|
|
Kariyerine göre diyet yap
Ünlü işadamı Rahmi Koç'a ve yöneticilerine 85 kilo verdirerek ünlenen diyetisyen Dilara Koçak, sadece patronları değil çalışanları da zayıflatıyor. Koçak, diyeti de 'yaka kartına göre' hazırlıyor. Patrona suşi, işçiye ise kuru fasulye....
'Sosyetenin diyetisyeni' olarak tanınan Dilara Koçak'ın yıldızı, özellikle işadamı Rahmi Koç ve yöneticilerini zayıflatınca parladı. Türkiye'nin okullu ilk uzman diyetisyenlerinden olan Koçak, 'şirket diyetisyenliği' kavramını da Türkiye'ye duyurdu. Son iki buçuk yıldır kurumsal düzeyde beslenme danışmanlığı yapan Koçak, Yeni Aktüel dergisine yaptığı açıklamada; bu uygulamaya 'kurumsal wellness' (tam karşılığı yok ama 'kurumsal iyilik hali' denebilir) ismini verdiğini belirtiyor. Türkiye'de henüz çok yeni olan ve çalışanların sağlığını korumayı amaçlayan uygulamada Koçak ve ekibi, şirket mutfağına yön veriyor. Ayrıca şirket çalışanlarına kişiye özel beslenme planı hazırlayıp, belli aralıklarla şirketlere gidip düzenli kontroller yapıyorlar.
PATRONLAR GEÇ YİYOR Dilara Koçak, iş hayatında beslenme alışkanlıkları konusunda karşılaşılan problemlerle ilgili şunları söylüyor: "Patronların en büyük problemleri dışarıda ve geç saatlerde yemek yemeleri. Borsacılar ise seans sonrası çok dikkatli olmalı. Yoğun stresten sonra biraz da rahatlamak için yiyip içiyorlar." Koçak, çalışanlarda en önemli sorunun ise sabah kahvaltıları olduğunu vurguluyor: "Ya kahvaltı etmiyorlar ya da karbonhidrat ağırlıklı diyet yapıyorlar. Poğaça, simit gibi şeyler tüketiyorlar. Yarım simit yensin ama yanında peynir gibi bir protein de bulunsun. Öğlen de tam tersini yapıyorlar. Etli veya tavuklu salata yiyorlar. Bu defa da karbonhidrat koymuyorlar."
|