kapat
   
26 Ağustos 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
9 YILLIK REKORU KIRDI Ciritte milli forma giyen Şevket Taşvar (23) İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümünde burslu okuyor. Taşvar, 70 metre 78 santim uzağa atarak ciritte 9 yıllık rekoru kırdı.
Spor yap, burs al

Millilere ve başarılı sporculara vakıf üniversitelerinde yüzde yüze varan eğitim bursu veriliyor. Burs öğrencinin eğitim başarısına ve disiplinine göre mezuniyete kadar sürüyor.

Vakıf Üniversiteleri, başta milli forma giyenler olmak üzere sporculara yüzde yüze varan oranlarda eğitim bursu veriyor. Spor bursunun devam etmesinde aranan şart sporcuların öğrenci olarak da başarılarını sürdürmeleri ve disiplin cezası almamaları. Bazı üniversitelerin bir başka şartı da okul takımında da oynamaları. 25 vakıf üniversitesinden sporculara burs veren üniversite sayısı 14. Bu üniversiteler basketboldan cirite, kürekten badmintona kadar geniş bir yelpazede spora gönül vermiş öğrencileri "eğitim bursu" ile destekliyor. Yeditepe Üniversitesi bu yıl basket, voleybol ve hentbolda 75 öğrenciye spor bursu vererek, rekor kırdı. Sporcuları destekleyen üniversitelerin verdikleri burs oranları ve şartları şöyle:

*
ATILIM: Branşında genç ve ümit milli sporcu olan ve halen faal olarak spora devam eden veya birinci lig takımlarında faal olarak oynayan öğrenciler, üniversite takımında oynamaları halinde öğrenim ücretinin tamamından muaf tutuluyorlar. Bu bursun devam etmesinin koşulu disiplin cezası almamak, hazırlık sınıfını geçmek, bölüm öğrencilerinin ise en az 1.70 yıl sonu genel ortalaması ile bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanması, ait olduğu takımla ilgili olarak katılmaları gereken aktivitelere devam etmek, mensubu olduğu takımdaki oyun başarısı ve performansını, disiplinli çalışmalarını devam ettirmek.

* BAŞKENT: Bu yılki kontenjan erkek basketbol ve bayan voleybol takımlarında oynayan öğrencilerle sınırlı. Başarıya göre öğrenci, öğrenim ücretinin yüzde 50'sinden, yüzde 100'üne kadar muaf olabiliyor.

* ÇANKAYA: Öğrenim ücretinin yüzde 25 ve yüzde 100'ü arasında değişiyor.

* HALİÇ: Sporcu bursları futbol ve basketbol branşlarında yüzde 100 oranında veriliyor. Maksimum kişi sayısı futbolda 22, basketbolda 8 kişi. Her iki branşta da sporcu öğrencilerin seçimi için bir yıl boyunca kulüplerle işbirliği yapmak zorundalar. Oyuncuların takip edilmesi ve çalıştırıcıların olumlu raporları sonucunda burs veriliyor.

160 PUANI GEÇEN ALIR

* FATİH:
Basketbol takımına katılabilecek öğrencilere yüzde 100 eğitim bursu veriliyor. Bu bursa ÖSS'de 160 puanı aşan tüm öğrenciler başvurabiliyor.

* IŞIK: Herhangi bir spor dalında milli takım kadrosuna çağrılmış olan öğrencilere milli olduğu dal ile ilgili okul takımında yer alıyorsa yüzde 25 spor bursu veriliyor.

* İSTANBUL BİLGİ: Spor alanında, branşında milli takım seviyesine yükselmiş veya okul takımına seçildikten sonra yüksek performans göstermiş olan öğrencilere değişik oranlarda veriliyor.

* İSTANBUL KÜLTÜR: Milli sporculara yüzde 50 öğrenim bursu veriliyor.

* İSTANBUL TİCARET: Milli sporculara yüzde 50 oranında öğrenim bursu veriliyor.

* İZMİR EKONOMİ: Bu yıl erkek basketbol, bayan voleybol ve tenis takımlarında oynayan 7 öğrenciye yüzde 50 öğrenim bursu verilecek. Öğrenciler 1 yıl boyunca izlendikten sonra hangi öğrencilerin bu burstan yararlanabileceğine karar veriliyor. Öğrencinin bursunun devam edebilmesi için öğrencinin not ortalamasının 2'nin altına düşmemesi ve disiplin cezası almaması gerek.

* KADİR HAS: Lisanslı sporculara veya üniversite takımında oynayan öğrencilere veriliyor. Öğrencinin başarı durumunu ya da aldığı derecelere göre öğrenim ücretinden muafiyet artıyor.

* OKAN: Milli sporculara veriliyor. Öğrenci öğrenim ücretinin yüzde 50'sinden muaf tutuluyor.

* YEDİTEPE: Milli sporculara veya ekim ayında yapılan seçmeler sonucunda üniversite takımına seçilen öğrencilere veriliyor. Bu yılın kontenjanı baskette 27, hentbolda 24, voleybolda 24 olmak üzere 75 öğrenci.

* ÇAĞ: Burs komitesinin kararıyla milli takım başta olmak üzere üniversite takımına seçilen ya da branşlarında Türkiye sıralamasında ilk üçe giren öğrencilere karşılıksız spor bursu veriliyor.

HABER MERKEZİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Büyükanıt'tan sert mesajlar
 Genelkurmay: Uçaklar arızalı
 'Kandil bombalandı' iddiası
 7. günde kısmen kontrol altında
 "Yasadışı telefon dinleme kanıt olamaz"
 Bitlis'te çatışma: 1 ölü
 Scooterlı polisler geliyor
 TRT Genel Müdürlüğü için başvurular başladı
 Bir hafta daha sürebilir
 Asbestli geminin giriş izni iptal
 İstanbul'da görevli 315 polisin sosyo-psikolojik sorunları...
 İran'ın çağrısı tartışma açtı
 Çocuk istemeyene prezervatif
 Ayakkabı boyacısı Recep makus talihi yendi
 En başarılı il Kırklareli
ERGUN BABAHAN
İfrat ve tefrit
İstanbul'daki eğlence yerlerinin hiçbir...
MEHMET BARLAS
Coğrafya kaderdir siyaset ise bu kaderi...
BALÇİÇEK PAMİR
Tren kaçarsa yandık!
Japonya'dayım.
Basketbol milli...
UMUR TALU
Bir yangının külü
Şimdi size bir hikâye anlatacağım.
FATİH ALTAYLI
Millet olmak
Orman Bakanı'nın Yavuz Donat'a...
ERDAL ŞAFAK
Yeni Silahlı Kuvvetler
"Benim Türk Silahlı...
'BM Gücü'nün merkezi Kıbrıs'
Rum Dışişleri Bakanı, "Lübnan'a gidecek BM çok uluslu gücün yönetim...
8 yıl 'zindanda' tutuldu
Okuldan evine dönerken kaybolan küçük kız, tutulduğu garajdan kaçmayı...
Eline sağlık Eto'o
Eline sağlık Eto'o
Galatasaray, Kamerunlu yıldızın çektiği kurayla Şampiyonlar Ligi'nde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu