kapat
   
15 Eylül 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beşiktaş: 2 CSKA Sofya: 0

Beşiktaş, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında CSKA Sofya'yı İnönü Stadı'ndaki zorlu mücadelede 2-0 mağlup ederek tur için avantaj elde etti.

Maçın ilk dakikasından itibaren erken gol bulmayı amaçlayan Beşiktaş, rakip savunmayı açmakta zorlandı. Rakip ceza alanı içinde çok top kaybı yapan siyah-beyazlı takım, savunmasının başarılı oyunuyla kalesinde önemli tehlike yaşamadı. CSKA Sofya, orta alanda Beşiktaş'ın pas düzeneğini yaptığı presle önlerken, evsahibi takım ceza alanı içinde pozisyon üretemedi. Beşiktaş, yalnızca İbrahim Üzülmez ve Bobo'nun 2 etkisiz şutuyla rakip kaleyi yokladı. Siyah-beyazlı takım, aradığı gol şansını 36. dakikada Burak'ın düşürülmesiyle kazandığı penaltı atışıyla yakalamasına karşın, Bobo ile penaltı atışını gole çeviremedi.

Beşiktaş,
maçın ikinci yarısına taraftarlarının desteğiyle çıkarken, yine rakibi karşısında baskı kurmaya çalıştı. Rakip ekip ceza alanı önünü kalabalık tutunca yine hücum organizasyonlarında zorlanan Beşiktaş, topu sürekli ceza alanı önüne taşıyarak pozisyon bulmaya çalıştı, ancak rakibin savunmasını açamadı.67. dakikada Robert Petrov'un kırmızı kart görmesi sonrası baskısını artıran evsahibi takım, yine de net gol pozisyonu üretemedi. Maçın son bölümünde topu kanatlara indiren Beşiktaş, ceza alanı içinde üstüste pozisyonlar bulmaya başladı. Bitime 8 dakika kala Koray'ın sağdan ortasında Gökhan Güleç'in kafayla indirdiği topu güzel bir vuruşla filelere gönderen Kleberson, takımını öne geçirdi. Beşiktaş, bu golden sonra 2. gol için yüklenmesine karşın bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Kanat organizasyonlarıyla daha etkili oyun sergileyen Beşiktaş, son dakikada İbrahim Akın'ın ortasında 90. dakikada Gökhan Güleç'in ayağından bir gol daha bularak farkı 2'ye çıkardı ve karşılaşmayı 2-0 kazandı.

CSKA Sofya ise hücumdan önce gol yememeyi düşünen bir oyun anlayışla mücadele etti. Savunmada rakibini durduran Bulgar ekibi, ani ataklarla gol üretmeye çalışırken, Trica ile yakaladığı pozisyonda kaleci Runje'yi geçemedi.

CSKA Sofya, ilk yarıda olduğu gibi savunma güvenliğini elden bırakmadı. Savunmada göbeği kalabalık tutan Bulgar ekibi, Beşiktaş'ın kanatları fazla kullanmamasından da iyi yararlandı. Kontraataklarla gol arayan CSKA Sofya, Baki ve Koray'ın iyi oyunuyla gol noktalarında etkisiz kaldı. 67. dakikada 10 kişi kalan konuk ekip, daha da savunmaya çekilerek rakibine pozisyon vermemeye çalıştı. Beşiktaş'ın yoğun baskısı karşısında bunalan CSKA Sofya, 82. dakikada Kleberson'un golüne engel olamayınca Beşiktaş, 1-0 öne geçti. Oyunu sürekli kendi yarı alanında kabul eden CSKA Sofya, son dakikada Gökhan Güleç'in golünü de engelleyemeyince sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

İLK YARI

7. dakikada sol çaprazdan topla ceza alanına giren İbrahim Üzülmez'in etkisiz vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

10. dakikada Bobo'nun sağ çaprazdan sert şutunda, top az farkla auta gitti.

31. dakikada Delgado'nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Bobo'nun kötü kafa vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

32. dakikada ani gelişen CSKA Sofya atağında, orta alandan ve yerden uzun atılan topta Trica, kaleci Runje ile karşı karşıya kaldı. Runje erken kalesini terkedip, Trica'dan önce meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

36. dakikada Bobo ile verkaça giren Burak, ceza alanı içinde Jakiroviç tarafından düşürülünce, hakem Bruno Paixo penaltı noktasını gösterdi.

37. dakikada Bobo'nun kullandığı penaltı atışında, kaleci Ivaylo Petrov topu çeldi. Kaleciden dönen topu ceza alanı içinde önünde bulan İbrahim Toraman'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

39. dakikada Mehmet'in sol çaprazdan sert şutunda, top üst direğe çarparak auta çıktı ve maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI

64.
dakikada Petre'nin kullandığı faul atışında, ceza alanında topla buluşan Zadi, meşin yuvarlağı kontrol etmek isterken kaleci Runje topa müdahale etti. Runje'nin arkasında kalan topu Baki uzaklaştırdı.

65. dakikada sağ kanattan Burak'ın ortasında, savunmadan seken topla ceza alanı sağ çaprazında buluşan Nobre'nin şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.

69. dakikada Koray'ın sağdan ortasında, ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Ricardinho, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta attı.

71. dakikada ceza alanında Ricardinho'dan seken topa Nobre müdahale etmek isterken, kaleci meşin yuvarlağı taca attı. Aynı dakika içinde Ricardinho'nun sağdan ortasında, ceza alanında uygun pozisyonda topla buluşan Bobo, kafayla kötü bir vuruş yapınca, meşin yuvarlak kaleci Ivaylo Petrov'da kaldı.

78. dakikada İbrahim Toraman'ın sağdan ortasında, ceza alanında topla buluşan Burak, meşin yuvarlağı kontrol edip sert vurdu. Ancak top üstten auta gitti.

82. dakikada Koray'ın sağdan ortasında, ceza alanındaki Gökhan Güleç, kafayla topu Kleberson'un önüne bıraktı. Bu futbolcu, ceza alanı içinde kontrol ettikten sonra yerden güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

90. dakikada sol çaprazdan İbrahim Akın'ın ortasında, ceza alanında topla buluşan Gökhan Güleç, rakiplerinden kurtardığı top sonrası önünü boşalttı. Gökhan Güleç, daha sonra düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Beşiktaş, karşılaşmayı 2-0 kazanarak rövanş maçı için avantaj elde etti.

Stat: BJK İnönü

Hakemler: Bruno Paixo, Jose Cardinal, Sergio Lacroix (Portekiz)

Beşiktaş:
Runje, İbrahim Toraman, Koray, Baki, İbrahim Üzülmez, Burak, Kleberson, Delgado, Mehmet, Bobo, Nobre

CSKA Sofya: Ivaylo Petrov, Martos, Kotev, Iliev, Robert Petrov, Petre, Todorov, Jakiroviç, Dimitrov, Silva, Trica

Goller: Dk. 82 Kleberson, Dk. 90 Gökhan Güleç

Sarı Kartlar: Dk. 23 Trica, Dk. 36 Jakiroviz (CSKA Sofya), Dk. 40 Mehmet (Beşiktaş)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerbahçe: 2 Randers: 1
 Trabzonspor: 2 Osasuna: 2
 AZ Alkmaar: 3 Kayserispor: 2
 Gerets: Denizlispor maçı dışında hiçbir maçta kötü oynamadık
 Hakan Şükür: Bordeaux maçında hasta olduğum için oynayamadım
 Alex: Yıldırım isterse 103. yılında da Fenerbahçe'de oynarım
 ULEB'te rakipler belli oldu
 Arjantinli yıldız Riquelme milli takıma veda etti
 G.Saray-Beşiktaş maçının biletleri satışa çıktı
 Güreş Federasyonu özerk oldu
 Basketbolda Erkekler Türkiye Kupası grup kuraları çekildi
 Hedefe ilk adım
 Karakteri hücum
 Kartal'da Denizli sesleri
 Hangisi hasta
 Necati Ateş sakatlandı Beşiktaş maçında yok!
 Trabzon'da sessiz gece
 Kura günü
 Kayseri inanıyor
 Lyon yine affetmedi
 Hentbolda GSGM Kupası Kartal'ın
 Beşiktaş'a Sırp pivot
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
Bir başka Doğan
Eskiden federasyonlar münferit hatalar...
ERGUN BABAHAN
UEFA Kupası ham bir hayal
Fenerbahçe, bu akşam pisi...
Çocuklar öldü, vicdansızlar
Çocuklar öldü, vicdansızlar
Diyarbakır'da patlayan bombadan ölenlerin sayısı 10'a yükseldi.
İmam Öztürk'ün mezarı başında tehdit ettiler
İmam Öztürk'ün mezarı başında tehdit ettiler
İsmailağa Camisi'nde öldürülen imam Öztürk'ün cenazesinde gözaltına...
Modanın gözleri
Modanın gözleri
İspanya'nın kuzeyinde 2006-2007 sonbahar-kış kreasyonunun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu