kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünyanın kalbi New York'ta attı
Modanın ilk adresi New York

Dünyanın en iyi modacılarının 2007 ilkbahar-yaz defileleri, New York'ta görücüye çıktı. Cumartesi SABAH, sizin için izledi. İşte New York'tan son haberler.

Herkesi konuşturan koleksiyonlar
John Barrett'ın defilesiyle başlayan moda haftası tüm modacıları New York'a çekti. Çılgın modacı Betsey Johnson, New York'lu tasarımcı Marc Jacobs ve Türk modacı Atıl Kutoğlu'nun koleksiyonlarına ilgi büyüktü.



Dünyanın kalbi New York'ta attı

Dünyanın en iyi modacılarının 2007 ilkbahar-yaz defileleri New York'ta yapıldı. Cumartesi SABAH olarak bu defileleri izledik ve şehirle ilgili çok özel bir rehber hazırladık. İşte New York'tan son haberler.

Hem New York hem de moda söz konusu olunca, aylar öncesinden New York Moda Haftası için programım sabitlendi. New York'ta yeni açılan yerleri, sonbahar sezon kıyafetleriyle New Yorklu'ları ve daha da önemlisi 2007 ilkbahar- yaz modasını izleme fırsatı, daha gitmeden beni heyecanlandırmaya yetti. Ne de olsa eski bir 'New Yorklu' olarak, kısa süre bile olsa New York'ta bulunmak bana enerji veriyor! Moda haftasında şehir çok hareketliydi. Dünyanın her yerinden modayla ilgili tüm isimler burada toplandı. Bryant Park, en güzel ve şık insanları bir arada görebileceğiniz bir yer... Civarındaki kafeler, restoranlar ve otellerde de aynı hareketi görmek mümkün. Tasarımcıların defilelerini izlemeseniz de, burada oturup gelen geçeni seyretmek bile, bir nevi defile yerine geçiyor. Şehir sanki bu özel haftaya hazırlanmışcasına süper bir havayla karşılıyor gelenleri... Yazdan kalma günler ve 7 Eylül Perşembe gecesi de dolunay! Daha ne isteyebilirsiniz ki... Havalar hâlâ sıcak olsa da, New York'lular sonbahar-kış sezonunu çoktan getirmişler. Kırmızı, leopar, rugan ve legging (tayt) başrollerde! Zincir çantalar ve platform ayakkabıları da görünce, sezonun 'olmazsa olmaz'lar listesi gözümde tamamlanmış oluyor.

MODA DEVLERİ SAHNEDE
8 Eylül Cuma günü moda tasarımcısı John Barlett'in erkek koleksiyonuyla start veren moda haftası, yine aynı gün Fransız tasarımcı Max Azria'nın Hollywood'u sallayan markası BCBG Max Azria, İsrailli moda tasarımcısı Yigal Azrouel ve Nicole Miller'ın defileleriyle devam etti. Cumartesi günü moda tasarımcımız Atıl Kutoğlu'nun defilesinin olması gurur vericiydi. Aynı gün İngiliz modacı Karen Walker, jeanleriyle atılım yapan Avusturalyalı marka Sass and Bide ve ardından Fransa'da doğan ama Amerika'da atılımlar yapmaya başlayan Lacoste'un defilesine de büyük ilgi vardı. Pazar günü New York'la özdeşleşen marka DKNY, romantik tarzıyla tanınan moda tasarımcısı Tracey Reese, elbiseleri bir kült haline gelen moda tasarımcısı Diane Von Furstenberg, İngiliz moda tasarımcısı Luella Bartley, seksi bikinileriyle bilinen Brezilyalı Rosa Cha ve jeanleriyle hit olan Imitation of Christ markasının yeni koleksiyonları, büyük alkış aldı. Pazartesi, günün defilelerinde Oscar de la Renta gece elbiseleriyle, Marc Jacobs tasarımları kadar defile ortamı ve müziğiyle, Luca Luca da tüm koleksiyonuyla beğeni toplarken, salı gününün sürprizi 60'larını aşan New Yorklu moda tasarımcısı Betsey Johnson'un önümüzdeki ilkbaharyaz modasını sunduktan sonra sahnede parende atması ve torunuyla izleyiciyi selamlamasıydı... Cesur modacının mavi farlar, kırmızı rujlar ve canlı renkli tasarımlarıyla fantezi elbiseleri yine çok alkış aldı.


2007 İlkbahar-yaz sezonunda gri giyilecek

Modacılar 2007 ilkbahar- yaz sezonunda fikir birliği yaparcasına koleksiyonlarında gri ve tonlarına yer verdi. Özellikle açık gri elbiseler, mini etekler sezonun olmazsa olmazlarından!

Mini elbise ve eteklerle bacaklar fora
Bacaklarınıza güveniyor musunuz? İlkbahar-yaz aylarında yine bacakları açacağız! Mini elbise ve etekler dışında geçtiğimiz yaz alışmaya başladığımız şortlar yine çok gözde... Grinin minimalliğinden sıkılanlar canlı renklerle yazı yaşayabilecekler.

Kalın ve ince çizgililer yine moda

Sonbahar-kış sezonunda alıştığımız çizgili kıyafetleri, önümüzdeki yaz da göreceğiz. Anna Sui ve Marc Jacobs'ın da koleksiyonunda yer verdiği çizgili kıyafetler, yine çizgilere bürüneceğimizin işareti.

ESRA ÇORUH

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Türkçe müzikte yeni durak
 Sıkıntılarınızı hafifletecek
 Gökyüzüne bir adım uzaklıktaki yaylalar
 Yenidoğan bebekler özel bakım istiyor
 New York Moda Haftası hakkında
 Kim, nerede, nasıl?
 Nerede kalınır, nereye gidilir?
 Defilelere davetiyesiz girmek imkânsız
 İyileşmesi size bağlı
 Genç müzisyenlerin er meydanı, MySpace
 Fotoğraflar ve şarkılar
 Herkesin bir Sezen şarkısı mutlaka vardır
 Dayanılmaz cazibe
 Hoş Kokulu Tasarımlar
 Çocukların hayat kesitleri
 Şifa için doğa ve bitkiler
 Hayvanlar yoğun bakımda
 Madonna'yla yüz yüze
 Kadınlar ondan vazgeçemiyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Okulda bizi neler bekliyor?
Okullar açılıyor. Pazartesi...
Havuzdan çıkıp dünyamıza katılan su perisi
Havuzdan çıkıp dünyamıza katılan su perisi
Yönetmen M. Night Shayamalan'ın son filmi Sudaki Kız, babaların gece...
Antalya'da yeni bir dönem başlıyor
Antalya'da yeni bir dönem başlıyor
Her şey hızla değişiyor. Türkiye, Batı'nın kuyruğuna takılmış ve...
Sanki küçük Japonya
Gerçek Japon yemeklerini yiyebilmek, geleneksel çay seremonisini...
'Küçük şarkıcıların' kusursuz yönetmeni
Adı pek bilinmese de Oğuz Gözen, Türk sinemasının en çok film çeken üç...
'Sürgün yılları acı doluydu'
Naime Sultan'ın torunu Bülent Osman, Türk vatandaşlığına girdikten sonra artık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.