kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Vücudunuzu yenileme zamanı
Vücudunuzu yenileme zamanı
Alternatifler

Vücudunuzu yenileme zamanı

Bahar ayları forma girmek için en ideal dönem... Haftada iki buçuk kilo vermenizi sağlayacak özel yenilenme programı ile de kendinizi çok daha enerjik hissedeceksiniz.

Yaza hazırlanırken bedeninizi de canlandırmak istiyorsanız şimdi tam zamanı.. Havaların ısınmasıyla birlikte iştahımızda doğal bir azalma olur. Güneş ışığından daha fazla yararlandığımız için de mutluluk hormonu serotonin kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Haftada iki buçuk kilo vermeye uygun olarak hazırlanan 'yenilenme programı' ile de toksinlerden kurtulup daha enerjik olmak mümkün. Hamileler, şeker hastaları ve çocuklara önerilmeyen bu programı; yılda bir kez, üç hafta üst üste veya her ay bir kez üç gün uygulayabilirsiniz.

KAHVALTI
Karışık müsli (2 kişilik) Malzeme: (30 gr çekilmiş yulaf, 100 ml elma suyu, 30 gr kuru kızılcık, 100 gr ahududu, 100 gr yaban mersini, 200 ml az yağlı süt...) Yulafları elma suyuyla ıslatın, bir gece buzdolabında bekletin. Sabah kızılcık, ahududu ve yaban mersini ekleyin. Karışımı ikiye bölün ve süt ekleyerek servis yapın.

ÖĞLE YEMEĞİ
Fasulye ve lahana çorbası (2 kişilik) Malzeme: (Bir buçuk servis kaşığı zeytinyağı, bir soğan, bir diş sarmısak, bir tutam kurutulmuş kırmızıbiber (isteğe bağlı), 400 ml tavuk suyu, 100 gr fasulye, tuz ve karabiber, 100 gr lahana, bir avuç doğranmış maydanoz, iki servis kaşığı rendelenmiş taze parmesan.) Orta büyüklükte bir tavayı kısık ateşe koyun. Tava ısındığında yağ, soğan, sarımsak ve kırmızı biber ekleyin. Üzerini kapatın ve 15 dakika soğanın yumuşamasını bekleyin. Tavuk suyu ile fasulyeyi ekleyip beş dakika kısık ateşte pişirin. Yemek neredeyse servise hazır. Bu arada ateşi açın ve lahanaları ekleyin. Bir dakika boyunca kaynattığınızda lahanaların renginin parlak yeşil renge döndüğünü göreceksiniz. Yemeğin altını kapatın ve maydanoz ekleyin. İsterseniz üzerine parmesanla servis yapabilirsiniz.

AKŞAM YEMEĞİ
Kızarmış brokoli ile buharda pişmiş levrek (2 kişilik) Balık için: Malzeme: (İki cm uzunluğunda zencefil, iki taze soğan, 2 x 150 gr levrek fileto, iki buçuk yemek kaşığı susam yağı, bir yemek kaşığı doğal soya sosu.) Brokoli için: Malzeme: (Bir yemek kaşığı ayçiçek yağı, bir küçük diş sarımsak, 125 gr saplarıyla taze brokoli, bir tutam kırmızı biber (isteğe bağlı), bir yemek kaşığı soya sosu.) Zencefil ile taze soğanları doğrayın ve bir kenara ayırın. Brokolileri inceltirseniz daha kolay pişer. Düdüklü tencerede beş bardak su kaynatın. Susam yağını hafif bir şekilde balığın her iki tarafına da sürün. Üzerine zencefil serpin. Balığın bulunduğu tabağı düdüklü tencerenin üzerine yerleştirin ve üzerini kapatın. Bu şekilde sekiz dakika pişirin. Brokoliyi de pişirin. Tavayı orta ateşte ısıtın. Bir yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin ve sarmısakları rengi değişene kadar kızarttıktan sonra başka bir tabağa alın. Sonra kırmızı biberleri ve brokolileri kaynar suyun içine koyun. Ortalama üç dakika, brokoliler canlı yeşil halini alana kadar kalsın. Sarmısakları tekrar bir yemek kaşığı soya sosu ile kavurun. Diğer yandan da iki yemek kaşığı susam yağını ısıtın. Balıkları tabaklara koyun ve üstüne taze soğanları yerleştirin. Sarmısağı ve sıcak susam yağını üzerine dökün. Brokoliyle birlikte servis edin.
DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Ona karanfil ve canlı renkler çok yakışıyor
 Tarih, deniz, güneş, seks klişesi ve Bodrum
 Vitaminler, mineraller ve sağlıklı yaşam
 Beyazlatma yöntemleriyle rahatça gülün
 Yaşlanmaya yeni bir bakış
 Sudan güzellik elinizin altında
 Meyvelerden gelen güzellik
 Modern'de yaz okulu
 Banyonuzu bakım kürüne çevirebilirsiniz
 Yaz çiçeği gibi kokmak için
 Babanızı unutmayın
 Zindelik veren mucize diyet
 En büyük mağaza açıldı
 Başarılı seksin sırrı cinsel zekâda gizli
 Kısa ayrılıklar erotizmi besler
 Sağlıklı beslenme hurafeleri
 Dernek hayatlarını değiştirdi
 Doktorları daha çok kadınlar şikayet ediyor
 Japon kadınları neden her daim genç ve zayıf
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
Afganistan insanın içini yakıyor
Afganistan insanın içini yakıyor
Afanistan'da iki buçuk yıldır devam ettirdiği Nato Yüksek...
'Tarihin pususuna yatmış son fedaiyim'
'Tarihin pususuna yatmış son fedaiyim'
Hidayete ermek şöyle dursun, tarihin ondan kurtarıcı rolü beklediği...
Cemaat ve ardındakiler
Nurculuk'un kurucusu Bediüzzaman Said-i Nursi'dir. Said-i Nursi...
'Cemaat dediğin kapatılınca bitmez'
Barış Müstecaplıoğlu üniversitede okurken Fethullah Gülen cemaatiyle...
Bardacık inciri başka
Kuru incirin bir öğün yemek kadar besleyici olduğu çok eski çağlardan beri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.