kapat
   
30 Ağustos 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Uzun yılların dostu iki orgeneralin devir teslim töreninde duygulu anlar yaşandı. Org. Büyükanıt, İlk defa resmi bir törende sarıldık dedi.
Bu kadar tehdit hiç bir arada olmadı
Bedelli askerlik teklifi saygısızlık
TSK'nın dört temel görevi
Özenç hanımı ağlatan veda

Bedelli yok Kıbrıs'tan çekilmeyiz

Genelkurmay Başkanlığı'nı devralan Org. Büyükanıt, törende yaptığı konuşmada "Bedelli askerlik şehitlere saygısızlıktır" dedi.

TSK'da Büyükanıt dönemi başladı. 25'inci Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ilk açıklamasında önemli mesajlar verdi: Cumhuriyet kurulduğundan beri bu kadar tehdit ve riskle karşılaşmadı. Bölücü terör ve diğer girişimlerle üniter yapıya hiç bu kadar saldırılmadı. İrtica tehdidi cumhuriyetin başından beri devam ediyor. Kıbrıs'ta adil ve kalıcı barış olmadan asker çekmeyiz.

Bu kadar tehdit hiç bir arada olmadı

Genelkurmay Başkanlığı'nı devralan Org. Büyükanıt görevine tarihi uyarıyla başladı: Cumhuriyet bugüne dek hiçbir zaman bu kadar tehditle aynı anda karşılaşmadı Büyükanıt "Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu dört nitelik hiçbir zaman değişmeyecek, değiştirilmesi teklif edilemeyecektir" dedi.

Uzun süreden beri merakla beklenen Genelkurmay Başkanlığı devir teslim töreninde duygusal anlar ve sert mesajlar bir arada yaşandı. Orgeneral Hilmi Özkök'ten görevi devralan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'nin geleceğe dönük tehdit ve riskleri konusunda uyarılarda bulunurken "Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman bu kadar tehditle aynı anda karşı karşıya gelmedi" dedi. Kendisinden önce konuşan ve Türkiye'nin içinde olduğu coğrafyayla ilgili bir ufuk turu yapan Orgeneral Özkök'ten farklı bir üslup kullanan Büyükanıt, üç gün önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı devir teslim töreninde kullandığı sert üslubunu sürdürdü. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, kuvvet komutanları ve eşlerinin katıldığı törende emekliye ayrılan Özkök Genelkurmay Başkanlığı brövesini Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a takdim etti. Bu duygusal andan sonra konuşmasına başlayan Büyükanıt, TSK'daki ilk yıllarından beri tanıdığı arkadaşından görevi devralmış olmayı "Duygulandım; konuşmakta zorlanacağım" sözleriyle ifade etti. Büyükanıt özetle şunları söyledi:

*
BÖYLE TEHDİT OLMADI: Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne, ülkesi ve ulusu ile bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetin temel ilkeleri hiçbir zaman bu boyutlarda tartışma konusu olmamıştı. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir zaman, bu kadar tehditle aynı anda karşı karşıya gelmemiştir. Türkiye'nin çevresinde oluşan bu belirsizlikler ve risklere ilave olarak, silahlı bölücü terörün dışında, silahsız terör diyebileceğim iç ve dış oluşum ve girişimlerle Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısına hiç bu kadar saldırılmamıştır.

* ASKERİN RÖLÜNÜ TARTIŞANLAR: Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti'nde askerin rolü konusu çok tartışılır olmuştur. Bu tartışmalar iyi niyetle ve objektif kıstaslarla yapılırsa, anlayışla karşılamak hatta bu değerlendirmelerden istifade etmek bile mümkündür. Ancak, önyargılı, bazıları yabancı devletlerce finanse edilen ve sipariş üzerine yapılan, doğru bilgileri içermeyen bilimsellikten uzak bu değerlendirmeler, üzüntü ve ibretle karşılanmaktadır.

* SALDIRANLARIN MASKESİ DÜŞECEK: Birçok kişinin ve değerli basın mensuplarının merak ettiği, şahsıma yönelik iki yıldır süren akıl, ahlak ve yasa dışı saldırılar konusunda ne düşündüğüm ve ne söyleyeceğim konusudur. Devir ve Teslim Töreni gibi çok anlamlı bir törende, bu tür konuları gündeme getirmenin, törenle ve törenin seviyesi ile uyuşmayacağını düşünmekteyim. Bu şer odakları yüce Türk adaleti önünde gereken hesapları vereceklerdir.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 RTÜK Lig TV'den savunma istedi
 TSK komuta kademesi Anıtkabir'de
 Emet'teki yangın kontrol altında
 İzmir'deki patlamanın faili yakalandı
 Tek dersten kalana sınav hakkı
 Mehmetçikten Kuzey Irak'ta terör devriyesi
 Okul servisi cep yakacak
 Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı granitle süslendi
 Neden kendimize vuruyoruz anlamıyorum
 İşkence tazminatını alamadan öldü
 Kredi kartıyla silah satışına büyük tepki
 Joseph Raltson resmen atandı
 17 yabancı lisede 364 boş kontenjan
 Müdürün 10.5 milyon YTL'lik unutkanlığı
 Öğretmen atamaları bugün yapılıyor
 Yanlış adrese giden kundakçı yakalandı
 Suudilerden kabe açıklaması: Düzenleme yok
YILMAZ ÖZDİL
Yes be annem...
Cinlik yaptık...
Formula'nın kupasını...
ERGUN BABAHAN
RTÜK standartları
Ciner Medya Grubu, gerek yazılı gerek...
MEHMET BARLAS
Militarizm askerler için bile ağır bir...
FATİH ALTAYLI
Tahincioğlu: Ceza gelebilir
Formula 1 Türkiye Grand...
ERDAL ŞAFAK
Komutanlar
"Şartlanmalar zincirini kırmadan...
İran füze denedi, İsrail denizaltı aldı
Ağır su tesisini açarak nükleer çalışmaları konusunda dünyaya rest...
Milis-asker çatışmasında en az 34 ölü
Başkent Bağdat'ın güneyindeki Divaniye'de Şii milisler ile...
UEFA'yı kaldıracağız
UEFA'yı kaldıracağız
Kezman, Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra iddialı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu