kapat
   
02 Eylül 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başkan ve eşi Ata'nın yanında
Başkan: Keşke daha çok benzeseydi
Avcılar Belediyesi'nde benzer olay yaşanmıştı

Atam yanındayız!

İzmir Torbalı'da yaptırılan Atatürk heykelinde, ulu önderin yanına CHP'li belediye başkanı ile eşi konulunca ilçe karıştı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde yeni meydan için yaptırılan ve 30 Ağustos'ta törenle açılan heykel ilçede kriz yarattı. Elinde kitapla duran Atatürk'ün yanındaki bayraklı erkek ile meşaleli kadının Belediye Başkanı İsmail Uygur ile eşine aşırı derecede benzemesi şaşkınlık yarattı.

'ONA DA MI ÇELENK KOYACAĞIZ'
AKP İlçe Başkanı "Biz belediye başkanının heykeline çelenk mi koyacağız" diyerek Ata'nın yanındaki iki figürün kaldırılmasını istedi. Eski CHP'li başkan da "Biri başkana kızıp heykele saldırsa, Ata'ya mı saldırı oldu, diyeceğiz" yorumu yaptı.

HEYKELTIRAŞ: JEST YAPTIM
Başkan İsmail Uygur "Ben istemedim. Bana da benzemiyor" derken, heykel için 150 bin YTL alan heykeltıraş Zafer Dağdeviren şunları söyledi: "Başkanın haberi olmadan kendisine jest olsun diye fotoğrafına bakıp ona benzettim."


Başkan ve eşi Ata'nın yanında

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un yaptırdığı Atatürk heykelinin yanındaki kişilerin kendisi ve eşine benzemesi ilçeyi karıştırdı. Siyasetçiler 2 heykelin kaldırılmasını istedi.

İzmir Torbalı'da CHP'li Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından 150 bin YTL harcanarak yaptırılan yeni Atatürk heykelinin sağındaki Türk bayrağını tutan erkek, solundaki meşaleli kadın heykellerinin başkan ve eşine benzetildiği öne sürüldü. AKP İlçe Başkanı Atilla Kaya törenlerde belediye başkanının heykelinin önüne çelenk bırakmayacaklarını söylerken, Uygur telefonlara çıkmadı hiç bir açıklama yapmadı. Heykelleri İzmir Tepecik'te yapan heykeltıraş Zafer Dağdeviren ise Belediye Başkanı İsmail Uygur'un haberi olmadan, kendisine jest olsun diye erkek heykelini başkana benzettiğini söyledi. Uygur, yıllardır resmi törenlerin yapıldığı Atatürk Meydanı'nı Aydın Yolu üzerindeki daha geniş bir alana taşıdı. Uygur yeni meydan için de 150 bin YTL'ye yeni bir Atatürk Anıtı yaptırdı. Açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenleri'nde yapılması planlanan anıt, törenlerden hemen önce ilçeye getirilerek yerine kondu. Açılışı da bayram günü Kaymakam Nihat Kaynar ile Belediye Başkanı İsmail Uygur yaptı.

BAŞKANA
BÜYÜK TEPKİ

Kaymakam ve belediye başkanının anıtın üzerinde örtülü bayrağı indirdiğinde ilçe halkı ayakta duran ve elinde bir kitap olan Atatürk heykeli ile karşılaştı. Atatürk'ün sağında Türk bayrağı tutan bir erkek, solunda da meşale tutan bir kadın vardı. Ancak kadın ve erkek vatandaşlara tanıdık gelmişti. Biraz dikkatli baktıklarında ise erkeğin Belediye Başkanı Uygur'a, kadının da eşi Afet Uygur'a çok benzediğini fark ettiler. Uygur'un, Atatürk heykelinin yanına heykelini yaptırdığını iddia eden ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri ve eski belediye başkanları sert tepki gösterdi.

* AKP İlçe Başkanı Atilla Kaya: Belediye başkanının heykelinin önüne çelenk bırakmayacağız. Kaymakamlığa dilekçe vererek ya resmi tören alanının değiştirilmesini ya da Atatürk'ün yanındaki başkanla eşinin heykelinin kaldırılmasını isteyeceğiz. Bunu Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret olarak görüyoruz.

* Eski DYP'li Belediye Başkanı Hasan Karatoklu: Tarihle dalga geçiyorlar. Bayramlarda çelenk koyması gereken idareci olsaydım, oraya gidip koymazdım. Başkan özür dileyip heykelini kaldırmalı.

* Eski CHP'li Belediye Başkanı Ertan Ünver: Bu tür heykellerde çocuklar ya da askerler olur. Diyelim vatandaşın biri başkana kızdı ve gitti heykele saldırdı. Saldırı Atatürk'e mi yapılmış olacak yoksa İsmail Uygur'a mı? Tam bir ucube ve trajikomik bir durum.

* Anavatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Çiçek: Bu saatten sonra kimse o heykelin karşısında gönül rahatlığıyla durmaz. Başkan da bu konuda makul bir açıklama yapmalı. Bir hata varsa çıkıp özür dilesin.

* MHP İlçe Başkanı Behçet Çınar: Başkan yeni bir heykel yaptırınca kendisini tebrik ettim. Ama bayrağı taşıyan başkana çok benziyor. Kasıt olup olmadığını bilmiyorum. Ama kasıtlı yapıldıysa çok yanlış. Kaymakam Nihat Kaynar ise AKP İlçe Başkanlığı'nın anıtın kaldırılması yönünde başvuru yapmasının ardından durumu valiliğe bildireceğini söyledi.

Abdulvahap OLGUN-TORBALI / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dişçi Gökşin'in katili seri tecavüzcü çıktı
 Dalgalarla ölüm dansı
 Datça'daki orman yangını 100 hektarı tehdit ediyor
 Midyat'ta Süryani çiftin evine el bombası atıldı
 Keşfi engelledi diye müdür gözaltına alındı
 Kapkaççı profili çıkarıldı
YILMAZ ÖZDİL
Vatandaşı gene köprüye getirdiler
Önce kolunu...
MEHMET BARLAS
Siyaset riskleri taşıyabilmek mesleğidir de...
Lübnan...
FATİH ALTAYLI
Türkiye'ye niye yatırım gelsin!
Geçenlerde PJ (Personel...
ERDAL ŞAFAK
En güçlü
Türkçe edisyonunu Merkez Dergi...
MEHMET ALTAN
On altı yıl önce Sabah okur muydunuz?
Tam on altı yıl...
Güç bende artık
Almanya Başbakanı Angela Merkel, "dünyanın en güçlü kadınları"...
Başkanlık uçağıyla geziye gitti, kriz çıktı
İspanya'da halk desteğiyle iktidara gelen Başbakan Jose Luis...
Söz kahramanların
Söz kahramanların
Japonya'daki Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ortaya koydukları akıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu