kapat
   
04 Eylül 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rock'n Coke heyecanı sona erdi

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve Hezarfen Havaalanı'nda 1-2-3 Eylül tarihleri arasında yapılan "Rock'n Coke İstanbul 2006 Festivali" sona erdi. Festivalin son gününde sahne alan alternatif rock'ın önemli gruplarından Placebo, festival alanını dolduran binlerce kişiye keyifli dakikalar yaşattı.

Türkiye'nin en büyük açıkhava festivalı olan ve Coca-Cola'nın ana sponsorluğunda Pozitif Tanıtım Organizasyonu ve IKSV işbirliği ile gerçekleştirilen Rock'n Coke Festivali'nde cumartesi günü sırasıyla Hayko Cepkin, Yüksek Sadakat, Mercury Rev, Gogol Bordello, Şebnem Ferah, Kasabian ve Muse ana sahnede canlı performanslarını sergiledi.

Festivalin
ikinci gününde farklı müzik tarzı ile dikkatleri üzerine çeken Amerikalı topluluk Gogol Bordello, punk'ı çingene ateşi ve Brecht etkili kabareler ile buluşturan müzik tarzı ile katılımcıları coşturdu. Gogol Bordello'nun ardından sahne alan rock müziğin kadın temsilcilerinden Şebnem Ferah, akşam saatlerinde hayran kitlesine 1,5 saat boyunca sevilen şarkıları ile seslendi.

Ana sahnede saat 21.00 sıralarında canlı performans için rockseverlerin karşısına çıkan Kasabian, etkin müziği ile festival alanındaki coşkuyu katladı. İkinci günün en çok beklenen grubu Muse ise, sahne performansı ve yeni albümleri "Black Holes & Revelations"tan seçtikleri parçalar ile festival alanındaki coşkuyu doruğa çıkardı. Ana sahhedeki performansların yanında aynı saatlerde Burn Sahnesi'nde de Aydilge, Dandadadan, West End Girls, Portecho, Rocktronica, The Glimmers, Demi, Danny Howells ve Tangun gibi isimler gençleri eğlendirdi.

Festivalin en çok ilgi gördüğü son gün ise, ana sahnede rockseverlerin heyecanla beklediği isimler yer aldı. Pazar günü ilk olarak saat 14.00'te Türk rock müziğinin genç ismi Ogün Sanlısoy sahne aldı. Daha sonra sırasıyla Vega, Reamonn, Duman, The Sisters of Mercy ve Editors, alanı dolduran binlerce kişinin karşısına sevilen parçaları ile çıktılar.

EN ÇOK BEKLENEN GRUP: PLACEBO

Festivalin en çok beklenen ismi ise İngiliz grup Placebo oldu. Placebo, eski indie&punk-rock köklerine geri döndüğünü hissettirdiği beşinci stüdyo albümü Meds sonrası çıktıkları ilk turneleri kapsamında Rock'n Coke'ta sahne aldı. Saat 23.00 sıralarında binlerce kişinin karşısına çıkan Placebo, yaklaşık 1,5 saat boyunca binlerce kişinin eşlik ettiği şarkıları festival alanındaki coşkuyu doruğa çıkardı.

Burn Sahnesi'nde de gün boyunca sırasıyla Dorian, Direc-T, The Roger Sisters, Ali & Ozan, Headman, Hyper Live ve Tiga yer aldı.

HAVA BİRİNCİ VE İKİNCİ GÜN ISLATTI, SON GÜN TERLETTİ


Rock'n Coke Festivali'nin ilk günü olumsuz hava koşullarına rağmen Hezarfen Havaalanı'na binlerce genç akın etti. Festivalin ilk gününün akşamında yağan yağmur ve soğuk hava nedeniyle çok sayıda kişi soğuk algınlığı şikâyetleri ile festival alanındaki sağlık merkezlerine başvururken, ikinci gün de öğle saatlerinde etkili olan yağmur, öğleden sonra yerini açık havaya bıraktı. Festivalin son günü ise Hezarfen Havaalanı'nda sıcak havanın etkisi görüldü.

SINIRSIZ ALKOL BAZI GENÇLERİ HASTANELİK ETTİ


Festival alanındaki çeşitli noktalarda satışa sunulan alkollü içecekler, sınırı aşan bazı gençlerin festival coşkusunu adeta kâbusa çevirdi. Aşırı alkol alan bazı gençler alkol komasına girerek hastanelik oldu. Çevrelerini rahatsız eden sarhoş gençler de konser izlemek için festival alanında bulunanların keyfini kaçırdı.

Bu arada, üzerlerinde uyuşturucu madde bulunan 20 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin üst aramalarında toplam 165 gram esrar maddesinin ele geçirildiği bildirildi.

GELMEK KOLAY, DÖNMEK ZOR

Hezarfen Havaalanı'na bu yıl, geçen yıllara göre daha fazla ulaşım imkânı sağlandı. Şehirden festival alanına İETT ve İDO işbirliği ile 09.00 - 21.00 saatleri arasında sürekli seferler yapıldı. Kadıköy, Bakırköy, Taksim ve Mecidiyeköy'den kalkan belediye otobüsleri ile yaklaşık 1,5 saatte festival alanına ulaşım sağlanırken, Hezarfen Havaalanı'ndan şehre dönüş yine çileli oldu. Festival alanından düzenli olarak 22.00'ye kadar İETT otobüsleri ile şehre servisler düzenlenirken, 22.00'den sonra ise 03.30'a kadar özel servisler hizmet verdi. Ancak özel servisler de yetersiz kalınca gecenin geç saatlerinde evlerine dönmek için festival alanından çıkan gençler, dakikalarca beklemek zorunda kaldı.

Hezarfen Havaalanı, 3 gün süren festival boyunca yaklaşık 50 bin kişiyi ağırladı. 500 güvenlik elemanının görev aldığı festivalde binlerce kişi de kamp kurdu. Açıkhava festivallerini Türkiye'de de benimsetmek ve geniş bir kitle için ortak platforma dönüştürmeyi hedefleyen Rock'n Coke, bu yıl da Coca-Cola Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından geliştirilen, uygulamasını ise Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği'nin yürüttüğü "Hayata Artı" Gençlik Fonu'na ev sahipliği yaptı. Büyüklüğü 1,5 milyon dolar olan fon ile eğitim, spor, çevre ve kültür-sanat konulu gençlik projelerine destek veriliyor.

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 ''Mucize adam'' spora geri döndü
 Ölüm şakası gerçek oldu
 Kalp hastalarına akıllı gömlek
 Abromoviç Marmaris'te
 Genç sevgilisiyle el ele poz verdi
 On Numara çekilişi yapıldı
 Üniversitelere kayıtlar başladı
 İlköğretim okulları haftaya açılıyor
 Öğrenci yurt kayıtları başladı
 Balkon çöktü: 2 ölü 15 yaralı
 Şimdi de tombalacı kumar salonları çıktı
 Adana'da silahlı saldırı: 4 yaralı
 Golfte rekor ödül dağıtıldı
 Düğünde bomba ihbarı korkuttu
 Hırsız paraları çaldı özür mektubu yazdı
 Başhekimin katil zanlısı yakalandı
 Naylon ceketle sahneye çıktı
 İngiliz TV'si bireysel silahlanmayı bir şarkıyla protesto...
 Ters yola girdi, uyaran emekli polisi vurdu
 Hesaba itiraz eden vali yardımcısını dışarı attılar
 'Rodin'e 75 bin ziyaretçi
 Başkan'dan heykelin parasını isteyecekler
 Kan davasına rekor ceza
 Mişa, İsrail'de barış çağrısı yaptı
 Sandal Kazakistan'ı coşturdu
 Hayranlarını yalınayak selamladı
 'Müslüman toprağında bir Hıristiyan tapınağı'
 Turgutreis'te alevler evlere çok yaklaştı
OKUR TEMSİLCİSİ
Sorular, cevaplar
Röportajları bazen soru-cevap...
ÜLKÜ TAMER
"Öykünün Mareşali" de emekli oldu
Ne kadar çok sanatçı...
İşte Kezman işte İliç işte Çetnik
İşte Kezman işte İliç işte Çetnik
Kezman'dan sonra, Sasa İliç'in de aynı selamı verdiği ortaya çıktı.
Forma hepimizin
Forma hepimizin
Murat Didin, editörlerimiz Umut Güneş ve Volkan Üstüyıldız ile...
Erdoğan: Barış temennisi tek başına yeterli değil...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan'a asker gönderilmesine karşı...
Ağar'ın Bucak sevgisi
Bir düğünde karşılaşan DYP lideri Ağar, Susurluk sanığı eski vekil...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu