kapat
   
08 Eylül 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan Dalaman Dış Hatlar Terminali'ni açılışına katıldı
Erdoğan Dalaman Dış Hatlar Terminali'ni açılışına katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümeti olarak iktidara geldikleri günden itibaren ''şehirleri yeni baştan imar ve inşa'' hareketini başlattıklarını belirterek, bu çerçevede Türkiye'nin birçok ilinde, yüksek maliyetli projelere imza attıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Muğla Dalaman Havaalanı'nın yeni Dış Hatlar Terminal Hizmet Binası'nın açılışında yaptığı konuşmada, insanların hayat standardını yükselten hayırlı açılışlarda her zaman heyecan ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Muğla'nın, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, Dalaman Havaalanı'nın, İstanbul Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminali'nden sonra Türkiye'nin büyüklük bakımından ikinci, yolcu kapasitesi bakımından ise Atatürk ve Antalya havaalanlarından sonra üçüncü sırada yer aldığını kaydetti.

Türkiye'ye
gelen turist sayısının hızla arttığına dikkati çeken Erdoğan, iktidara geldiklerinden bu yana izledikleri aktif dış politika, kültür ve turizm politikaları, dış ticaret alanında yaptıkları hamlelerle Türkiye'nin, uluslararası alanda giderek daha fazla çekim ve cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin dış alandaki itibarını artırma yönündeki çalışmaların hızla meyve verdiğini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

TURİZMDE BÜYÜK GELİŞME


Özellikle turizm alanında çok önemli gelişmelere imza atıldığını belirten Erdoğan, Türkiye'ye gelen turist sayısındaki artış nedeniyle turizme hizmet veren tesislerin kapasitelerin üzerinde çalışmak zorunda kaldıklarını ve yetersiz olmaya başladıklarını kaydetti.

Dünya genelinde turizm amaçlı seyahatlerin 10 yılda yüzde 60 oranında arttığına işaret eden Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'ye gelen turist sayısının 7 milyon olduğunu, bugün ise bu rakamın 21 milyona ulaştığını belirtti.

Turistlerin yüzde 70'inin havayolunu kullandığını da hatırlatan
Erdoğan, bu nedenle havayolu projelerine büyük önem verdiklerini söyledi.''Havalanlarını Türkiye'nin dışa yansıyan yüzü olarak görüyoruz''diyen Erdoğan, turistlerin Türkiye'ye geldiklerinde ilk izlenimlerini havalanında edindiklerini, bu nedenle de havaalanlarında turistlere ülkenin güzelliklerinin gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:''80'li yıllarda uygulamaya konan projeler 2000'li yıllara dar gelmektedir. 2000'li yılların Türkiyesi'ni ele ele verip yeniden inşaa etmek zorundayız.Bunun için özgün projeler ortaya koymalıyız. Alternatif üretim yöntemlerini ve kaynakları ele almalıyız. Devlet-millet ele ele anlayışıyla hareket edersek, bunun yapacak gücümüz olduğuna inanıyorum. El birliği içinde çalışmaya devam
edilmelidir. Türkiye'yi dünyanın önde gelen 10 ekonomisi arasında görmek istiyorsak, büyük düşünüp büyük projeler ortaya koymak durumundayız.''
Türkiye'nin üçüncü büyük terminalinin beş kat büyütüldüğünü ve yılda 10 milyon yolcuya hizmet verecek hale geldiğini belirten Erdoğan, bugün Muğla'da Dalaman Havaalanı'nın yanı sıra Göcek Tüneli ile Güllük Limanı'nın da açılışlarının yapılacağını hatırlattı ve ''Aynı günde, hava, kara ve denize ait üç tesisin açılışını yapıyoruz''diye konuştu.

DUBLE YOLLAR

Duble yol çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, turizm kentlerinde ulaşımın ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Turistleri
patikaya mahkum ederseniz, bir kere gelir'' dedi.

Hükümet olarak 15 bin kilometre duble yol hedeflediklerini, bunun 6 bin 800 kilometresinin bitirildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, yolu, suyu ve altyapısı olmayan yerlerin çağdaşlıktan bahsetmesinin mümkün olamayacağını bildirdi.

Erdoğan, ''Deniz, hava ve kara ulaşımının en modern şekillerine sahip olacaksınız ki, siz de göğsünüzü gere gere (Sizde varsa, bizde de daha güzeli var) diyebileceksiniz'' diye konuştu.

Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile birlikte Dalaman yeni Dış Hatlar Terminal Binası'nı hizmete açan butona bastı. Dış hatlar terminal binasını da gezen ve burada bir mağazayı hizmete açan Başbakan Erdoğan, yurt dışından gelen turistlerle de bir süre sohbet ederek, hangi ülkelerden geldiklerini ve Türkiye'de nerede tatil yapacaklarını sordu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sarkozy: Türkiye'nin AB'de yeri yok
 Cumhurbaşkanlığı için şafak sayıyor
 Tarihi diyalog başladı
 CHP'nin 83.yıldönümü
 Gül konuğu kurtardı, Demirel düştü
 AKP'nin 'muhalifi' Çömez Baykal'la pozitif diyalogda
 9 vekil hayalet gibi
 Tezkere sorusu Sezer'i kızdırdı
 Koç: Her yıl kurtuluş kutlanmasın
 Erdoğan eskortuyla hastaneye gönderdi
 Mumcu ve Ağar'ın "Yavrum" polemiği
MUHARREM SARIKAYA
Yerimiz kapıldı...
Lübnan'da BM Barış Gücü'ne katılacak...
YAVUZ DONAT
Siyasete ses bombası
Siyaset sınıfının gündemi sadece...
Cemaat değil, silahlı çete!
Muzaffer Ergin, Sauna Çetesi'yle tanınan Kasım Zengin'le İsmailağa...
Sadece 4 adamla birlikte oldum
Hande Ataizi'nin sunduğu bir TV programına katılan Pınar Altuğ, genç...
Lübnan için iki 'caveat'
Lübnan için iki 'caveat'
Ankara, Annan'ın ziyaretinde askeri ve hukuki terminolojide "caveat"...
Kuşadası 'kuşa döndü'
Kuşadası 'kuşa döndü'
Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar Milli Parkı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu