kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Sette Deniz'e herkes hanım demek zorunda'
'Sette Deniz'e herkes hanım demek zorunda'
'Ekran korkusu hiç geçmez'
'Sorun da çözüm de bende'
'İçkiye tövbe demem'

Onlarınki resmi bir arkadaşlık

İş nedeniyle tanışan ama zamanla iki iyi arkadaş olan Deniz Akkaya ve Armağan Çağlayan aralarındaki mesafeyi yıkmadıklarını, hatta özel hayatlarını bile bilmediklerini söylüyor.

'Şöhretten sıkıldım' demek ihanettir
Armağan Çağlayan:
"Şöhret şizofrenisi diye bir şey var. Sistemin içine giriyorsunuz, kurtulmak isteseniz de sizi aşağı çekiyor."
Deniz Akkaya: "Zaten sokakta yürüyememek için kendinizi yırtmışsınız. Şimdi 'şöhretten sıkıldım' demek ihanet olur."



'Sette Deniz'e herkes hanım demek zorunda'

Deniz Akkaya ve Armağan Çağlayan'ı yakın arkadaş olarak biliyoruz ama aralarındaki mesafeyi hep koruduklarını söylüyorlar. Hatta Çağlayan, Akkaya'ya 'Deniz Hanım' demeyi bırakalı 15-20 gün olmuş.

Deniz Akkaya Türkiye'nin en güzel kadınlarından, en iyi mankenlerinden biri. Armağan Çağlayan, yıllarca mutfağında çalıştığı televizyon dünyasının son ekran yıldızlarından. İkisi de zaman zaman bizi şaşırtıyor, zaman zaman imrendiriyor, zaman zaman da dehşete düşürüyor, ama kim ne derse desin şöhret onlara yapışmış gibi gözüküyor. Zaten onlar da şöhretlerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini açıkça söylüyor. İşte Akkaya ve Çağlayan'ın ağzından şöhretle ilişkileri ve diğer halleri...

- Gördüğümüz kadarıyla sadece iş arkadaşı değilsiniz. Arkadaşlığınız nasıl başladı? A.Ç.: Hatırlamıyorum diyeceğim şimdi ya... D.A.: Ben hatırlıyorum canım. Onun yapımcısı olduğu programlara gittiğimde tanıştık. Hâlâ da öyledir ama o zaman aşırı mesafeli, aşırı kibardı. Yani herkesin televizyonda gördüğü karakterden tamamen farklıdır. Kesinlikle 'Beyefendi' ve 'Hanımefendi' dışında bir kelime kullanmaz ve ne kadar samimi olursanız olun isminizle hitap etmez.

- Peki siz Deniz Hanım'lıktan Deniz'liğe terfi ettiniz mi? A.Ç.: Yeni yeni, daha 15-20 gün olmuştur. D.A.: Bir gün Armağan'a telefon açıp 'Armağan şu Deniz Hanım'dan çok rahatsız oluyorum. Hem kendimi çok yaşlı hissediyorum hem aramıza bir mesafe koyuyor bu kelime,' dedim. 'Peki olur Deniz Hanım bir daha söylemem,' dedi. Daha yeni yeni Deniz,' diyor.

- Biz ekranlarda tabiri caizse yırtık, deli dolu bir Armağan Çağlayan tanıdık. Ama telefonda konuştuğum Armağan Çağlayan son derece ketum, mesafeli biriydi... A.Ç.: Hiç hayatınızda 'Babacım siz...' diye konuşan biri olmadı mı? Onlar babasını sevmiyor mu mesela? Aslında resmi olan kısım iş. Deniz benim arkadaşım olabilir ama iş hayatında Deniz benim star'ım. Sette ekibimden herkes, ben de dahil, Deniz'e Deniz Hanım demek zorunda. İş ayrı, eğlence ayrı. Ama bizde işle eğlence birbirine karışıyor. Ben bu dengeyi korumaya çalışıyorum. Ben arkadaşlarıma bile özel hayatlarıyla ilgili hiç soru sormam mesela, karşımdaki anlatmak isterse anlatır.

