kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ortalık iskelet gibi çıplak kadınla dolu
Ortalık iskelet gibi çıplak kadınla dolu
Zayıflık doğaya aykırı bir şey...
Yapayları eledik

Ortalık iskelet gibi çıplak kadınla dolu

Cemil İpekçi, yarışmanın amacını şöyle anlatıyor: Hoş olmanın; boya küpüne girip çıkmakla, dekolte giymekle olmayacağını öğreteceğiz. Kimse giyinmenin ne kadar şık olduğunun farkında bile değil. Dekolte ile çıplaklık arasında o kadar çok fark var ki....

atv'nin yeni yarışması 'Super Lady'nin jüri üyelerinden ünlü modacı Cemil İpekçi ile Nişantaşı'ndaki atölyesinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Yarışmadaki genç kızların kıyafetlerini hazırlayan ve 'imaj maker'lık yapacak olan İpekçi'nin atölyesinde tatlı bir telaş vardı. "Kadınlar zayıf olmak için aç geziyor. Ben zayıf insanları hiç sevmem. Yemek yiyen kadın neşelidir, aç gezenler nemrut olur" diyen Cemil İpekçi'yle; güzellik, leydilik, zayıflık ve dekolte üzerine konuştuk.

* 'Super Lady'de jüri üyesi olmayı neden kabul ettiniz? Yarışmada sizi çeken ne oldu? 'Super Lady'nin televizyonlardaki diğer yarışmalardan farklı olduğunu gördüm. Reyting almak için bazı programlarda çok yanlışlar yapılıyor. Gençler çok rencide ediliyor. Doğallığa değil yapaylığa itiliyorlar. Verilen imajlar yanlış. Özellikle televizyonlarda yapılan, uzun süreli güzellik ve manken yarışmalarının 18 yaş sınırı konarak yapılması gerekir. Çocukları medya malzemesi yapmamak lazım. Çocuklar liseyi bitirene kadar medyatik olmamalı. 'Super Lady'de adayları seçerken en çok dikkat ettiğimiz nokta bu oldu.

HİÇBİRİ ESTETİKLİ DEĞİL

* Özellikle 'Top Model'de jüri üyelerinin genç kızlara estetik yaptırmaları konusunda tavsiyelerde bulunmaları çok eleştirildi...
Kimsenin kimseye 'ağzın çirkin, burnunu yaptır' demeye hakkı yok. Ben estetik ameliyatlara karşı bir insan değilim. Ama bu ameliyatların da bir yaşı ya da bir zarureti olmalı. Çocuklar eğer bir rahatsızlıkları yoksa estetik ameliyat olmaz. Bizim 'Super Lady' için seçtiğimiz kızların hiçbirinde estetik ve silikonlu dudak yok. 15 yaşındaki bir kız, doğru beslenir ve spor yaparsa 20 yaşına geldiğinde zaten güzel vücudu olur.

* 'Super Lady' kızlarımıza neler öğretecek? Makyaj dersinden tutun da saç bakımına kadar pek çok faydalı şey öğrenecekler. Sofra adabını öğrenecekler en önemlisi... Çünkü evlenme çağına gelmiş ve hâlâ hangi bardakla ne içileceğini, hangi çatalla ne yeneceğini bilmeyen genç kızlarla dolu ortalık. En önemlisi de hoş olmanın; boya küpüne girip çıkmakla, dekolte giyinmekle olmayacağını, doğal halleriyle de güzel görünebileceklerini öğrenecekler. 'Super Lady' seçilecek genç kız ise; bir dizi ve bir reklam filminde oynayacak. Birçok hediye de alacak.

GENÇ KIZLAR TEK TİP DOLAŞIYOR

* Türkiye şartlarında 'hanımefendi' kalmak biraz zor gibi... Bir hanımefendi trafikte sıkıştırıldığında sizce ne yapmalı?
Hiç cevap vermeyip, kurtulmaya bakmak ve en yakın polis karakoluna şikayet etmek en mantıklısı. Karşınızdaki havlıyor diye sizin de havlamanız gerekmiyor.

* Bir küçük hanımefendi rock barda eğlenirse leydilikten çıkar mı? Hayır tabii ki eğlenebilir, her türlü eğlenceye hakkı vardır.

* Yani bu gece kafayı çekip biraz dağıtayım diyebilir mi? Bence buna kimsenin hakkı olamaz. Gece çıkılır, içki de içilir, dans da edilir. Ama sarhoş olup çevreyi rahatsız etmeye, rezillik yapmaya, küfretmeye kimsenin hakkı yok. Kendine saygısı olan insan zaten bunu yapmaz.

* Genç kızlara neler tavsiye edersiniz? Sizce nasıl olmalılar? Genç kızlar artık tek tip olmuş. Çoğu sarışın, düşük belli pantolonlar giyiyorlar, hepsi aynı takıları takıyor! Hepsi Türkçe'yi bozuk konuşuyor. Halbuki kendileri olsalar; farklılıklar zaten kendiliğinden çıkacak ortaya.

HOŞ BİR DÖNEM YAŞIYORUM

* Sait Sökmen elemelerde kızların müzik yeteneğini, ölçtü... Sizce kulağı olmayan bir genç kız leydi olamaz mı?
Bazılarının kulağı yoktu ama ben oy verdim. Müzik yeteneği olmayabilir, iyi dans edemeyebilir ama diğer konularda yeteneklidir ve çok iyi bir küçükhanımefendi olabilir.

* Hıncal Uluç da var yarışmada... Evet Hıncal Bey, hem sunucu hem de jüri üyesi olacak. Hıncal Bey zaman zaman benim defilelerimi övmüştür. Zaman zaman da yaptıklarımı tenkit etmiştir. Ama ben devamlı iltifat bekleyen biri değilim. Hıncal Bey'i çok sempatik bulurum. Çok kendine has bir tarzı vardır.

* 'Super Lady' dışında neler yapıyorsunuz? 21 Eylül'de postacıların defilesi var. Türkiye'deki bütün postacılar Cemil İpekçi kıyafetleri giyecek. Meslek hayatımda hoş bir dönem yaşıyorum. Çünkü bir ülkenin hava yolları personelini, simitçilerini, postacılarını giydirmek çok hoş, çok gurur verici...

DENİZ AYYILDIZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ortalık iskelet gibi çıplak kadınla dolu
 Halkın beğendiği filmler 'portakal' yarışında yok!
 'Köprü'yü okudum valiye hayran oldum
 Leyla Gencer ödülleri sahiplerini buldu
 İki kız çocuk istiyorum ama galiba olmayacak
 Havalanınca fırçayı yediler
 Bu kez yazdığı şarkı sözleriyle ödül aldı
 Venedik Film Festivali başladı
 Artıkları bile para ediyor
 Karayipler'de evlenecekler
 Yeni eğlencesi karaoke yapmak
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Biletler elde kazaklar belde...
Biz gideriz festivale,...
HAKAN & UTKU
Sigara insanları
* Otlakçılar: Otlakçılığın ne...
Organ nikahı
Organ nikahı
İkinci baharlarında, herkesten farklı bir neden için nikah masasına...
Hemşire beni dışarıya çıkardı
Hemşire beni dışarıya çıkardı
* Yalnız yaşayan bir annem var. Hipertansiyon, kemik erimesi...
Koç'un ödülü büyük oldu!
Koç'un ödülü büyük oldu!
Rahmi Koç'un, Nazenin IV adlı teknesiyle çıktığı iki yıllık dünya...
Sosyeteye müjde
Sosyeteye müjde
Emre Ergani ile 21 Ağustos'ta nişanlanan Şebnem Işık'ın butik açmaya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.