kapat
   
31 Ağustos 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Terim: Malta maçı için psikolojik destek alacağız

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futol Şampiyonası grup elememerinde Malta ile seyircisiz olarak Almanya'da yapacakları maç için profesyonel psikolojik destek alacaklarını söyledi.

Polat Renaissance Otel'de bir basın toplantısı düzenlenleyen Fatih Terim, 6 Eylül Çarşamba günü Frankfurt Commerzbank Arena'da Malta maçı ile başlayacakları eleme müsabakalarında 3 maçı seyircisiz oynayacak olmalarıyla ilgili, ''İstanbul Üniversitesi'nden davranış bilimci profesörlerimizden destek alacağız'' dedi.Almanya'da maçın oynanacağı statta yine seyircisiz bir şekilde 1 Eylül Cuma günü hazırlık maçı yapacaklarını kaydeden Terim, şunları söyledi:

''Bu
ilk tecrübemiz olacak. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi ile temas halindeyiz. Bugün veya yarın iki tane davranış bilimci akademik kökenli profesörümüzle de taknik heyet adına orada bir toplantı yapacağız. Onların tavsiyelerini alacağız. Biz de oyuncularımıza o şekilde aktaracağız. İşin psikolojik kısmının akademik arkadaşlarla yöneteceğiz. Biz de çok sessiz maç oynamadık. Belki oyuncularımız zaman zaman Türkiye'de seyircisiz maç oynamış olabilirler ama herkes için ilk olacak diyebiliriz. Özellikle uluslararası seviyede sık yaşanan bir şey değil bu. En azında biz bunu kullanıp daha azimli, hırslı bir şekilde cezanın ağır olduğunu ortaya koyan bir futbolla üstesinden geleceğiz. Buna rağmen kazanmanın çok daha büyük bir zevk olacağını ve güven katacağını düşünerek hareket edeceğiz.''

''ERGÜN İSTİKRARLI BİR OYUNCU''

Terim, Fenerbahçeli Ümit Özat'ın çağırılmadığı milli kadroya Galatasaray'dan Ergün Penbe'nin dahil edildiğinin sorulması üzerine, tercihlerini sol ayağını iyi kullanan bir oyuncudan yana kullandıklarını belitti.

Milli Takım kadrosunu istikrarlı bir şekilde açıkladıklarını düşündüğünü aktaran Fatih Terim, ''Tek maç oynayacağımız için fazla sayıda oyuncu davet etmedik. Baktığımız zaman da, bir önceki kadrodan çok fazla değişiklik yok. Sakatlıklar ve formsuzluklar olsa da, değişiklik çok fazla yok. Milli takımı zorlayan hak eden oyuncular olduğu zaman da onları almaktan geri durmayacağız. Ancak ben oyuncular için tek tek cevap verirsem niye alındı veya alınmadı diye, o zaman her oyuncunun cevap isteme hakkı olur'' diye konuştu.

Bir defaya mahsus olarak cevap vereceğini aktaran Terim, ''Sol kanatta sol ayaklı bir oyuncu istediğimiz için Ergün'ü tercih ettik. Oynayan Ümit Özat yerine neden oynamayan Ergün'ü aldınız derseniz, Ergün'ün son 16 yılına bakmanız lazım. Son derece istikrarlı bir oyuncu. Geçen sene de Tümer'le ilgili bu tür eleştiriler olmuştu. Onları iyi oynaması ve oyuna tesir eden işler yapması bizim haklılığımızı ortaya koydu. Türk halkı ve madyası bizim seçiciliğimize güvenmeli ve ona göre davranmalı. Ben nasıl arkadaşlarımla beraber hiçbir kulübün, hocanın tasarrufuna karışmıyorsam, herkesten de bu saygıyı beklerim. Bu kadronun getirisi ve götürüsü bizim sorumluluğumuzdadır. Ergün Türkiye'de o kadar iyi maçlar oynamış ve o kadar önemli hizmetler yapmıştır ki, ona ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Başka bir gün başka birine ihtiyacımız da olabilir. Burada sol ayaklı bir oyuncu üzerinde durduğumuz için tercihimiz bu yönde oldu. Almadığımız bazı oyuncular için ise zaten, 'Bazılarını bugüne kadar ben seçtim, artık kendilerini seçtirecekler' demiştim. Serhat Akın zaten sakatlıktan yeni çıktı. Necati belki yetişebilirdi ama son dönemi tedaviyle geçirdi. Takımın belirli bir iskeleti korunacaktır'' ifadelerini kullandı.

MALİK FATHİ KONUSU

Terim, Almanya'da Hertha Berlin foramsı giyen ve Alman Milli Takımı'nı tercih eden Türk asıllı futbolcu Malik Fathi'nin, ''Türk Milli Takımı'ndan bana teklif gelmediği için Almanya'yı tercih ettim'' şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine, kendisinin de bu oyuncuyu Alman Milli Takımı'na çağırıldığı gün duyduğunu söyledi.

Kendi bulunduğu dönemde bu tip olayların sık yaşandığını belirten Terim, ''Bunun önüne geçmek için gerekli girişimleri yapıyoruz. Kaideler nasıl el veriyorsa, onları da zorlayarak ulaşmaya çalışıyoruz. Malik Fathi'yi ben de yeni duydum. Bilen birileri çağırmadıysa yanlış. Ama ben duymamıştım. Yıldıray'la konuşmadım. Almanya büromuz daha iyi bilir. Teşebbüste de bulunumuşlar bildiğim kadarıyla. Yoksa kaybetmek istermiyiz. Özellikle de sol kanat oyuncusu. Türk asıllı geçiyor ama o kadar değil. Şu anda Alman vatandaşı olan çifte pasaportlu oyuncular var önemli takımlarda oynamaya başladılar. Onları kadromuza almaya çalışıyoruz. Bu Almanya seyahetinde de bazı görüşmeler yapacağız'' şeklinde konuştu.

Terim ayrıca, Malta maçını hakeminin değişmesiyle ilgili de, ''Açıklanan hakem, İsviçre maçımızın 4. hakemiydi. Ama bugün itibariyle değişti ve İspanyol hakem geldi. Söyleyecek bir şey yok. Demek ki UEFA bunu uygun gördü'' demekle yetindi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Çulcu: Çok radikal kararlarım olacak
 Türkiye-Malta maçının hakemleri değişti
 Yunanistan ve ABD yarı finalde
 Delgado: Beni Cordoba ikna etti
 Beşiktaş: Luciano ile kesinlikle ilgilenmiyoruz
 12 Dev Adam Litvanya hazırlıklarını tamamladı
 Hakyemez: Henüz Arjantin seviyesinde değiliz
 "Appiah ile ilgili resmi bir teklif almadık"
 Nihat Kahveci'nin evine hırsız girdi
 F.Bahçe Servet ve Gürhan'ı Sivasspor'a verdi
 Turkcell Süper Lig'de 5. ve 6. hafta programı
 Tangoyu pas geçtik: 58-83
 Gurur duydum
 Beni bırak başkan
 Akıllı ol Burak!
 Bu sözleşme 4 yılda bitmez
 Galatasaray transferi kapattı
 Fener bensiz de büyük
 Milliler toplandı
 Çulcu: Hakem siparişleri var!
 Dostluğa Milli 'engel'
 Musampa tamamdır
 Beşiktaşlı Ali Tandoğan'dan Aurelio tepkisi
 Minderde yabancı kavgası
 Ronaldinho Milan'a
 Günün içinden
MURAT DİDİN
Yeniden doğuş
Milli Takım, başarıları ve...
VEDAT BAYRAM
Yöneticilik mi, çim bakıcılığı mı?
İstanbul'un...
SERDAR ALİ ÇELİKLER
Son şans: Temizlik
Lig başlamadan Haluk Ulusoy'a...
Bombalar turistleri etkilemedi kalıyorlar
Bombalar turistleri etkilemedi kalıyorlar
Marmaris'te bulunan İngilizler saldırıları, "Bunlar dünyanın her...
İstanbul'un servis zammı belediyede mercek altında
İstanbul'un servis zammı belediyede mercek altında
Öğrenci servislerinin zam taleplerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi...
Çiftçilik yapacak
Çiftçilik yapacak
Ünlü İngiliz sinema oyuncusu ve manken Elizabeth Hurley, çiftçiliğe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu