kapat
   
20 Eylül 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Forza Casa Collection markası ile havlu üreten firmanın sahibi Selim Aykıran, sipariş üzerine çalıştıklarını ve üretimlerinin yüzde 90’ını ABD’ye ihraç ettiklerini belirterek, San Francisco, Los Angeles-Beverly Hils’te mağazalarının olduğunu söyledi.
Kara tezgâhtan İspanya Kralı Carlos'a havlu koleksiyonu

İspanya Kralı Juan Carlos için havlu koleksiyonu hazırlayan ''Forza&Casa Collection'' markasının sahibi Selim Aykıran "Aslında biz çok zenginiz. Ama, bunu dizayn edip satmasını bilmiyoruz. Tek rakibimiz Versace'' dedi.

Özel müşterilere butik hizmeti veren Bursa'da kurulu bir firma, Beyaz Saray'ın ardından İspanya Kralı Juan Carlos için 68 parçadan oluşan havlu koleksiyonu hazırladı. ''Forza&Casa Collection'' markasıyla Ralph Lauren, Georgio Armani, Gianfranco Ferre gibi dünyanın en prestijli markalarına üretim yapan firmanın müşterileri arasında, Bill Gates ve Steven Spielberg gibi ünlü isimler de bulunuyor. Firma sahibi Selim Aykıran, yaptığı açıklamada, Londra'da tekstil ve moda eğitimi aldığını, Amerika ve özellikle 18 kaldığı İtalya'da tasarımcı olarak çalıştığını belirterek, gezmek için geldiği İstanbul'da, Mısır Çarşısı'nda gördüğü Bursa havlularının kendisi için dönüm noktası olduğunu söyledi. Aykıran, 1999 yılında Bursa'ya yerleştiğini belirterek, bu tarihten itibaren Bursa ve Denizli'de kaderine terk edilen ''kara tezgahları'' büyük uğraşlar sonucu topladığını anlattı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde (DOSAB) 2001 yılının ocak ayında kurduğu işyerinde 4 tezgahla işe başladıklarını, bugün 52 tezgahla üretim yaptıklarını kaydeden Aykıran, ''İftihar ediyorum, gururlanıyorum. Bu bana daha güzel şeyler yapabilme heyecanı veriyor. Sanat bu. Bizde, Anadolu'da çok güzel şeyler var. Biz çok güzel şeyler yapabiliriz. Aslında biz çok zenginiz. Ama, bunu kullanmasını, dizayn edip satmasını bilmiyoruz. Yüzde 100 pamuklu ve ipek ile kök boya kullanıyoruz. Tamamen el dokuma havlularımızda, kalite konusunda kendimize güveniyoruz. Şimdi, tek rakibimiz Versace'' diye konuştu. Aykıran, Osmanlı ve Anadolu motiflerini, yüksek kalitedeki bu havlulara işleyerek, ''Made in Turkey'' etiketiyle dünyaya kabul ettirdiklerini dile getirerek, ''Dünyada Türkiye'den daha çok tanınıyorum'' dedi. Ralph Lauren, Georgio Armani, Gianfranco Ferre gibi dünyanın en prestijli markalarına üretim yaptıklarına dikkati çeken Aykıran, Bill Gates ve Steven Spielberg gibi ünlü isimlerin de müşterileri arasında yer aldığını bildirdi. Aykıran, sipariş üzerine çalıştıklarını ve üretimlerinin yüzde 90'ını ABD'ye gönderdiklerini ifade ederek, Amerika'da San Francisco, Los Angeles- Beverly Hils'te mağazaları bulunduğunu kaydetti. Amerika'da ''Neiman Marcus'' ve ''GUMP.S'', Paris'te ''Maison Object'' gibi alanında dünyanın en seçkin mağazalarının raflarında havlularına yer verdiğini anlatan Aykıran, ayrıca Japonya, Belçika, İngiltere ve İspanya'ya da sipariş üzerine ürünlerini gönderdiklerini belirtti. Aykıran, tasarımlarının özellikle Amerika'da büyük yankı bulduğunu anlatırken, bunu, 2003 yılında ''The Best of NY Home Textiles Show''da en iyi dizayn, 2006'da da ''The New York Home Textiles Fuarı''nda en iyi dizayn ve kalite dallarında 2 ödül birden alarak tescillediklerini kaydetti.

