kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Borcumu ödemek için çalışıyorum
Borcumu ödemek için çalışıyorum
Babam oyunlarıma gelmez
1970'lerde uzun saçlı salak bir çocuktum!
Kültür Bakanlığı'nın bir politikası yok ki...

Borcumu ödemek için çalışıyorum

Tarlabaşı'nda İSM'nin kapanmasıyla birlikte sahnesiz kalan Tiyatro Oyunevi bu da yetmiyormuş gibi açtığı temyiz davasını da kaybetti. Tiyatronun kurucusu Mahir Günşiray "Borcu ödemek için dizi oyunculuğu da yapacağım" diyor.

Tiyatroların kapandığı yaz döneminde gazetecilere Tiyatro Oyunevi'nden bir haber geldi. Tiyatro Oyunevi'nin de içerisinde bulunduğu Tarlabaşı'ndaki İSM (İstanbul Sanat Merkezi)'nin kesin olarak kapandığı yazıyordu. Ressam Bedri Baykam, İnci Eviner ve Naz Erayda'nın da atölyelerinin bulunduğu binanın sahibi Ermeni Katolik Anarat Higutyan Vakfı, burayı Ağaoğlu İnşaat'a kiralamıştı. Haber bir dönemin kapandığını da vurguluyordu aslında. Çünkü tiyatroya alternatif oyunlar kazandıran Tiyatro Oyunevi de kendine artık yeni bir yer bulmalıydı. Tabii bulabilirse... Avangard oyunlardan hoşlananların üzüntüyle karşıladıkları bu durumu tiyatronun kurucusu Mahir Günşiray'la konuştuk.

* İSM'nin kapanma sürecini biraz anlatır mısınız? Biz, Tiyatro Oyunevi olarak binada işgalciydik. Vakıftakiler "Hiç olmazsa herkese bir tahliye davası açalım; komple boşalsın bina. Yine sizden birisi talep ederse kiraya veririz" dediler. Ancak bize haber vermeden bir yıl önce burayı komple kiraladılar. Sonuçta tahliye davası açtılar, biz de kaybettik.

* Peki ya sonra... Tabii bu anlatacaklarım ancak Türkiye'de olabilir. Yerimizden yurdumuzdan olduğumuz gibi, açılan davayı da kaybettiğimiz için Tiyatro Oyunevi olarak 15 milyara yakın bir para ödeyeceğiz. Ayrıca Bedri Baykam ve ben bu tahliye davasını kaybetmemize itiraz edip, temyize gittiğimiz ve onu da kaybettiğimiz için ikimize de toplam 56 milyar lira ceza kesiliyor.

* Sizin İSM'yi paylaştığınız Bedri Baykam olsun, Naz Erayda olsun... Onlar kendilerine yer buldular mı? Bedri Baykam, İnci Eviner kendilerine birer atölye buldular. Ama bizim durumumuz öyle değil. Naz (Erayda) da sanırım bir depoya koydu eşyalarını. Mustafa Avkıran zaten çok daha önce başka bir yer bulmuştu. Bu durumda en mağdur durumda olan Tiyatro Oyunevi. Basit bir şey istiyorum aslında ben. İstediğim tavanı 4 metreden aşağı olmayacak, 7 metreye 15 metrelik toplamda 100 küsur metrekarelik bir garaj, depo ya da hangar. SANATÇILARA KIRGINIM

* Belediye ya da Kültür Bakanlığı size bu konuda yardımcı olmadı mı?
Hayır, hiç öyle bir talep olmadı. Bir tek Şişli Belediyesi'nin sanat danışmanı Vecdi Sayar bu konuda bir girişimde bulunuyor. Ama onun dışında kimsenin umrunda değil. Bir tek gazeteciler ilgi gösteriyor. Kırgınım tabii. Belediyelerden ya da Kültür Bakanlığı'ndan böyle bir şey beklemiyorum.

* Eylül'de sezon başlıyor. Sizin çalışmalarınız ne durumda? Yeni sezonda 'Beş Yıl Geçince' ve 'Ay, Aşk, Ölüm' başlıklı oyunlarımızı birleştireceğiz. Yurtdışından farklı tiyatrolarla projelerimiz var. 'Kabara'nın 21 Kasım'da Adana'da turnesi var. 'Tol' devam edecek. Bir de Devlet Tiyatrosu'nda, Hasan Ali Toptaş'ın 'Yalnızlıklar' adlı oyununda oynayacağım. Anlayacağınız, ödenmesi gereken paraları ödemek için çalışmaya devam edeceğim. Bu arada dizi oyunculuğu da yapacağım. Bir dizimiz var: 'Sağır Oda'. Eylül gibi yayına girecek. Ama Oyunevi'ne yer bulma fikrinden uzaklaşmayacağım. Şimdi 'O kazandığım parayla niye tiyatro yapayım ki?' diyebilirsiniz. Bunu çok kişi yaptı ama böyle düşünmeyen arkadaşlarım da oldu.

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Borcumu ödemek için çalışıyorum
 Rol icabı da olsa idam edilmek zoruna gitti
 'Küçük Kıyamet' geride bir deprem anıtı bırakıyor
 Hayko Cepkin: İnsana kıymet veren ölümdür
 Nice nice albümlere...
 Darbe oluyor sanmayın sakın
 Pınar'a karşı çıkmak çifte standart Yapımcı
 Büyük Kulüp'te anılara yolculuk
 Sağlığı düzelince Bodrum'a koştu
 Kayahan eşiyle bir arada
 Babam için dua edin
 Çin'de doğdu, ünü Hollywood'ta buldu
 Efsane elbise açık artırmada
 Indiana Jones 4 bomba gibi geliyor
 Aşk tamam işe devam
 Victoria da televizyon programı yapacak
 Nikahları yine başka bahara kaldı
 Siyah ona çok yakıştı
 Jolie artık pilot koltuğunda
SEDA KAYA GÜLER
Artı ve eksi hesabı
Ünlü olmak güzel ama riskleri de...
Dr. Ali Kerim Diler: Kilo aldıran 7 yeni neden
Dr. Ali Kerim Diler: Kilo aldıran 7 yeni neden
Bir zamanlar sahip olduğunuz hatlara artık çok mu uzaksınız? Aynaya...
Yakışıklılığına kanmayın buzzzz gibi İngiliz!
Yakışıklılığına kanmayın buzzzz gibi İngiliz!
İstanbul'da Formula 1 rüzgarı ifil ifil eserken yarışla...
Yeni sevgilisini kare kare fotoğrafladı!
Yeni sevgilisini kare kare fotoğrafladı!
Yaklaşık bir sene önce Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.