kapat
   
18 Eylül 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AKP'den vekillere "Ne yaptınız?" sorusu

AKP yönetimi, milletvekillerinin tamamına bir yazı göndererek, iktidara gelinen 2002 yılından bu yana geçen 4 yılda illerine yaptıkları yatırımların dökümünü bildirmelerini istedi. Ancak yazı, AKP yönetiminin milletvekillerinin bildirimine güvensizliğini ortaya koydu.

Yazıda milletvekillerine, "Bildirimlerinizin doğruluğu yerinde teyit edilecektir" uyarısı yapıldı. Milletvekillerinden ayrıca icraat bildirimi yaparken, "abartıdan kaçınmaları, gerçekleşme durumu zayıf veya tartışmalı olan işlere yer vermemeleri" ve "icraatlarının" yeni tarihli fotoğraflarını da göndermeleri istendi.

AKP'nin
iktidara geldiği 2002 yılından bu yana illerde yapılan hizmetlerin dökümünün bildirilmesi için gönderdiği bir yazı, parti yönetiminin milletvekillerinin beyanlarına güvensizliğini ortaya koydu. AKP yönetimi yazısında icraatlarının bildirimini yapacak milletvekillerini, "Bildirimin doğruluğu yerinde teyit edilecek, abartıdan kaçınılacak" diye uyardı.

AKP yönetimi vekil beyanlarına ilişkin güvensizliğini, AKP Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından milletvekillerinin tamamına gönderilen ve her il için özel icraat tanıtımı amacıyla broşür hazırlanacağını duyuran genelgeyle ifade etti.

DOĞRULUĞUNU TEYİT EDECEĞİZ

Genegeyle milletvekillerinden 2002'de partinin iktidara gelmesinden bu yana geçen 4 yıllık sürede seçim bölgeleri olan illerine yapılan icraatların tamamının tek tek dökümünü bildirmeleri istendi. Ancak genelgede milletvekillerinin icraat bildirimlerine ilişkin bir güvensizlik olduğuna ilişkin ifadeler de yer aldı. Genelgede milletvekillerine bildirimde bulunurken verdikleri bilgilere ilişkin dikkat çekici bir uyarıda bulunuldu.

Genelgede, "Toplanan verilerin doğruluğu yerinde teyit edilecek" denilerek milletvekillerince yapılacak bildirimlerin doğruluğunun illerde parti yönetimince kontrol edileceği belirtildi.

ABARTMAYIN

Genelgede ayrıca milletvekillerine, yapacakları icraat bildirimi için "abartıdan kaçınılacak, gerçekleşme durumu zayıf veya tartışmalı durumda olan işlere yer verilmeyecek" uyarısı da yapıldı.

Milletvekillerinden bildirimlerini, 'kısa, özet, doğru, net ve anlaşılır bir şekilde yapmaları" da istendi.

HİZMETLERİN FOTOĞRAFLARINI DA GÖNDERİN

Parti yönetimi genelgesine göre, milletvekilleri beyanını yaptıkları "hizmetlerin" belgelendirilmesi için, "hizmet alanları ve ünitelerinin yüksek çözünürlükte ve yeni tarihli fotoğrafları, il ve ilçelerden genel görünümü yansıtacak fotoğrafları" da parti yönetimine iletecekler.

Genelgede AKP'nin 355 milletvekiline, doğru ve abartısız olmasının yanı sıra sayısal verilerde rakam hatası da yapmamaları istenen 4 yıllık icraat bildirim konuları şöyle sıralandı:

KÖMÜR YARDIMINDAN AB FONLARINA, KÖY YOLLARINDAN FABRİKALARA

".Okul, yeni derslik sayısı, bilgisayarlı teknoloji sınıfı, hastane, sağlık ocağı, bölünmüş yol, organize sanayi bölgesi, küçük sanayi bölgesi, baraj, sulama kanalı, toplu konut, havaalanı sayısına, kapasitesine(hastane yatak kapasitesi, yurt yatak kapasitesi gibi) ve son durumuna ilişkin bilgiler.

.Yatırımların (içme suları, köy yolları, köprü ve menfezler, kanalizasyon ve altyapı çalışmaları) son durumuna ilişkin bilgiler ve önceki yıllara göre kıyaslamalar,

.AB fonlarından köylerimizin altyapı eksikliklerinin giderilmesi için sağlanan proje desteklerine ilişkin son bilgiler,

.28 Mart 2004 tarihinden sonra AKP'li belediyeler tarafından yapılan bütün yerel hizmetlerin(yol, su, rekreasyon, altyapı ve üstyapılar, sebze-meyve hali, otogar, çocuk oyun alanları, sosyal donatılar, itfaiye parkı, araç parkı, yatırım bütçesi kıyaslaması, arıtma, katı atık yönetimi, raylı sistem, kentsel dönüşüm, spor salonu-alanı, kadın ve genç aktivite alanları) son durumuna ilişkin bilgiler,

.Dağıtımı yapılan ücretsiz kitap miktarı, ihtiyaç sahiplerine dağıtımı yapılan kömür miktarı, ihtiyaç sahiplerine yönelik ayni ve nakdi diğer yardımlar, ödemesi gerçekleştirilen DGD miktarı, mazot ve gübre desteği miktarı, canlı hayvan desteği, et ve tarımsal ürün prim ödemelerine ilişkin bilgiler,

.İlinizde yapımı tamamlanan, yapımına başlanan veya yapımına başlanacak olan AKP iktidarı döneminde gerçekleştirilen diğer bütün hizmetlere ilişkin bilgiler,

.Uygulanan yatırım destekleri neticesinde Organize Sanayi Bölgeleri veya bu alanlar dışında özel sektör tarafından faaliyete açılan veya temeli atılan fabrika ve işletmeler ile bu alanlarda oluşan istihdam sayılarına ilişkin veriler."

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Babacan'dan AB'ye uyarı
 Türk dünyasına üç öneri
 Gül, ABD temaslarına başlıyor
 Meclis yarın olağanüstü toplanacak
 Erdoğan Başbuğ'un yerini aldı, milliyetçiler bölündü
 Çelik: Alevilere azınlık diyenin alnını karışlarız
 Baba ve Hoca nikâh masasında buluştu
 - Anamın selamı var! - Benden de selam söyle!
 Bakan Koç: Bazı sanatçılar sahnede değil, evinde ölmeli
 "Türk ordusu Avrupa Birliği'ni istemiyor"
 AP heyetinden Türkiye'ye kritik ziyaret
YAVUZ DONAT
AK Parti'de pozitif ayrımcılık
Gittik, gezdik, konuştuk,...
METEHAN DEMİR
Üç Orgeneral'li mesaj kime?
Askerler artık şehit...
'Çaydan geçermiş gibi poz vermiştik'
BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Adnan Şahin, Hatice Sadioğlu ile aşk...
Yurtta dayağı yazıp ödül aldı, törende okuyamadı
Isparta Atabey 60. Yıl Sadık Doğan Kız Yetiştirme Yurdu'nda büyüyen...
Askerde yolsuzluğa 'sıfır tolerans'a devam
Askerde yolsuzluğa 'sıfır tolerans'a devam
Org. Büyükanıt'ın emriyle, lojmanların onarımından sorumlu 2'si...
Görünmüyorlar ama varlar ve kalabalıklar
Görünmüyorlar ama varlar ve kalabalıklar
Osmanlı'da padişahlar bile tarikat üyesiydi. Cumhuriyet hepsini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu