kapat
   
26 Ağustos 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Büyükanıt'tan sert mesajlar

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki devir teslim töreninde komutanlar sert mesajlar verdi.

30 Ağustos'ta Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak olan Orgeneral Yaşar, Büyükanıt, "Cumhuriyeti başka Cumhuriyete dönüştürmek isteyenlere engel olacağız. Ne Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet değiştirilebilir, ne ülke bölünebilir" dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı görev devir-teslim töreninde konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Ülkemizin üniter yapısını bozmak isteyenler TSK'yı etkisiz hale getirmek istiyor" derken, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ise "Türkiye üzerinde rejim değişikliği planları gündeme getiriliyor. Bu konuda odunun siyasete müdahale ettiği yönünde görüş bildiriliyor. TSK, üniter devletin garantisidir" mesajı verdi.

Görevini
Orgeneral İlker Başbuğ'a devreden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in üniter yapısından rahatsız olan çevrelerle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

Büyükanıt şöyle devam etti:"En büyük onur şerefle devredilen görevdir. Terörle mücadelemizi sarsılmaz bir kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu mücadelemiz artarak sürecek. Bu tavrımızdan rahatsız olanlar var. Askerimiz bu şer odaklarının hakkından gelmeye muktedirdir. Türkiye Cumhuriyeti laik demokratik bir devlettir. Ülkemizin üniter yapısını bozmak isteyenler TSK'yı etkisiz hale getirilmek istiyor. TSK sınırlı kaynakları daha etkin hale getirerek daha güçlü bir orduya sahip olmanın mücadelesini veriyoruz. TSK sayıdan çok niteliğe önem verecek. Ancak bu TSK'nın modaya uyarak cılızlaşması anlamına gelmemektedir. Kuvvet komutanlıkları ve 3'üncü ordunun lağvedileceği haberi tamamen hayal ürünüdür. Askerlik süresinin bir kez daha kısaltılması kesinlikle söz konusu değildir. Kimse böyle bir beklentinin içine girmesin. M-60 tankları modernize edilecek ve günümün savaşlarında en etkin kullanılan muharebe aracı haline getirilecektir. Askerlerimize yönelik önemli saldırlar var. İnsan hakları devlet rejimini yıkmak için kullanılamaz."

BAŞBUĞ:SAYISAL AZALTMA MODERNİZASYONLA OLUR

Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini Yaşar Büyükanıt'tan devralan Orgeneral İlker Başbuğ da gururla ve onurla bu görevi devralmaktan şeref duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bölücü terör örgütünün başlıca tehdidi oluşturuyor. Sayısal azaltmalar ancak modernizasyonların gerçekleşmesi ile olur. Nitelikli insan her zaman önemlidir. Komutan ve lider eğitimini ön planda tutmaya devam edeceğiz. Türk askerinin başaramayacağı hiç bir görev yoktur. Cumhuriyeti ve devrimleri korumanın tek yolu vardır. Bu yol Atatürkçü düşünce sistemidir. Atatürkçü düşünce sistemi bizler için vazgeçilmez rehberdir. Ulus devleti oluşmadan uniter devlet yapısını korumak mümkün değildir. Laiklik Türkiye'nin temelidir. Türkiye üzerinde rejim değişikliği planları gündeme getiriliyor. Bu konuda odunun siyasete müdahale ettiği yönünde görüş bildiriliyor. Bu konuda en büyük engel olarak TSK gösterilmektedir. TSK, üniter devletin garantisidir.Bölge halkı ile örgütün çalışmaları birbirinden ayrılarak mücadele sürdürülmelidir.

"2007 SONUNA KADAR ETKİN ÖNLEM ALINMALI"

Teröre sonuca ulaşamayacakları gösterilmelidir. Terör örgütü ile mücadelede asıl hedef örgütün faaliyetlerini askeriye indirilerek örgütün ortadan kaldırılmasıdır. Terör örgütü ile mücadele sonuna kadar sürdürülecektir. Bu konuda hiç bir taviz söz konusu değildir. Terör örgütüne katılımlar önlenmelidir. Kerkük sorunun çözüm bulunmadan önce bazı güçlere yönelik 2007 yılı sonuna kadar etkin önlem alınması sağlanmalıdır. Medya terör propagandasına alet olmamalıdır."

HÜKÜMETE TEŞEKKÜR EDİLMEDİ

Tören sonunda Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Büyükanıt'a, Başbuğ ise Büyükanıt'a plaket verirken, halef-selef iki komutanın da yaptığı konuşmalarda, törene katılan Başbakan, Meclis Başkanı ve Milli Savunma Bakanı'na teşekkür etmemeleri dikkat çekti.

ASKERLİK KISALMAYACAK

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın devir teslim töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, askerlik süresinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personel ihtiyacı nedeniyle mümkün olmadığını söyledi. Özkök, "Askerlik süresinin kısalması kesinlikle mümkün değildir. Kimse böyle bir beklentiye girmesin" şeklinde konuştu.

AJANSLAR

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Genelkurmay: Uçaklar arızalı
 'Kandil bombalandı' iddiası
 7. günde kısmen kontrol altında
 "Yasadışı telefon dinleme kanıt olamaz"
 Bitlis'te çatışma: 1 ölü
 Scooterlı polisler geliyor
 TRT Genel Müdürlüğü için başvurular başladı
 Bir hafta daha sürebilir
 Spor yap, burs al
 Asbestli geminin giriş izni iptal
 İstanbul'da görevli 315 polisin sosyo-psikolojik sorunları...
 İran'ın çağrısı tartışma açtı
 Çocuk istemeyene prezervatif
 Ayakkabı boyacısı Recep makus talihi yendi
 En başarılı il Kırklareli
ERGUN BABAHAN
İfrat ve tefrit
İstanbul'daki eğlence yerlerinin hiçbir...
MEHMET BARLAS
Coğrafya kaderdir siyaset ise bu kaderi...
BALÇİÇEK PAMİR
Tren kaçarsa yandık!
Japonya'dayım.
Basketbol milli...
UMUR TALU
Bir yangının külü
Şimdi size bir hikâye anlatacağım.
FATİH ALTAYLI
Millet olmak
Orman Bakanı'nın Yavuz Donat'a...
ERDAL ŞAFAK
Yeni Silahlı Kuvvetler
"Benim Türk Silahlı...
'BM Gücü'nün merkezi Kıbrıs'
Rum Dışişleri Bakanı, "Lübnan'a gidecek BM çok uluslu gücün yönetim...
8 yıl 'zindanda' tutuldu
Okuldan evine dönerken kaybolan küçük kız, tutulduğu garajdan kaçmayı...
Eline sağlık Eto'o
Eline sağlık Eto'o
Galatasaray, Kamerunlu yıldızın çektiği kurayla Şampiyonlar Ligi'nde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu