kapat
   
15 Eylül 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KURTULDUĞUNA SEVİNEMEDİ... Patlamadan yaralı kurtulan Mahide Çetinkaya yeğeni Barış Demirle hastanede tedavi görürken, daha 3 yaşındaki kızı Nazarın da aralarında bulunduğu üç çocuğunu teröre kurban vermenin acısını yaşadı. Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri dün Koşuyolu Caddesi üzerinde patlamanın olduğu yere karanfil bırakarak ölenleri andı. .
Çocuklar öldü, vicdansızlar
Saldırıya tepki yağdı

Termos bomba bir aileyi yok etti

Diyarbakır'da ölü sayısı 10'a çıktı. Yaşamını yitiren 7 çocuktan dördü ölen anne Saide Demir'in çocukları. Diğer 3 çocuk ise patlamadan yaralı kurtulan ve yandaki fotoğrafla insanlığın hafızasına kazınan Mahide Çetinkaya'nın... Valilik "Termostaki bomba taşınırken patladı" açıklaması yaptı.

Çocuklar öldü, vicdansızlar

Diyarbakır'da patlayan bombadan ölenlerin sayısı 10'a yükseldi. Bunlardan yedisi çocuk. Valilik, termosta taşınan bombanın patladığını açıkladı. Patlamanın sorumlusunun da olayda parçalanarak öldüğü tahmin ediliyor.

Diyarbakır'da önceki gün meydana gelen patlamada ölenlerin 7'sinin çocuk olması terörün korkunç yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Termos içinde taşınırken patladığı belirlenen bombayla ölenlerin kimlikleri şöyle: 34 yaşındaki Saide Demir ile çocukları Nizgin (12), Evin (10), Zilan (8) ve 6 aylık Silan Demir. Olayda Saide Demir'in yanında bulunan 30 yaşındaki kız kardeşi Mahide Çetinkaya yaralı kurtulurken, çocukları Nazar (3), Nazlı (2) ve 8 aylık Abdullah Çetinkaya da öldü. Patlamada üniversite öğrencisi 28 yaşındaki Rojhilat Aslan da öldü.

ŞÜPHELİ BİR İSİM
Ölenlerden kimliği kesin tespit edilemeyen çocuğun ise Saide Demir'in komşusu olan ve onlarla birlikte parka gittiği belirtilen 14 yaşındaki Hasan Demir olduğu sanılıyor. Polis iseKURTULDUĞUNA SEVİNEMEDİ... Mahide Çetinkayanın Diyarbakırdaki patlamanın hemen ardından çekilen bu görüntüleri  herkesi dehşete düşürmüştü. Hastanede yaralı kurtulan yeğeni Barış Demir ile tedavi gören Mahide Çetinkaya henüz 3 yaşındaki kızı Nazar ile birlikte üç çocuğunu teröre kurban vermenin acısını yaşıyordu. çocuğun 1996'da İzmir'de yakalanan PKK bombacısı Abdurrahman Marangoz'un akrabası olabileceğini ve bombanın içinde bulunduğu termosu taşıdığı ihtimali üzerinde duruyor. Hasan Marangoz'un babası ise Abdurrahman Marangoz'la bir akrabalıkları olmadığını öne sürdü. Patlamada yaralanan Mahide Çetinkaya'nın Silvan'da oturduğu Diyarbakır'da oturan ablası Saide Demir'i ziyarete geldiği, eşi Ankara'da bir inşaat şirketinde çalışan Demir'in de kardeşini ve çocuklarını parka götürdüğü ortaya çıktı. Ölen 7 çocuk ve Saide Demir dün Silvan'da toprağa verildi. Patlamada kalbine şarapnel parçası isabet ederek yaşamını yitiren 28 yaşındaki Rojhilat Aslan'ın ise Tokat Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi olduğu ve iki yıl önce Tokatlı olan Seher Aslan'la evlenerek Tokat'a yerleştiği ortaya çıktı.

GEZMEYE ÇIKMIŞTI
RojhilatAslan'ın babası Mehmet Aslan, "Dün akşam saatlerine kadar evde ders çalıştı. Son sınıf olduğu için bir iki dersi vardı onları vermek için çalışıyordu. Daha sonra arkadaşı Haydar Kaplan aradı, birlikte yürüyüşe çıktılar. Oğlum çıktıktan 10 dakika sonra patlama sesi geldi. Cep telefonunu aradığımızda kapalıydı. Arkadaşına ulaştık. Yaralı olduğu söylediler. Hastaneye gittik. Öldüğünü söylediler. Bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz ve bir an evvel bulunup cezalandırılmasını bekliyoruz" dedi. Aslan da Diyarbakır'da toprağa verildi.

EL YAPIMI BOMBA
Diyarbakır Valiliği'nden önceki gün meydana gelen patlamayla ilgili yapılan açıklamada ise "El yapımı ve termos içine yerleştirilmiş uzaktan kumandalı bombanın taşınırken patladığı" belirtildi.

Atilla KORKMAZ - Mürsel ACAY - Hüseyin KAÇAR / MER


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Diyanet'ten Papa'ya sert tepki
 Diyarbakır gergin
 Diyarbakır'da polise sınırsız arama yetkisi
 Danıştay Başsavcılığı'na Tansel Çölaşan seçildi
 Trafikte 'eylem' günü
 Karne ve not sistemi değişiyor
 Sağlık karneleri çipli 'sağlık kartları'na dönüşecek
 İmam Öztürk'ün mezarı başında tehdit ettiler
 Sakarya Zaferi coşkuyla kutlandı
 PKK'yı muhatap almayız
 Diyanet 'linç' dedi ve kınadı
 Tarikat, Zengin'i geri çekmiş
 Çatalca'da havan topu paniği
 Cerrah'ın sağ kolu Rize'ye müdür oldu
YILMAZ ÖZDİL
İki fakülte...
Zeki Burak Okay.
Bahçeşehir...
ERGUN BABAHAN
Barış için samimiyet sınavı
Önce DTP'nin PKK'ya yaptığı...
MEHMET BARLAS
Orada bir Bodrum var uzakta ve unutulan...
Geçen hafta...
UMUR TALU
Artık yeter!
Korku, dehşet ve acının kentine buradan...
FATİH ALTAYLI
Bu işte bir iş var
Diyarbakır'da patlayan bombanın...
ERDAL ŞAFAK
Stat yolu
73 bin izleyicinin yarısının...
İslam'da Tanrı ile akıl arasında bağ yok
"Hıristiyanlık ile akıl arasında sıkı bir bağ var" diyen Papa,...
İsrail'den korkunç itiraf
Roket birliklerini yöneten İsrailli komutan: Lübnan'a bin 800 misket...
Hedefe ilk adım
Hedefe ilk adım
100. yılında UEFA şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe, Randers...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu