kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Turkish Colors of Benetton
Dünyanın bütün renkleri

Benetton, 'söyleyecek çok sözü olanlar'ın doldurması için 'Colors Defterleri' üretti. Türkiye'den de pek çok kişinin katıldığı proje, ekim ayında Paris'te sergilenecek.


Turkish Colors of Benetton

Benetton firması, Benetton'un 40. yılı kapsamında 'anlatacak çok şeyi olanlar'ın duygularını ifade edebileceği 'Colors Defterleri' projesini başlattı. Türkiye'den de birçok kişi kaleme kâğıda sarıldı ve yazdı.

Uluslararası projenin Türkiye ayağında, kimisinin "İşsizim, iş arıyorum," feryatları yükselirken, kimileri de fotoğraflarını yapıştırdıkları deftere Gardaş, Şehitler Ölmez adlı şiirlerini yazarak destek istedi. "Sensiz dünya yerin dibine batsın!" şeklindeki aşk dolu satırların dikkat çektiği projede, "Annemi gören var mı?" yazılı resimler de göze çarptı. Colors Defterleri, ekim ayı boyunca Paris Pompidou Merkezi'nde sergilenecek. Kanser hastaları, down sendromlu çocuklar, Darülaceze'de kalan yaşlılar ve sokakta yaşayanlar ortak bir proje için kalem kağıda sarıldı. United Colors of Benetton'un sosyo kültürel konuları işleyen dergisi Colors için duygularını dile getirenler, umut ve umutsuzluk arasındaki ince çizgiye ayna tuttu. Hayatın resmi Colors Defterleri'ne çizildi. Hayatın her renginde...

'TEDAVİLERDEN SIKILDIĞIMDA AKLIMA İLK SEN GELİYORSUN'
Kanserle mücadelede adı hep gündeme gelen gazeteci Sibel Kalaycı da, proje kapsamında doktor olan kardeşi Serap'a bir mektup yazıp teşekkür etti. Mektupta kardeşine "Seni seviyorum," diyen Kalaycı, "Sen beni koruyor, kolluyorsun. Tedavilerden sıkıldığımda aklıma ilk sen geliyorsun," diyerek duygularını ifade etti.

DOWN SENDROMLU HASTALAR DA YAZDI
Down sendromlu 15 yaşındaki İrem Arslan (solda), proje için hem mektup yazdı, hem de resim yaptı. Satırlarında ailesinden ve hayatından bahseden İrem, Fatih Eram İlköğretim Okulu, orta 3. sınıf öğrencisi. Sınıfını takdirle geçen İrem'in hayali, anaokulu öğretmeni olmak. 12 yaşındaki Duygu Pınar ise (sağda), Çamlıca İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi. Proje için resim yapan Duygu, resim yapmayı çok sevdiğini söylüyor.

AMAÇ, FARKLI KÜLTÜRLERİN SESİNİ DUYURMAK
Proje, dünyanın farklı ülkelerinde farklı kültürlere sahip binlerce kişinin sesini duyurmayı hedefliyor. Türkiye'den Dost Yaşam Vakfı, Sokak Çocukları Derneği, Türkiye Kanserle Savaş Vakfı ve Darülaceze gibi kurumlardan yaklaşık 30 kişi, Colors için resim, illüstrasyon, hikâye ve şiir yazdı.

'ALLAH KİMSEYİ İŞSİZ VE KİMSESİZ BIRAKMASIN'
Colors Defterleri projesinin Türkiye ayağında, işsizlik konusu çarpıcı bir şekilde gündeme getirildi. 21 yaşındaki Mardinli Adnan Ayyıldız deftere, "Yuvasız ve kimsesiz kaldım. Gurbet ellere düştüm. Allah kimseleri işsiz ve kimsesiz bırakmasın. Allah'ım bana bir an önce düzenli bir yerde çalışma gayretini bana tanı. Gençlere sesleniyorum, ben yanlış yolu seçtim. Kötü yolları aramayın, siz kaybedersiniz," dedi.

'ANNEMİ GÖREN VAR MI?'
Sokakta yaşayan çocukların defterinde ise, "Annemi gören var mı?" yazılı resim dikkat çekti. "Her şey güzel olacak", "Bir evim olmasını isterdim", "Hayat, o ne?" başlıklı yazıları da yer aldı.

'YİNE KANSERİM VE DOKTORUMA GÜVENİYORUM'
Proje kapsamında defterlere hayata dair ciddi yazılar da yazıldı. Kanser hastalarından 75 yaşındaki Nesip Tuncel, "Cilt kanseri olduğumu öğrendiğimde 43 yaşındaydım. Hayat kâbusa dönmüş gibiydi. Doktorumun çabasıyla kanseri yendik. Kanser sonra iki kez daha nüksetti. Ancak hepsinde de kanseri yendim. 15 yıl sağlıkla geçti. Ancak şimdi göğsümde yine şişlik olduğunun farkına vardım ve yine kanserle karşılaştım. Tedavimin biteceği son 21 günü bekliyorum ve doktoruma çok güveniyorum," diyerek duygularını ifade etti.

'TORUNUMU GÖRDÜM YA...'
Mide kanseri olan Fazilet Kalkavan ise, fotoğraflarla dolu, hastalığının verdiği üzüntünün aksine neşeli bir defter hazırladı. Kalkavan, deftere şunları yazdı: "Kanser teşhisi konulduğunda, kızım iki aylık hamileydi. Torunumu görecektim. Şimdi torunum 13 yaşında ve benim boyumda. Allahım'a şükrediyorum. Aileme teşekkür ediyorum, onları çok seviyorum."

Özlem YILMAZ /MERKEZ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Kırmızı halıdakiler için sıcak gece
 Artık onun da bir annesi var
 Tehlikeli bir bağımlılık ama tedavisi var
 Yeni ünlülere aldatma rehberi
 Ölmeden bu yarışı görmeli!
 Motor Presse, Türkiye'de 'motor' dedi
 Yavrularını o büyüttü
 Yeryüzü cenneti: Azor Adaları
 O bilgisayar şimdi Çinli
 Hangi beslenme türü daha doğru?
 'Mum'ya kokulu porno yıldızı
 Savaş sevgiyi engelleyemez
 Yıldızların giyim sırları
 Dünyanın en güzel kıyafetleri
 Alışveriş zamanı
 Mevsim yaz, eğlence son gaz
 Harvard'da bir Türk mimar
 Her şeye rağmen yaşam...
 Elbise, rugan ve siyah çok moda
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
Manzara baş döndürüyor
Eftalya'nın terasında, sanki Boğaz'ın orta yerinde seyreden bir geminin kaptan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.