıtacak. SYDV de kayıtlı ailelere yaklaşık 5 bin gıda paketi yardımında bulunulacak.
-Sinop Belediyesi, kuracağı iftar çadırında, çeşitli kişi ve kuruluşların
desteğiyle her gün 250 kişiye iftar yemeği verecek.
-Amasya SYDV, yoksul ailelere yaklaşık 84 bin YTL tutarında gıda ve nakdi yardımda bulunulacak. Ticaret ve Sanayi Odası ise 2 bin aileye gıda yardımı yapacak.
-Sivas Belediyesinin kuracağı iftar çadırında, günde bin kişiye sıcak yemek verecek. Kızılay Sivas Şubesi ile Ticaret ve Sanayi Odası, 950 aileye gıda
yardımı yapacak. Suşehri Belediyesi, iftar çadırında günde 300 kişiye yemek verecek. Gürün Belediyesi ve Gürün Kültür Vakfı da yoksul 400 aileye gıda yardımı yapacak.
-Tokat Belediyesi, Sulusokak'ta 400 kişiye sıcak yemek verecek. Tokat
Belediyesi Aşevi Müdürlüğü de günde 7 bin kişiye yemek dağıtacak.
-Şanlıurfa'da, SYDV ve belediye tarafından yaklaşık 10 bin 250 aileye kuru gıda, 16 bin aileye ise günlük sıcak yemek yardımı yapılacak.
-Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Trabzon, Gümüşhane, Artvin ve Giresun'un
ilçelerindeki 4 bin 550 aileye kuru gıda yardımı yapacak.
-Trabzon Belediyesi, Belediye Sosyal Tesislerinde günde 200 kişiye iftar
yemeği verecek, 3 bin aileye kuru gıda yardımı yapacak.
-Rize SYDV, yaklaşık 5 bin aileye kuru gıda yardımının yanı sıra 200 aileye
iftar yemeği dağıtacak. Belediye, günde 350 kişiye iftar yemeği verecek, ayrıca 4 bin aileye kuru gıda yardımı yapacak.
-Bayburt Belediyesi, 200 kişilik iftar çadırı kuracak. İftar yemeğini bir
hafta süresince belediye, sonraki günlerde hayırsever iş adamları karşılayacak.
Ticaret ve Sanayi Odası ise 30 bin YTL tutarında gıda yardımı yapacak.
-Gümüşhane'de, toplam 1790 aileye kuru gıda dağıtılacak. Gümüşhane Valiliği 300'ü öğrenci olmak üzere 900 kişiye, Belediye de 150 kişiye iftar yemeği verecek. Kelkit Kaymakamlığı ile Belediyesi toplam 500 vatandaşa iftar yemeği sağlayacak.
-Artvin Belediyesi 100, Kızılay ise bin aileye gıda paketi yardımında
bulunacak. Giresun'da da SYDV ve Belediye tarafından çeşitli yardımlar yapılacak.
-Van Belediyesi, her gün 2 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek ikram edecek, 8 bin aileye kuru gıda yardımı yapacak.SYDV, 7 bin aileye temel gıda malzemeleri bulunan yardım paketlerini dağıtacak.
-Ağrı Belediyesi, her gün yaklaşık bin kişiye iftar yemeği dağıtacak.
İstanbul Bayrampaşa Belediyesi ise 9 Ekimde, kentte 2 bin kişiye bir günlük iftar yemeği verecek.
-Zonguldak Belediyesi, kuracağı iftar çadırında 800 kişiye, SYDV de evlere servisle 500 kişiye sıcak yemek dağıtacak.
-Karabük Belediyesince kurulacak iftar çadırında 500 kişiye sıcak yemek
verilecek, 1500 ailenin kuru gıda ihtiyacı karşılanacak.
-Bartın Belediyesi aşevinde, vatandaşların desteğiyle her gün 700 kişinin
evine araçlarla sıcak yemek götürülecek.
-Düzce Belediyesi günde bin kişiye, Akçakoca İlçe Belediyesi 250 kişiye
iftar yemeği verecek. Belediye bünyesinde kurulan Umut Işığı Birimi, 100 aileye kuru gıda yardımı yapacak. Gölyaka ilçesinde 400 kişiye iftar yemeği, Cumayeri ilçesinde 250 aileye, Kaynaşlı ilçesinde de 400 aileye gıda paketi verilecek.
-Kastamonu Belediyesince şehir merkezi ve Kırçeşeme'de oluşturulan ''Halil İbrahim Sofrası''nda günde 500 kişiye sıcak yemek verilecek. Yaklaşık 3 bin yoksul vatandaşa da gıda yardımı yapılacak. Tosya, Taşköprü, Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde, 650 kişiye sıcak yemek, 1250 kişiye de gıda paketi ulaştırılacak.
-Çankırı'da, Kızılay Derneği 200 aileye, SYDV 1100 aileye gıda yardımında
bulunacak. Aşevinde 400 kişiye yemek verilecek. Kırıkkale SYDV, yoksul ailelere gıda yardımı yapacak.
-Çorum'da kurulan Gıda Bankası, 6 bin aileye gıda yardımında bulunacak.
Çorum Belediyesi de 3 bin 500 aileye kuru gıda yardımı yapacak. SYDV, bin kişiye iftar yemeği verecek.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Jolie ve Pitt'den milyon dolarlık bağış
 Ağca Papa'yı uyardı: Gelme, vurulursun
 "Sahura mutlaka kalkın"
 Nüfus artışında Hindistan ile yarışıyoruz
 Çocuk pornocuları eğitimli ve kariyerli
 Yılın annesi olmak istiyorum
 'Kendimi kaybedip bıçağa sarıldım'
 Fırtına Antalya'yı vurdu 1 çocuk öldü, 8 yaralı
 'Jet imamlara' maaş cezası ve sürgün
 "Perhize genelde pazartesi başlar salı bırakırım"
 İşte en genç Osmanlı
 Fıkra savunması
 Kaybolan yaşlıyı "Zeyna" kurtardı
 İki kadına kapkaç yapanlar yakalandı
 Harika'ya dava miras kaldı
 Engelliye 'ayıp'
 Çekimde bile oğlunu aradı
 Barcıların transfer kavgasında bir ölü
 Aliye ilk gecede zirvede
 20'şer yıllık polislere rüşvet suçüstüsü
 Kaza yapan gelin-damadı dövdüler
 Sigara içilen yerin havası 9 kat kirli
EMRE AKÖZ
İsveç izlenimleri
Sınır Tanımayan Vatandaşlar (...
MAHMUT ÖVÜR
Cevap ve düzeltme
Gazetenizin 25.03.2006 tarihli...
Türkiye'de sadece Beşiktaş'a gelirim
Türkiye'de sadece Beşiktaş'a gelirim
3 büyükler için adı geçen Mustafa Denizli, Türkiye'de çalışırsa...
Tigana değişiyor!
Tigana değişiyor!
Katı kuralları ile tanınan Kartal'ın hocası, arka arkaya gelen kötü...
Baykal AB'ye savaş açtı
"Hükümet AB özlemini kullanarak sürekli dayatmalarda bulunuyor. Artık...
Topbaş, Başbakan isteyince görevden aldı
Avcılar Cumhuriyet ilköğretim Okulu'nda '100 bin çocuğa eğitim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu