kapat
   
15 Eylül 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Trafikte 'eylem' günü

KESK'e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) üyeleri, ''insanca yaşanacak ücret'' ve toplu sözleşme talebiyle iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Saat 15.00'te başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren eylem Fatih Köprüsü'nde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

EYLEM SAAT 16:30'DA SONA ERDİ

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tonbul ve Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin ile bir araya geldi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde saat 15.00'de başlayan iş yavaşlatma eylemi için hazırlıklar sürerken, İstanbul'da bulunan Sabri Erbakan, köprünün Avrupa yakasındaki girişinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğüne ait binaya geldi. Erbakan burada, Tonbul ve Tekin ile görüştü.

Basın
mensuplarının da takip ettiği toplantıda Erbakan, eylemin sona erdirilmesini istedi.

Bedri Tekin bunun üzerine, fiili hizmet zammı ve çalışma koşullarıyla ilgili bakanlık ile ortak çalışma başlatılmasını ve aralık ayına kadar bu çalışmanın sonuçlarının beklenmesini önerdi.

Tekin, bunun kabul edilmesi halinde eylemin kısa sürede sona ereceğini ve aralık ayına kadar yapılacak çalışmanın sonuçlarına göre bu tarihten sonra eylem yapacaklarını söyledi.

Sabri Erbakan, bu öneriye olumlu yaklaşarak kendisiyle her zaman rahatlıkla görüşülebildiğini ve kendisine iletilen sorunları da Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'a ilettiğini ifade etti.

Toplantının sonunda sendika yöneticileri bu görüşü üyelerine aktaracaklarını ve tepkilerini alacaklarını belirtti.

Görüşmenin ardından Karayolları binasının önünde kendilerini bekleyen üyelere hitap eden Bedri Tekin, sorunlarının çözümü için gelecek haftadan itibaren Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler başlatacaklarını, bu görüşmelerin aralık ayına kadar süreceğini söyledi. Tekin, eylemin başarıya ulaştığını ifade ederek, bu gelişme üzerine eylemlerine saat 16.30'da son vereceklerini bildirdi.

"VATANDAŞLARDAN OLUMSUZ TEPKİ ALMADIK"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, otoyol ve köprü gişelerini kapsayan iş yavaşlatma eyleminin amacına ulaştığını, vatandaşlardan eylem nedeniyle olumsuz bir tepki almadıklarını söyledi.

Başlatılan eylem nedeniyle Çamlıca otoyol gişelerine gelen KESK Genel Başkanı Tombul ile KESK'e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) Genel Başkanı Bedri Tekin, sendika üyeleriyle görüştüler.

KESK Genel Başkanı Tombul, gişe memurlarının oldukça zor koşullarda çalıştıklarını, egzoz gazı ile 8-12 saatlik mesai süresinde aynı yerde oturmalarından dolayı sağlık sorunları yaşadıklarını, buna karşılık ayda 650-700 YTL gibi ücret aldıklarını söyledi. Bu eylemin gündeme gelmesiyle sorunların konuşulmaya başlandığını ifade eden Tombul, bunun aynı zamanda KESK'in önümüzdeki günlerdeki eylem sürecinin başlangıcı olduğunu, Kasım-Aralık aylarında KESK olarak iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi.

Tombul, ''Eylem amacına ulaştı. Eylem nedeniyle vatandaşlardan olumsuz tepki yok. Onlar da bizim yaşadığımız sorunları anlıyorlar. Biz sadece üyelerimiz için eylem yapmıyoruz. Aynı zamanda otoyol ve köprülerin ücretsiz olmasını istiyoruz. Onlar için de yapıyoruz'' dedi.

Tombul, eylem nedeniyle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan'ın Yapı-Yol Sen'i arayarak görüşmek istediğini ilettiğini, bu nedenle de bugün saat 15.30'da eylem başlatmak üzere gidecekleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde kendisi ile görüşerek sorunları ileteceklerini söyledi.

EYLEM YAPILAN YERLER

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin de Samandıra, Çamlıca, Gebze, Mahmutbey, Avcılar, İzmir Işıkkent, Aydın, Adana Batı, Mersin ve Pozantı'da iş yavaşlatma eylemi yapıldığını, halkın tepkisinin ise olumlu olduğunu ifade etti. Ücret, toplu sözleşme, fiili hizmet zammı isteklerinin bulunduğunu hatırlatan Tekin, eylemin amacına ulaştığını söyledi.

ADANA-MERSİN OTOYOLUNDA EYLEM

KESK'e bağlı Yapı-Yol Sendikası üyesi bir grup, ''açlık sınırının altında ücret aldıkları'' gerekçesiyle TEM Otoyolunun Adana-Mersin bölümündeki Batı gişelerinde eylem yaptı.

Eylem sırasında, gruptakiler, ''Memuruz haklıyız kazanacağız'', ''Hak verilmez alınır'', ''Fiili hizmet tazminatı hakkımızı istiyoruz'' şeklinde sloganlar attı.

İş yavaşlatma eylemi yapan gişe çalışanları da üzerlerinde ''Fili Hizmet Zammını İstiyorum'' yazılı tişörtlerle görev yaptı.Yapı-Yol Sen Mersin Şube Başkanı Mehmet Dağlı, otoyol gişe memurlarının çok zor şartlar altında görev yaptıklarını söyledi.

Yıllardır personel alınmaması nedeniyle gişe memurlarının 10-12 saat vardiyada tutulduklarını, bunun aile yaşantılarını olumsuz etkilediğini ifade eden Dağlı, üyelerinin bazen ıssız dağ başlarında yalnız, can güvenliğinden yoksun görev yaparak, tehdide maruz kaldıklarını belirtti.

Dağlı, genel merkezlerinin aldığı karar gereğince, gişe memurlarının sıkıntılarını dile getirmek amacıyla Edirne'den, Gaziantep'e kadar olan otoyollarda ve köprülerde iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını bildirdi.Otoyol ve köprülerden geçişlerin ücretsiz olmasını istediklerini ifade eden Dağlı, şöyle konuştu:

''İşkolumuz çalışanlarının maaşları, derhal diğer kurumlarda aynı işi yapanların seviyesine çıkartılmalı. Sendikalarımızla derhal toplu sözleşme masalarına oturulmalı. Personel açığı giderilerek, gişe memurlarının çalışma koşulları düzeltilmeli ve fiili hizmet zammından yararlandırılmalı. Taleplerimiz karşılanmazsa 17 Eylül Pazar günü yapacağımız toplantıda yeni eylem kararları alacağız. Aralık ayında da iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz.''Basın açıklamasının ardından, eyleme katılanlar dağıldı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Diyanet'ten Papa'ya sert tepki
 Diyarbakır gergin
 Diyarbakır'da polise sınırsız arama yetkisi
 Danıştay Başsavcılığı'na Tansel Çölaşan seçildi
 Karne ve not sistemi değişiyor
 Sağlık karneleri çipli 'sağlık kartları'na dönüşecek
 Çocuklar öldü, vicdansızlar
 İmam Öztürk'ün mezarı başında tehdit ettiler
 Sakarya Zaferi coşkuyla kutlandı
 PKK'yı muhatap almayız
 Diyanet 'linç' dedi ve kınadı
 Tarikat, Zengin'i geri çekmiş
 Çatalca'da havan topu paniği
 Cerrah'ın sağ kolu Rize'ye müdür oldu
YILMAZ ÖZDİL
İki fakülte...
Zeki Burak Okay.
Bahçeşehir...
ERGUN BABAHAN
Barış için samimiyet sınavı
Önce DTP'nin PKK'ya yaptığı...
MEHMET BARLAS
Orada bir Bodrum var uzakta ve unutulan...
Geçen hafta...
UMUR TALU
Artık yeter!
Korku, dehşet ve acının kentine buradan...
FATİH ALTAYLI
Bu işte bir iş var
Diyarbakır'da patlayan bombanın...
ERDAL ŞAFAK
Stat yolu
73 bin izleyicinin yarısının...
İslam'da Tanrı ile akıl arasında bağ yok
"Hıristiyanlık ile akıl arasında sıkı bir bağ var" diyen Papa,...
İsrail'den korkunç itiraf
Roket birliklerini yöneten İsrailli komutan: Lübnan'a bin 800 misket...
Hedefe ilk adım
Hedefe ilk adım
100. yılında UEFA şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe, Randers...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu