kapat
   
14 Eylül 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Sömürü hortumlarını biz kestik"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'deki sömürü hortumlarını biz büyük ölçüde kestik. Bundan dolayı bu kıyamet kopuyor, daha henüz bitmedi, daha kopartılacak olan hortumlar var'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin yurt içi ve yurt dışındaki çalışmalarına değindi.

Şu anda kabinenin yarısının dışarıda, yarısının Türkiye'de olduğunu ifade eden Erdoğan, ''O da vekalet etmeleri gerektiği için burada, vekalet etmeleri gerekmese onlar da yurt dışında olacak. Niye dolaşacağız, koşturacağız? Dolaşırsan, koşturursan ekmek var. Dolaşmazsan, koşturmazsan yok'' diye konuştu.Başbakan Erdoğan, geçmişte, ''pazarlıyorum'' diye bir ifade kullandığını anımsatarak, şöyle konuştu:
''Bununla
dalga geçmeye başladılar. Dertleri, sıkıntıları yok. Olaya farklı bakıyorlar ve düşünürken de hemen her kelimenin altında pozitif yaklaşımla bir anlam çıkarmaya gayret etmiyorlar. Negatif bir yaklaşımla 'acaba buradan ben nasıl bir olumsuz şey çıkarırım?' Bunun gayreti içine giriyorlar. Fakat biz bu noktada kendimize güvenerek samimiyetle bu adımları attığımız için, neticesi ortaya çıktıkça daha önce bunlara müstehzi tavırlarla bakanlar mahcup oluyorlar ve olmaya da devam edecekler.''

'ELEŞTİREL OLDUĞU ZAMAN BAŞIM GÖZÜM ÜZERİNDE'

Başbakan Erdoğan, millete tam anlamıyla hizmet edebilmek ve yaptıkları çalışmalarda başarılı sonuçlar çıkarabilmek için sokağın, çarşının, pazarın nabzını tutmak zorunda olduklarını ifade ederek, ''Buranın dilini bilmek zorundayız. İşte biz bunu biliyoruz'' dedi.

Erdoğan, birçok şeyler yazılıp çizildiğini belirterek, şunları kaydetti:''Bunlar, doğrusu eleştirel olduğu zaman başım gözüm üzerinde yeri var, ama hakaret olduğu zaman bunlar bizi üzüyor. Bunun tabii milletimi üzmesi lazım. Niye? Bu kardeşiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı... Tayyip Erdoğan değilim ben, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıyım. Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına, bu bulunduğu makamda eleştiri değil de hakaret ediliyorsa, milletin bundan bir şey çıkarması lazım. 'Sen benim Başbakanıma nasıl hakaret edersin.' Eleştiri başka bir şey...

Yap eleştirini, benim düşüncemi, fikrimi beğenmeyebilirsin, mensubu bulunduğum partime oy vermeyebilirsin. Bundan sonra da verme, o senin, doğal, en demokratik hakkındır, ama 14 milyon seçmen Tayyip Erdoğan'ın başkanı olduğu partiye oy vermiş ve onu getirmiş. Bu mevcut yasalar içinde, bu sistem içinde, yüzde 34,4 ile parlamentoya taşımış ve parlamentoya da yüzde 65 milletvekili vermiş, bunu millet yaptı kardeşim. Bu yasaları biz hazırlamadık, bizden öncekiler hazırladı. Biz bu yasalarla seçimlere girdik ve bu sonucu aldık. Bunu bir başka siyasi parti de alabilirdi, fakat biz bunu aldıktan sonra kopan kıyametler nedir? Burada 'efendim, işte adil bir temsil yok' Ne demek adil temsil yok? O zaman bu kanunu buna göre hazırlasaydınız. Eğer bu şartlarda adil temsil olmuyorsa seçimin yenilenmesi gerekiyorsa, o zaman onu koysaydınız yasanın içine, bunlar da yok.''

"SÖMÜRÜ HORTUMLARI"

Erdoğan, bundan önceki dönemlere bakıldığında, çok daha farklı şekilde sonuçlar oluştuğunu ve bunlara yönelik herhangi bir tavır koymayanların, şimdi bu tür tavırlar içine girdiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Değerli arkadaşlar, özgüvenle söylüyorum. Türkiye'deki sömürü hortumlarını biz büyük ölçüde kestik. Bundan dolayı bu kıyamet kopuyor. Daha henüz bitmedi. Daha kopartılacak olan hortumlar var. Daha kısa bir süre önce olan olayları biliyorsunuz. Rahatsız oluyorlar. Yapılması gereken neyse bunlar yapılacaktır. Üzerine gidiyoruz.''

Türkiye'de yasama, yürütme ve yargı organları bulunduğunu, bu kuvvetler ayrılığı prensibiyle hareket ederek adımlar attıklarını kaydeden Erdoğan, ''Ondan sonra da yargı üzerine düşeni yapıyor. Bunun neticesinde ortaya bir şeyler çıkıyor, ama buna da tabii ki hep beraber katlanıyoruz, katlanacağız'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül'den Fransa'ya "Ermeni" uyarısı
 'Linç olmayabilir' diyen Erdoğan basını suçladı
 MHP: Araba değil şeytan taşlarız
 'Terörle mücadele için çekinmeyiz'
 Ağar 'Bilal askere' sloganını susturdu: Çocukla işimiz yok!
 İngiliz sanatçı Erdoğan'a hakaretten tutuklandı
 Sezer 66 yaşına girdi
 Aydın Menderes beraat etti
 Yakın koruma Ali Erdoğan'ın yetki ve statüsü Meclis'te
 Bağlantısızlar'da ilk kez gözlemciyiz
ASLI AYDINTAŞBAŞ
DTP çağrısının anlamı
PKK, bir cins ateşkes ilan etmeye...
YAVUZ DONAT
Kiliseden bozma camiler
Kars kalesinin eteğinde "12...
Hata maça gelende mi?
Galatasaray-Bordeaux maçı öncesi ve sonrası yaşanan trafik işkencesi,...
Şizofren polise ceza verilmedi
Hiç tanımadığı bir ilaç mümessilini "kendisine sert bakıyor" diye...
Çocuklar öldü, vicdansızlar
Çocuklar öldü, vicdansızlar
Diyarbakır'da patlayan bombadan ölenlerin sayısı 10'a yükseldi.
İmam Öztürk'ün mezarı başında tehdit ettiler
İmam Öztürk'ün mezarı başında tehdit ettiler
İsmailağa Camisi'nde öldürülen imam Öztürk'ün cenazesinde gözaltına...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu