kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ali Poyrazoglu @ SABAH
 

Beleş tatil, sakın kaçırmayın!..

Bodrum'a gelin. Bodrum'da hayat bedava. Her şey sudan ucuz. Hatta beleş... Tabii Bodrum'a geldikten sonra beleş... Önce Bodrum'a gelme parasını denkleştirmeniz gerekiyor. Artık onu ayarlarsınız canım. Olmadı oto-stop... Herhangi bir şekilde kendinizi atın Bodrum'a... "Ailecek nasıl oto-stop yapacağız?" demeyin... Kamyonlar ne güne duruyor. Yükten çok insan taşır yazın kamyonlarımız. Toplu katliam kamyonları vızır vızır. Siz de tatilinize heyecan katmış olursunuz. Gelmeden Bodrum'da evi olan ahbapların, teknesi olan arkadaşların hatırları sorulup ne zaman orada olacaklarını öğrenip, tatilinizi denk düşürürsünüz.

KONAKLAMA SORUN DEĞİL
Böylece kalacak yer sorununuz ortadan kalkar. "En iyi yazlık ev, arkadaş akraba evi; en iyi tekne arkadaş teknesidir," prensibini benimsemekte yarar vardır. Gelin siz, Bodrum'a gelin... Bir kere buraya vardınız mı, gerisi kolay. Kıyılar halkındır... İstediğiniz yerde yüzebilir, piknik yapabilir, kendin pişir kendin ye takılabilir... Hatta kıyılara kadar inen ormanları da yakabilirsiniz isterseniz... Ormanlar kimin?Devletin. Devlet kim? Sizin babanız. Adı üstünde, Devlet Baba... Ormanlar, kıyılar babanızın malı yani. Kim karışabilir?.. İster kirletirsiniz, ister yakarsınız. Gündüzleri plajlar midyeci, simitçi, sucu, mısırcı, bademci, kiralık şemsiyeci dolu. Getirin iki şemsiye. Birinin gölgesinde yatarsınız; ötekini kiralarsınız; öğlen yemeği paranızı çıkarırsınız. Gördünüz mü, bedava... Bodrum'a gelin... Akşam yemekleriniz hiç sorun olmaz. Her gün açılış var. Düğünler var... Yeni restoranların, diskoların, barların açılışları... Oh, git ye iç, oyna... Bedava.... Oğlan tarafı sorarsa kız tarafının davetlisiyiz dersiniz. Kız tarafı sorarsa damadın akrabasıyız dersiniz. Bodrum'un arkeolojik kalıntıları müzesi, kalesi, sualtı müzesi, antik tiyatrosu var ama... Herhalde tatilinizde buralarda zaman yitirecek kadar kıro değilsiniz. Aman plajda kitap mitap okumayın. Başınıza güneş geçer. Okumayın, zaman kaybı. Geceleri de zaten isteseniz de okuyamazsınız gürültüden. Çıkın dolaşın. Eğlenmek için paraya filan gerek yok. Bodrum gürültünün başkenti olduğu için her yerden ayrı müzik geliyor. Kulağa ziyan desibelde güm be de güm güm... Bodrum'un tamamı diskokent; oynayıverirsiniz yollarda, sokaklarda...

SOKAKTA PEK ÇOK ŞÖHRET
Giriyorsun sokağın bir ucundan, başlıyorsun oynamaya... Diskonun önünden geçiyorsun. Anaa farkına varmadan başlamışsın sallanmaya, kıvırmaya... Ohh, ailecek kıvırarak geziyorsunuz. İki adım sonra türkü kafenin önüne gelmişsin... Bırak kendini Anadolu ezgilerine... Bir bakıyorsun türkü çağırıp halay çekerek ilerliyorsun... Sonra, yollarda bir sürü şöhret dolaşıyor. Az ünlüler, çok ünlüler... Her taraf çiçek dolu... Yol, yol çiçekleri ver ünlülere... Bak o da bedava. İstanbul'da olsan tonla para vereceksin çiçekçilere... Sonra, geceleri İstanbul'un havai fişeklerini aratmayacak orman yangınlarımız var. Otur seyret, bedava... Siz hâlâ oralarda duruyor musunuz?.. Toplanın, koşup gelin Bodrum'a... Böyle avantadan lavanta beleş tatil kaçırılır mı?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yaşasın sanat   / 19-08-2006
 Kabahat sayın halkımızda...   / 05-08-2006
 Siyasetin önünü açacak tek yol: Futbol   / 29-07-2006
 İnsan sadakatinin krallığı...   / 22-07-2006
 Leylek havada   / 15-07-2006
 Döve döve getiririz!   / 24-06-2006
 Şarkılar neyi söyler?   / 17-06-2006
 Helal olsun sizlere   / 10-06-2006
 Sihirli kalem   / 03-06-2006
 Ben de Hıncalist oldum!   / 27-05-2006
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Beleş tatil, sakın kaçırmayın!..
Bodrum'a gelin.
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Tek anne olmanın zorluğu
Aynı yakınmayı haykıran kaçıncı...
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Hafıza kaybı ve vitaminlerin sağlık için...
Doğanın hayvanları lüks sitelere karşı!
Doğanın hayvanları lüks sitelere karşı!
Doğanın hayvanları lüks sitelere karşı!.. İnsanlardan korkmalarına...
Gizemli hayaletler kraliçesi
Gizemli hayaletler kraliçesi
Gerilim filmlerini niye severim? Hadi, suçu kolektif hale getireyim:...
Manzara baş döndürüyor
Eftalya'nın terasında, sanki Boğaz'ın orta yerinde seyreden bir...
Kırmızı halıdakiler için sıcak gece
Pazar gecesi gerçekleşecek ve naklen yayınlanacak Emmy Ödülleri Töreni, sıcak...
Artık onun da bir annesi var
İstanbul'daki 46 koruyucu aileye 29 yaşındaki, bekâr bir iş kadını olan Ayşe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.