kapat
   
31 Ağustos 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AİLESİ ARKASINDA Avustralya basınında günlerdir yer alan ve Müslüman din adamları tarafından yapılan acımasız eleştiriler, baba Salih ve anne Zehra Ahmet’i de çok etkilemiş. Zehra Hanım Ayten daha bir çocuk. O bu kadar eleştiriyi hak etmiyordu diyor. Ailenin diğer kızları Fatma (22), Aylin (20) ve Melis (19) ise günlerdir kardeşlerine moral vermeye çalışıyor.
Müslümanım ama terörist değilim

Avustralya'daki güzellik yarışmasında finale kalan, mayolu görüntüleri yüzünden Müslüman din adamlarının hışmına uğrayan Ayten Ahmet önyargılılara cevap verdi: "Yine 'Mayo giy' deseler giyerim. Vazgeçersem, kafalarında çizdikleri Müslümanlık modelini kabullenmiş olurum."

Amacım Türklerin çağdaşlığını sunmak

Avustralya'da güzellik yarışması yüzünden Müslüman din adamlarından tepki çeken Ayten Ahmet "Vazgeçersem onların modelini kabullenmiş olurum" diyor.

Genç kızlar arasında düzenlenen güzellik yarışmasında finale kalan 16 yaşındaki Ayten Ahmet'in, Müslüman din adamlarının tepkisine maruz kalması Avustralya'nın gündemine bomba gibi düştü. Televizyonlar olayı birinci haber olarak verirken ülkenin saygın gazeteleri de haberi manşetlerine taşıdı. Basına çıkmama kararı alan Kıbrıslı Ahmet ailesi, kapılarını ilk kez SABAH gazetesine açtı. Ayten'in elinden günlerdir TV kumandası düşmüyor. Her kanala bastığında her gazete sayfalarını çevirdiğinde hakkında mutlaka birşeyler çıkıyor. İsminin böyle bir olayla anılması onu bir hayli etkilemiş. "Herkes finale kalmanın heyecanını yaşarken ben sevinemiyorum bile" diyor. Yarışmada üstünü basa basa Türk olduğunu vurgulamış Ayten. "Tek amacım Türklerin saygınlığını, çağdaşlığını, laikliğini tüm dünyaya sunmaktı. Ama başaramadım" diyor.

* Gazetede çıkan haberleri gürünce neler hissettin? Gözlerime inanamadım. Bir kaç gazeteci yarışmadan sonra telefon açtı. İlk soruları Türk olup olmadığımdı. Türk olduğumu öğrenince Müslümanlığımı sordular. Derecemle pek ilgilenmediler. Annem birşeyler sezdi. Ama bu kadar yıpranacağım aklıma gelmezdi. Ülkemi temsil etmek için çıktım o podyuma. Ahlaksızca birşey yapmadım. Bugün tekrar göğsümü gere gere çıkarım. Bu davranışımınMüslümanlığımla bağdaştırılması çok saçma.

* Bunun nedeni ne peki? Bu ülkede her kesimden insan bulmak mümkün. Sokaklar Ladin yanlısı, Hizbullah sempatizanı insanlarla dolu. Ülkemizi tanımayan insanlar bu gibi olaylarla bizi de o kimliğe sokmaya çalışıyor. Din adamlarımızın da buna alet olması çok şaşırtıcı.

* Din adamları arasında hiç Türk yok sanırım. Türk din adamlarımızın böyle eleştiriler yapmayacağını biliyorlar. Günlerdir güzelliğim dışında tek konuşulan Müslümanlığım. Ben Müslümanım ama kendi içimde yaşıyorum dinimi. Bence bu Müslümanlık anlayışını benimseyemiyorlar.

* Türk toplumunun tepkisi nasıl bu duruma? Gelen mail'ler çok olumlu. Beni gönülden destekleyenler sayesinde moral buluyorum. Ailem beni Türk örf ve adetleri ile yetiştirdi. Türklüğümü, Müslümanlığımı, nereden geldiğimi biliyorum.

* Yarışmaya devam edecek misin? Acı çesem de yaptıklarımdan pişman değilim. Bugün tekrar "Mayo giy" deseler, podyumlarda boy gösterebilirim. Zaten vazgeçersem, onların kafalarında çizdiği Müslümanlık modelini kabullenmiş olurum. Laiklik karşıtı provokatörlere de böylelikle prim veririm Eskiden sadece kameralar beni heyecanlandırdığı için yarışmadaydım. Ama şimdi ilk üçe girerek Türk olduğumu göstermek istiyorum.

Erkan DEMİRCAN / MELBOURNE


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Altı taksitte kayıt
 Eski muhasebeci, bacanak başhekimleri kurşunladı
 Karayolunda yine tuzak gibi çukur
 Türkiye Formula 1'de ağır bedel ödeyebilir
 Ali Güven evli ve 'küçük' çıktı
 İntihar etmesinden korkup aramaya gittik
 Hakko, Lyon'dan sevgilisiyle döndü
 Evdeki yarasayı eniştesi öldürdü
 12 Eylül'ün paşaları galaya bekleniyor
 Altın Portakal adayları belli oldu
 Balık avı yarın başlıyor
 Havalimanında pasaport işkencesi
 Dağlanan kız aileye geri verildi
 Reklamcı cinayetinde ağır müebbet istendi
 Kapkaçtan bezip tatilden vazgeçtiler
 Önce kurşunlandı sonra bıçaklandı
 Taksiyle kaçırılan kadına tecavüz edildi
 Takla atan minibüste dört ölüm
 İstanbul depremde su yatağıyla korunacak
 Hastanede öldüren enfeksiyon
 Carettalara işkence
 'İntikamını, iş makinesiyle aldı'
 Çorum'da caddede köpek gezdirmek yasak
 Uyku apnesi kalp krizine yol açıyor
 Şans topu
EMRE AKÖZ
'Andıç' hazırlayana dur!
Genelkurmay Başkanı Org.
HINCAL ULUÇ
Gazeteciliğin neresindeyiz?..
Hürriyet!.. Ben kendimi...
İvan Helguera
İvan Helguera
Defansa takviye yapmak isteyen Kartal, Real Madrid'in gözden...
Hepsini istiyoruz
Hepsini istiyoruz
Fenerbahçe'nin iki yeni transferi Brezilyalı Edu Dracena ile...
Sezer: yetki bende
Körfez Savaşı sırasında Anayasa Mahkemesi üyesi olan Sezer, asker...
Lüzum, hudut, şümul ve zamanı hükümetin kararı
Hükümetin Lübnan'a asker gönderme kararı almasının ardından gözler,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu