kapat
   
08 Eylül 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Oğlumun kanını yerde bırakmayın"

Siirt'in Eruh ilçesinde, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan jandarma er Ali Balıkçı (20), Bergama'da düzenlenen törenin ardından Çeltikçi köyünde toprağa verildi.

Şehit babası Mustafa Balıkçı'nın "oğlumun kanının yerde bırakmayın" feryadları yürek burktu.

Şehit annesi Sultan Balıkçı'nın ise tek evladı olan Ali'yi şehit edenlere lanet yağdırırken, ''Allah onların da canın alsın. Oğlumu memleket aşkına aldılar.

Asker anasıyım diye gururlanıyordum, şimdi şehit anasıyım. Benimkine kıydılar, başkasınınkine kıymasınlar. Bir haftalık asker olan oğlumu anarşinin eline bıraktılar. Küçücük bir karakola bıraktılar, başka ne diyeyim'' dedi.

Cenaze
törenine şehidin ailesinin yanı sıra Vali Köksal, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Sarıışık, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yılmaz Kaya, Güneydeniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Belediye Başkanı Raşit Ürper, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, CHP İzmir milletvekilleri Hakkı Ülkü ve Canan Arıtman katıldı.

Cuma namazının ardından cenaze, tören kıtası tarafından bir süre omuzlarda taşındı. Şehit erin, ayakta durmakta zorlanan babası Mustafa Balıkçı'nın kollarına giren Vali Köksal ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Sarıışık, kortejin arkasından birlikte yürüdü. Yol boyunca toplanan kalabalık şehidin cenazesinin geçişi sırasında alkış tutarken, bazı gruplar da terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

ŞEHİDİN CENAZESİ TÜRK BAYRAĞINA SARILI GETİRİLDİ

Şehit er Balıkçı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Bergama Yeni Camii'ne getirildi. Cami çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, şehidin cenazesini alkışlarla karşıladı. Çevredeki işlerleri ve evlere Türk bayrakları asıldı. Cuma namazının ardından konuşma yapan Vali Köksal, Ali Balıkçı'yı asker ocağından peygamber ocağına yolladıklarını, Balıkçı'nın vatan için, millet için, ülkesinin bölünmez bütünlüğü için canını verdiğini belirtti.

''Dedelerimiz Çanakkale'de 250 bin şehit vererek, bu ülkeyi kanlarıyla suladılar ve biz cumhuriyetimizi böyle kurduk. Şimdi de onların torunları, ülkemiz, bayrağımız için canını vermeye hazırdır'' diyen Vali Köksal, Ali Balıkçı'nın da Kadir günü şehitlik mertebesine yükseldiğini, bunun ailesi için gurur kaynağı olduğunu belirtti. Vali Köksal, şunları söyledi:

''Ali'nin anne babası üzülecekler ama, (Ben şehit anasıyım, şehit babasıyım) diyecekler. (Bu ülke için evladımı şehit verdim) diyerek gururla dolaşacaklar. Bu ülke, bir kaç çapulcuya bırakılamaz. Bu ülkenin kimseye verecek ne bir karış toprağı, ne de bir çakıl taşı vardır. Dedelerimizin kanlarıyla emanet ettiği bu ülkemizi, nazlı bayrağımızı gönderden indirmeye ve ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Gerekirse hepimiz şehit oluruz, hepimiz şehit anası, şehit babası oluruz. Bu ülkeyi korumak için herkes elinden geleni yapacaktır ve bu Türk milletinin en büyük özelliğidir. Şehidimizin kanının yerde kalmayıp, kat be kat alınacağından hiç şüphemiz yok. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu hainlere hiç bir zaman fırsat verdirmeyecektir.''

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ARITMAN

Törene katılan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan'ın ''Askerlik yan gelip yatma yeri değildir'' sözlerine tepki göstererek, şunları söyledi:

''Başbakan bunu diyecek kadar milletinin acısına yüreği taşlaşmış. Öncelikle bir anne olarak bu duyarsızlığa isyan ediyorum. Hepimizin acısını paylaşmak için törene katıldım. Genelkurmay'a sesleniyorum. Bu mücadeleyi profesyonel askerlerle yapın. Hayatında iki mermi atmamış bir askeri, belki de günde 2 bin mermi atan bir teröristin karşısına çıkarmamalısınız.''

Tören sonrasında anne Sultan Balıkçı, yakasında oğlunun fotoğrafı bulunan bir askere sarılarak gözyaşı döktü. Şehit erin cenazesi, Çeltikçi köyünde toprağa verildi.

Siirt'in Eruh ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerinin jandarma karakoluna açtığı ateşte, nöbet değişimi yapan jandarma er Ali Balıkçı şehit olmuş, bir er de yaralanmıştı. Balıkçı'nın 4 aylık asker olduğu, acemiliğini tamamlamasının ardından Eruh İlçe Jandarma Karakoluna 1 hafta önce gittiği bildirilmişti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yunanistan'a umut veren geminin filmi yapıldı
 Ağrı Dağı'nda bir dağcı daha öldü
 Linçte 4 gözaltı
 Meryem'e devlet sahip çıktı
 TRT Genel Müdürlüğü için 98 kişi başvurdu
 Lübnan için iki 'caveat'
 Tezkere protestocuları adliyede
 İzmir'de bir cafede patlama oldu
 Akyazı'da terör örgütü gerginliği
 Karun Hazineleri davası ertelendi
 Kuşadası 'kuşa döndü'
 Annenin rüyası tersine çıktı, Mustafa şehit oldu
 Milletvekilleri AİHM'ye şikâyet edildi
 'Hanımağa' tahliye oldu gözaltına alındı
 Üsteğmen park kavgasında bıçaklandı
 'Cerrah'i operasyon
 Çakıcı'dan Ankara'ya Şifreli Mesaj
 YÖK ile Çelik savaşı bitmiyor
 Tacizle suçlanan müdüre saldırı
 Öncü heyet yola çıkıyor
YILMAZ ÖZDİL
Memurun evi...
Ne diyorlar?
"Memurun...
ERGUN BABAHAN
Kuzey Irak olmadı kısmetse İran olur
New York Başbakan...
MEHMET BARLAS
Dünü bilerek bugünü yaşamak neyi değiştirir ki?
Kanuni...
BALÇİÇEK PAMİR
Kamera bir bağımlılık
En son Bülent Ersoy'u gördüğümde...
UMUR TALU
Asker millet, büyük devlet Bangladeş!
"Barış...
FATİH ALTAYLI
Kim koruyor bunları?
Sabah'ın bugünkü manşeti, çok vahim...
ERDAL ŞAFAK
Yok artık!
Amerikalı spekülatör George Soros'un...
'Gizli üs' seçim yemi
14 yabancı terör zanlısını gizli üslerde yargılamadan tuttuklarını...
'Bir yıl içinde koltuğu bırakırım'
Baskılar üzerine Blair, dün bir açıklama yapmak zorunda kaldı. "ay...
Bu futbolla olmaz
Bu futbolla olmaz
Milli Takım, Avrupa Şampiyonası elemelerine grubun en zayıf takımı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu