kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeşil sahaların usta jokeyi
Yeşil sahaların usta jokeyi
'Sergen' şimdi damızlık
Sergen Yalçın'ın en 'vurucu' diyalogları

'Kilo verip jokey olacağım'

Beşiktaş'ın eski kaptanı Sergen Yalçın, fazla kiloları ima edildiğinde böyle demişti. Sergen, bu sezon Etimesgut Şekerspor'da mücadele edecek ama aklı hipodromda...


Yeşil sahaların usta jokeyi

"Kilo verip jokey olacağım," diyen futbolcu Sergen Yalçın, şimdi üçüncü ligin statlarında izdiham yaratmaya hazırlanıyor. Yeni antrenman sahası da tam hipodromun yanında.

Muhabir, zamanında Beşiktaş tesislerinden çıkan Sergen Yalçın'a mikrofonu uzatıp "Fazla kiloların hakkında ne söyleyeceksin?" diye sorunca, Sergen, "Epey kilo verdim," diye yanıtlamıştı. Sonra kendini tutamayıp "Daha 10-15 kilo vereceğim. Zaten o kiloları verip jokey olacağım ben," diye devam etmişti. İşte o Sergen Yalçın, Türkiye futbol tarihinin en önemli ve tartışmalı isimleri arasında çoktan yerini aldı. Tabii kimse futbol yeteneğini tartışmıyor; o kuşkusuz Türkiye'nin gördüğü en yetenekli futbolculardan biri. Yeteneğinin dünya ölçeğinde olduğunu söyleyenlerin sayısı çok. Hatta onu Beşiktaş'ta istemeyen ve takımından ayrılmasına sebep olan Tigana bile, "Ondaki futbol zekâsı ve teknik kapasite bende yoktu. O daha ziyade Platini ve Giresse'e benziyor," demişti. Bu sözler kendisine iletildiğinde, Sergen, "Tigana doğru söylemiş," diyerek yoluna devam etti. Yani esas tartışılan, onun futbol âlemindeki alışıldık davranış kalıplarına sığmayan halleri oldu hep. Atçılık camiasına ve altılı kuponlarına dünyanın parasını yatırıp kaybettiği sürekli konu edilirken, kameralara, "Zaten jokey olacağım ben," demesi, başlı başına bir meydan okuma değil miydi?

BİRİNCİ LİGDEN İKİNCİ LİGE
Onun hayatı, meydan okumalarla dolu aslında. Beşiktaş, geçen sezon sonunda kaptanı Sergen Yalçın'la yollarını ayırınca herkesi bir merak sarmıştı. Şimdi ne yapacaktı? Hangi takımla anlaşacaktı? Kimseyi fazla bekletmedi. Süperlig'in en önemli yıldızlarından biriyken, eski 'üçüncü lig'de, yani İkinci Lig B Grubu'nda mücadele eden Etimesgut Şekerspor'a iyi bir para karşılığı transfer olduğunu açıkladı. Hatta zengin bir işadamı tarafından satın alınan bu takıma imzayı attığı gün, sırtında 'Keçi Sergen' yazılı formasıyla kameralara poz verdi. "İkinci ligde hiç şampiyonluk yaşamamıştım, tabii hiç ikinci ligde oynamadığım için," diye, iddialı bir de açıklama yaptı. Evet, Türkiye'de 'dört büyük' diye adlandırılan Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe'de forma giymiş, hep adından söz ettirmiş Sergen, artık ikinci, hatta üçüncü lig topçusuydu. Daha önemlisi, bu son hareketiyle futbol âleminin teamüllerine meydan okuyor ve kimin ne diyeceğini hiç de umursamadığını ilan ediyordu. Takımı şampiyon yapacağından ise emindi. Zamanında benzer maceralara yelken açmıştı. Cem Uzan futbol âlemine -de- el atmak istemiş, köklü İstanbul kulüplerinden yüz bulamayınca İstanbulspor'u satın almış, rekor transferlerden birini de Sergen'le sözleşme imzalayarak yapmıştı. Böylelikle Türkiye futbol piyasası ilk trilyonluk transferle tanışmış oluyordu. Hemen ardından, bu transferin hiç de 'boş' olmadığı görüldü. O sezon, İstanbulspor maçları, sırf Sergen'i izlemeye giden binlerce futbolseveri stada çekiyordu. Şimdi de Etimesgut Şekerspor'un amatör kümedeki Sincanspor'la yapacağı hazırlık maçı için stada giden ve kadroda yer almamasına rağmen sahaya çıkıp seyirciyi selamlayan Sergen, yine izdihama neden oluyor.

Sami TOSUN

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Rembrandt 400 yaşında
 Büyük Nefes Köyü açık hava müzesi gibi
 En büyük, en lüks jet yakında gökyüzünde
 Geleceğin uçaklarında tatlı rekabet
 Top Kimde?
 Gökler mini jetlere emanet
 Kısa...kısa...kısa...
 Pasifik'te yelkenliyle seksen gün
 'Tekne güzel, ekip candan, yemekler harikaydı...'
 'Yolcu çok, uçak az'
 'easyJet ticaretin önünü açar'
 Kısa...kısa...kısa...kısa...kısa...
 Fotoğrafçılarla atölye çalışmaları
 Zorluk derecesi yüksek maraton
 Farnborough'da yüzler güldü
 Airbus'ın başını yakan adam
 Versace, uçakları da giydiriyor
 Otyam çiftinin resimleri Bodrum'da
 Firmalar bir taşla iki kuş vuruyor
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
En büyük, en lüks jet yakında gökyüzünde
Avrupa'nın bir...
Ona karanfil ve canlı renkler çok yakışıyor
Ona karanfil ve canlı renkler çok yakışıyor
Renkli kıyafetleriyle dikkat çeken Rahmi Koç, modacıların gözünde tam...
Tarih, deniz, güneş, seks klişesi ve Bodrum
Tarih, deniz, güneş, seks klişesi ve Bodrum
Neden Türkiye çok alternatifli bir tatil cennetiyken, dış basın bir...
'Artık Vakko'dan giyineceğim'
Betina ve Cem Hakko çiftinin davasında Betina Hanımın avukatlığını...
Blair-Murdoch jestleşmesi
İngiltere Başbakanı Tony Blair'in görevi bıraktıktan sonra ne iş yapacağına...
Kozlar İstanbul'da paylaşılıyor
Sonunda beklenen an geldi. Geçen yıl Raikkonen'in zaferiyle sonuçlanan Türkiye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.