kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DVD ekranı
DVD ekranı

Inside Man
(İçerideki Adam, Universal / Tiglon) Film: Spike Lee, bu filmle hem 'thriller' ustalığı sınavını geçti, hem de dünya kadar para kazandı. Bu soygun filmi de, türdeşleri gibi, 'mükemmel plan' fikri üzerine kurulu. Ama tam da The Score gibi bir film izleyeceğiz derken, konu ilginç dönmelerle farklı bir renk kazanıveriyor. Wall Street'te bir banka, kurnaz bir soyguncu ve arkadaşları tarafından ele geçiriliyor. Ama amaç para mı çalmaktır, yoksa bir sırrı ortaya çıkarmak mı? İşi çözmek inatçı ve zeki bir detektife kalıyor. Senaryoda bazı zayıflıklar var, ama Lee 9/11 sonrası ABD'sine özgü temaları da sıkıştırdığı filminde Denzel Washington, Jodie Foster ve Clive Owen gibi ustalar var. DVD: Aktarım kalitesi yerinde, ek içerik zengin. Lee filmi yorumluyor, ayrıca Denzel Washington'la beraber önceki filmlerini değerlendiriyor. Epeyce 'çıkartılmış sahne' de mevcut.

Vera Drake
(Hemşire, Studio Canal / Palermo) Film: Öncelikle Imelda Staunton'ın akıllara durgunluk veren oyunuyla tarihe geçecek olan bu film, işlediği ortak temasıyla, Claude Chabrol'un Bir Kadın Meselesi adlı filmi gibi bir minik başyapıt. 1950'lerin basık, durgun Londra'sı: Vera Drake, evine ve çevresine benzersiz bir fedakârlıkla hizmet eden, olağanüstü iyilik sever ve iyimser bir kadın. Kanatsız bir melek. Vera, bunun yanında, kürtaj da yapmaktadır. Kürtaj o yıllarda suçtur. Ve bir gün polis gelip kapısına dayanır, hayat tepetaklak olur. Mike Leigh, solgun renklerle, ağır ama yoğun bir dille anlattığı bu öyküyle Venedik'te iki yıl önce Altın Aslan'ı almıştı. Muhteşem. DVD: Ek içerik yok. Aktarım kaliteli.

Ultraviolet
(Sony Pictures) Film: Aeon Flux seyredenler tabii ki bu 'fantezi'yi de çok sevecek. Gelecek yüzyıldayız, genetikle uğraşan bilim adamları bir hata yaparlar, hemofaj denen bir hastalığı kapmış bir 'alt-insan' türü ortaya çıkar. Bu arkadaşlar kuvvetli, zeki ve süratlidirler. Bu nedenle insanlık için tehlike arz ettikleri düşünülünce, yok edilmelerine karar verilir. Müthiş bir iç savaş çıkar. Hemofajlı kızımız Ultraviolet, kendisini iki ateş arasında bulur. Kaçmaktan kovalamaya vakit ararken, hükümet askerleri tarafından öldürülmek üzere aranan dokuz yaşında bir erkek çocuğu himayesine alıp canla başla onu koruyacaktır. Filmde renkler, Milla Jovovich gayet etkileyici, ama kavga sahneleri biraz cambul cumbul. DVD: Filmi Milla Jovovich yorumlamış ek içerikte. Ayrıca dört bölümlük bir yapım belgeseli ile çıkartılmış sahneler de mevcut.

The Wild
(Vahşi Doğa, Disney / Tiglon) Film: Kafadar hayvanlar konusuna başka animasyonlar sayesinde girmiştik. Madagascar'dan bir yıl sonra çıkan şanssızlığı biraz bu yüzden bu filmde koala, sincap, anakonda yılanı, zürafa ve aslan, New York hayvanat bahçesinden kaçar ve aslanın kazara kaçırılan yavrusunu kurtarma serüvenini başlatırlar. Şehir her haliyle onlara orman gibi gelir, epey bir eğlenirler ve ardından Afrika ziyaretine geçilir. Burada da görülmemiş olaylar yaşanır. Biraz gölgede kalsa da ben bu filmi çizgi ve animasyon kalitesi bakımından çok sevdiğimi belirteyim. Büyüklerin de beğeneceği çok unsur var içinde. DVD: Türkçe dublaj gayet iyi. Ayrıca çekim hataları ve çıkartılmış sahneleri de ek içerikte bulmanız mümkün.

Yavuz Baydar

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Bir fincan acı kahvenin 40 yıl hatırı vardır
 Haftanın filmleri
 İstanbul'da Brezilya rüzgârları
 Eğlenmek kimseyi rahatsız etmemeli
 Genç kızlar Jay-Z ile tanışacak
 Tarihi ve kentleriyle karpatlar
 Kentucky'li Brett'ten Sultanahmet tavsiyesi
 Su satıcılığından halıcılığa yükseldi
 Sonbaharın gözdeleri
 Mekânlarda aynanın sihirli gücünü keşfedin
 Haftanın filmleri
 Medresede kurslar başlıyor
 Atina'yı ağustosta keşfedin
 Rüya değil, gerçek konser
 Hem ekolojik hem ekonomik: Saman ev
 Bu şehrin tüm sakinleri birbirini tanıyor
 Geleceği Kadıköy'de gördü
 Yeniden fark edilen eski mağara: İnsuyu
 Tepki gösterme sırası sanatçılarda
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Su altında 6 yıldızlı otel
Su altında 6 yıldızlı otel
Amerikan Bruce Jones firması tarafından Fiji Adası açıklarında...
Aşiret düğününde geline 15 kilo altın
Aşiret düğününde geline 15 kilo altın
Van'ın Başkale ilçesinde Ertuşi Aşireti'nin Şerefhan Kolu...
'Cerrah'i operasyon
Aralarında eski polislerin de bulunduğu 7 kişi köprüde terör estirdi.
Kuşadası 'kuşa döndü'
Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar Milli Parkı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.