kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Haftanın filmleri
Haftanın filmleri
DVD ekranı

Haftanın filmleri

Beş filmin gösterime girdiği haftanın filmleri arasında en iddialısı bir animasyon: Orman Çetesi
Orman Çetesi
Bir grup orman hayvanı, kış uykularından uyandıklarında ormanın orta yerine yüksek bir çitin yerleştirildiğini, ağaçların yarısının kesilmiş olduğunu ve yiyeceksiz kaldıklarını görürler. Grubun lideri gibi davranan sinirli kaplumbağa Verne duruma adapte olmaları gerektiğini söylerken, oradan oraya gezen sahtekar rakun RJ çıkagelir ve çiti aşıp insanlardan yiyecek çalmayı önerir. İnsanlara giderek yaklaşırlarken ormandaki rahat yaşamları da tehlikeye girecektir. Son derece popüler Madagaskar ve Shrek filmlerinin yapımcıları yeni bir animasyonla karşımızda... Tür: Komedi, Animasyon. Yönetmen: Tim Johnson, Karey Kirkpatrick. Seslendirenler: Bruce Willis, Garry Shandling, Steve Carell, William Shatner, Nick Nolte.

Tatlı hayat
Parisli, güzel bir İngilizce öğretmeni olan Franssou, hayatını sıkıcı orta yaşlı sevgilisiyle paylaşırken aynı zamanda renkli bir hayatı düşlemektedir. Hiç beklemediği bir anda kendisine 50 bin avro miras kaldığında, Fransız Riviyerası'na gidip biraz tatlı hayattan payını almak ister. Kaldığı dört yıldızlı otelde, kenti ziyaret edecek Elton John için bir konser düzenlemeye çalışan Stile karşılaşır. Bu gösteriş meraklısı adamın amacı, zengin bir kadın olarak gördüğü Franssou'yı tuzağına düşürmektir. 1990 yapımı La Discrete (Ayrılık) filmiyle Fransızların Cesar Ödülü'nü kazanan yönetmen Christian Vincent bu sefer hafif bir komediyle karşımıza çıkıyor. Tür: Komedi. Yönetmen: Christian Vincent. Oyuncular: Isabella Carre, Jose Garcia, François Cluzet.

Alacakaranlık
Çok satan gerilim romanları ve gizemli öyküler yazarı Rachel Carlson (D. Moore), 5 yaşındaki oğlu trajik bir şekilde boğulduktan sonra ilhamını kaybedince, bir arkadaşının tavsiyesiyle onun İskoçya sahillerindeki bir köyde bulunan yazlığına taşınır. Ancak yalnız başına kalan Rachel'in paranoyaları depreşecek, girdiği ruh haliyle neyin gerçek neyin hayal olduğunu ayırt edemez duruma gelecektir. Bu İskoç köyündeki lanetli deniz feneri, bir kahin ve öbür dünyadaki oğlundan gelen mesajlar ona kendi romanlarını aratmayacak deneyimler yaşatacaktır. En önemli kozu Demi Moore olan film, gerilim severleri hoşnut edebilir. Tür: Gerilim, Romantik. Yönetmen: Craig Rosenberg. Oyuncular: Demi Moore, Nichola Bee, Therese Bradley, James Cosmo.

Arsen Lüpen
İngilizlerin Sharlock Holmes'u varsa, Fransızların da soylu hırsızı Arsene Lupin var! Arsen Lüpen bir edebiyat eseri kahramanı olarak son yıllarda belki pek gündemde değildi, ancak 42 yıl sonra yeniden beyaz perdede boy gösteriyor. Mücevher soygunculuğu yaparak keyfe keder bir hayat süren Arsen Lüpen, aynı zamanda bir centilmen olarak güzel Josephine'in hayatını kurtarır ve kendini yeni bir maceranın içinde bulur. Josephine'in yardımıyla kendisini bir hazineye götürecek olan üç haçın yerini bulmak durumundadır. 2004 yapımı film, Lüpen'in soygunculuğa nasıl başladığının öyküsünü de anlatıyor. Tür: Polisiye, Macera, Aksiyon. Yönetmen: Jean-Paul Salome. Oyuncular: Romain Duris, Kristin Scott Thomas, Pascal Greggory, Eva Green.

Küçük Adam

Korkunç Bir Film'in yapımcı ve yönetmenleri, bu sefer tür olarak olmasa da mizah anlayışı olarak benzer bir komediye imza atıyor. Kısacık boylu Calvin azılı bir mücevher hırsızıdır. Bir gün bir soygun ters gidince çaldığı mücevheri Vanessa'nın çantasına bırakıverir. Mücevheri geri almak için izleyeceği yol ise bir bebek kılığına girip kendisini çocuk sahibi olmak için çabalayan Vanessa ve kocasının kapısına 'terk etmektir.' Filmin en ilginç özelliği, başrol oyuncusu Marlon Wayans'ın başının bilgisayar marifetiyle bir bebek gövdesine yerleştirilmiş olması. Sadece yazın katlanılabilecek eğlencelik filmlerden. Tür: Komedi. Yönetmen: Keenen Ivory Wayans. Oyuncular: Marlon Wayans, Linden Porco, Gabriel Pimental.

VOLKAN ERSOY

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Vahşi güzellik
 'Bigudilerle uçmak istiyorum'
 Mekânlarda bahar havası estirebilirsiniz
 Bir fincan acı kahvenin 40 yıl hatırı vardır
 Haftanın filmleri
 İstanbul'da Brezilya rüzgârları
 DVD ekranı
 Eğlenmek kimseyi rahatsız etmemeli
 Genç kızlar Jay-Z ile tanışacak
 Tarihi ve kentleriyle karpatlar
 Kentucky'li Brett'ten Sultanahmet tavsiyesi
 Su satıcılığından halıcılığa yükseldi
 Sonbaharın gözdeleri
 Mekânlarda aynanın sihirli gücünü keşfedin
 Medresede kurslar başlıyor
 Atina'yı ağustosta keşfedin
 Rüya değil, gerçek konser
 Hem ekolojik hem ekonomik: Saman ev
 Bu şehrin tüm sakinleri birbirini tanıyor
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Karım aldatırsa hemen döverim
Karım aldatırsa hemen döverim
Pınar Altuğ'la birlikte aynı dizide rol alan Cem Davran bir TV...
Ajda'dan kaftan modası
Ajda'dan kaftan modası
Önceki gece özel bir davette sahneye çıkan Ajda Pekkan, tayt,...
Kanseri yendi ama
Saldırıda yaşamını yitiren 15 yaşındaki Mizgin Demir'in daha önce...
Irak'a tarihi 12 uyarı
Türkiye, ABD'nin PKK'yla mücadele özel temsilcisi Joseph Ralston...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.