- Popstar bir kişiyi star yaptıysa o da Armağan Çağlayan'dır deniyor. Bir yarışma sayesinde bir anda nasıl keşfedildiniz? A.Ç.: Aura (gülüşmeler). Bence yeteneği doğru yönlendirmekle ilgili. Bayhan da, Firdevs de, Abidin de yeteneklerini doğru yönlendirselerdi benden daha ünlü olurlardı. Ben size bir şey anlatayım mı bununla ilgili? Popstar'da benim jüriye oturmama karar verildi; Ahmet San, Ercan Saatçi ve Deniz Seki var. İlk basın toplantısı yapıldı, ne Ahmet San ne Ercan Saatçi ne Deniz Seki beni hiç ciddiye almadılar, affedersiniz b.k muamelesi yaptılar. Herkes bana kıçını dönüyor, kimse benimle aynı kareye girmek istemiyor. Sonra ilk canlı yayına çıktık her şey ters döndü.

ŞÖHRET BİR KÖR KUYU

- Şöhret şizofrenisi diye bir şey vardır ve insan ister istemez yakalanır buna. Şöhretli insanlar olarak buna katılıyor musunuz? A.Ç.: Var var, çok garip bir durum o. Sisteme giriyorsunuz, sonra kurtulmak isteseniz de yine sistem sizi aşağıya çekiyor, sisteme elinizi veriyorsunuz bu sefer konulunuz da beraber gidiyor. Herkesin öyle anları oluyor. D.A.: Bir kere yaşadığınız şeyin sizin seçiminiz olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. Ben hiçbir zaman 'Şöhretten çok bunaldım, sokakta rahat yürüyemiyorum,' demedim. Siz zaten sokakta rahat yürüyememek için senelerce yırtmışsınız kedinizi. Böyle derseniz istediğiniz şeye ihanet etmiş olursunuz. Zaten ben öbür türlü yaşamayı unuttum, öbür türlü yaşamaya başlarsam belki rahatsız olmaya da başlayacağım. döndü'

EYLEM BİLGİÇ

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Afganistan insanın içini yakıyor
 'Tarihin pususuna yatmış son fedaiyim'
 O kadınla beraber olduğum için kendimden utanıyorum
 'Benimle çalışanlar da uzaylılara inanıyor'
 Üç M(is)li bir aşk üçgeni
 Dirisine de ölüsüne de el koydu
 'Ayçiçeklerimizi öldürtmeyeceğiz!' '
 'Artık Vakko'dan giyineceğim'
 Anadolu'da et, İstanbul'da balık yiyor
 Seren Serengil'den ne istiyorlar?
 'Benden önce smokin mi giyiyordu?'
 'Az çapkın olduğumu söylemeleri iyi bir şey'
 'En doğru adam benim'
 'Aşkı tanımayan zaten tanıtamaz'
 'Âşık olamama problemi yaşıyorum'
 'Bakacak kimse yok diye çocuk yapmadık'
 'Futbolu sinemaya tercih ederim!'
 'Ben bu âlemin delisiyim'
 İran'da bir resmi bir de gizli hayat yaşanıyor
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Cemaat ve ardındakiler
Cemaat ve ardındakiler
Nurculuk'un kurucusu Bediüzzaman Said-i Nursi'dir. Said-i Nursi...
'Cemaat dediğin kapatılınca bitmez'
'Cemaat dediğin kapatılınca bitmez'
Barış Müstecaplıoğlu üniversitede okurken Fethullah Gülen cemaatiyle...
Bardacık inciri başka
Kuru incirin bir öğün yemek kadar besleyici olduğu çok eski çağlardan...
Senaryo hiç şakaya gelmez
Farinelli, Man to Man filmleriyle En İyi Belgesel Oscar'lı İmparatorun...
Orangutanlar ve çay poşetleri
Amerikan okuyucusu, orangutanların özgürleşmesi ya da kâğıt poşetlerdeki çayın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.