BUSH
VE EŞİNE HAVLU YAPTI

Bu ödüllere ulaşmanın kolay olmadığını ifade eden Aykıran, ancak bu sayede 2003 yılından bu yana ABD Başkanı George W. Bush ve eşi Laura Bush için Beyaz Saray'a belli aralıklarla koleksiyon hazırladığını bildirdi. Aykıran, tasarımlarının bu seviyede kabul görmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getirirken, son olarak İspanya'nın en ünlü mağazalarından "El Cortez''in sahibinin, bir arkadaşının işyerinde tasarımlarını gördüğünü ve sipariş verdiğini söyledi. "El Cortez''den gelen yetkililerin, Bursa'daki üretim merkezini ziyaret ettiğini anlatan Aykıran, kendisini, havlularını aynı zamanda mağazanın da müşterileri arasında bulunan İspanya Kralı Juan Carlos'a takdim etmek üzere bu ülkeye davet ettiklerini bildirdi. Aykıran, Kral için ''Turkish Towel Collection'' adıyla 68 parçadan oluşan 2 değişik tasarım hazırladığını belirterek, bornoz, el ve banyo havlularından oluşan koleksiyonda, Osmanlı ve Anadolu motiflerinin yer aldığını kaydetti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 İşsizlik yüzde 8,8
 Türkiye AB'nin altıncı büyük ekonomisi
 150 milyon dolarlık Ali Sami Yen Meydanı!
 Borsa ilk seansı %0,50 düşüşle kapadı
 Merkez Bankası'nda sıkı denetim dönemi
 Dolar 1,4710 YTL seviyesinde
 "Neupogen" 1 hafta ücretsiz dağıtılacak
 Prens yapamadı, Akfen Dubai'ye kuleyi dikti
 W Hotels, Avrupa'ya ilk adımını İstanbul'dan attı
 Şoklara karşı çok dayanıklısınız!
 Hükümeti yıpratmak adına ekonomiye zarar verilmesin
 Unakıtan: Emlak vergisi artışını inceleteceğim
 'Sizler geleceksiniz bilgisayarlarınızı tepe tepe kullanın'
 9.6 milyar Euro'luk teklife VW engeli
 Pavyona, kafeye, Formula 1 biletine de belediye vergisi
 'GM ve Ford birleşiyor' haberi ortalığı karıştırdı
 Fındık tepkisi yüzünden vatandaş Fatsa'ya saldırdı
 Kolesterol düşüren gıdaya şikâyet, denetim getirdi
 1 YTL'ye uçuş Varan'ı kızdırdı: Ciddiyetsizlik
 ABD enflasyonu piyasaya moral verdi
 Ülker Kurumsal'a Zuhal Şeker atandı
 Altimo Alman UFG bankasıyla anlaştı
 Visa ticari işlem hacmi 300 milyar doları aştı
 Ödüllü Flores'in hedefi ciroyu katlamak
 HDI sigorta yıl sonunda % 70 büyüme hedefliyor
 Şirketlerden
ŞÜKRÜ BİNAY
DaimlerChrysler Çin'de ortak arıyor, Ford işçi...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
1 YTL'ye uçak bileti ne kadar inandırıcı?
Özel havayolu...
Siyasetin gözde dergâhı İskenderpaşa cemaati
1969'da Erbakan'a Milli Nizam Partisi'nin kuruluşunda açık destek...
Uyuşturucu alışverişi yeni 'merkezine' taşındı
İstanbul-Gaziosmanpaşa'daki Merkez Mahallesi'nde günün her anında...
Padişahın torunu Topkapı Sarayı'nda
Padişahın torunu Topkapı Sarayı'nda
2. Abdülhamit'in torunu Osman Ertuğrul, dev bir imparatorluğun...
Mirasları şehit madalyası
Mirasları şehit madalyası
Gaziler Günü dün tüm yurtta kutlanırken, törenle övünç madalyaları...
IMKB
E: 38.275 D:% -0,18
DOLAR
S: 1,471 D:% 0,170
EURO
S: 1,864 D:% -0,027
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu