kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul'u rock ateşi saracak
İstanbul'u rock ateşi saracak
İlk kez Türkiye'de
Hayata artı çadırı

İstanbul'u rock ateşi saracak

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Rock'n Coke festivali için geri sayım başladı. 1-3 Eylül tarihlerinde Hezarfen Havaalanı'nda gerçkleşecek festivalin bu yılki konukları arasında Muse, Placebo, Kasabian ve Editors gibi önemli isimler var.

Türkiye'nin en büyük açıkhava müzik etkinliği Rock'n Coke'un başlamasına yalnızca birkaç hafta kaldı. Henüz dört yıldır düzenleniyor olmasına karşın dünyanın önde gelen rock festivalleri arasında gösterilmeye başlanan Rock'n Coke'ta bu yıl, yine rock müziğinin yıldızları sahne alıyor. Rock'n Coke İstanbul için, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Hezarfen Havaalanı'nda 10 binlerce kişiyi ağırlayacak dev bir müzik kasabası kuruluyor. Her yıl sabırsızlıkla beklenen Rock'n Coke, 1-3 Eylül arasında tüm müzikseverleri Festival Kasabası'nda ağırlıyor. 48 saat için kurulan Festival Kasabası'nda katılımcıların ulaşımdan sağlığa, yiyecekten güvenliğe kadar her türlü gereksinimi düşünülerek hazırlık yapılıyor.

ROCK'N COKE'DA BU YIL

"En büyük açıkhava etkinliği" sloganıyla ilk kez 2003'te düzenlenen Rock'n Coke, bu yıl yine dünya devlerini sahnelerinde ağırlıyor. Festivale katılan gruplar arasında Muse, Placebo, The Sisters of Mercy, Kasabian ve Editors dikkat çekiyor. Coca-Cola tarafından Pozitif organizasyonu ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı işbirliği ile düzenlenen Rock'n Coke'ta 16 Türk ve 16 yabancı sanatçı sahne alacak. Festivale bu yıl katılacak sanatçılar için kapsamlı bir saha araştırmasının sonuçlarından yararlanıldı. Yaklaşık 12 bin kişinin doldurduğu ankette istenen sanatçılar arasında ilk 10 isim içinde bulunan Placebo ve Muse, festivalde yer alıyor. Yine aynı araştırmada ilk beş içinde yer alan Türk sanatçılardan da üçü Rock'n Coke'ta olacak: Şebnem Ferah, Duman ve Vega. Yaklaşık 10 yıldır alternatif rock dünyasına yön veren gruplar arasında yer alan Placebo, son albümü Meds'de indie ve punk-rock köklerine geri dönmüştü. Placebo, Meds sonrası çıktığı turnede Lisbon Super Rock Festival, Rock Am Ring, Roskilde festivallerinden sonra Rock'n Coke 2006 için Türkiye'ye geliyor. Alternatif rock dünyasının en önemli gruplarından Muse ise yeni albümü Black Holes and Revelations'ın temmuz ayı başında yayınlanmasının ardından çıktığı turne kapsamında sıcağı sıcağına Rock'n Coke'a katılacak. Albümden seçilen ilk single Supermassive Black Hole, Avrupa radyolarında şimdiden hit olmuş durumda. Muse, 2003-2005 yılları arasıda en iyi alternatif grup ve en iyi canlı performans kategorilerinde MTV Music Awards, Q Award, Brid Award gibi ödülleri kazandı. Muse da Placebo gibi headliner olarak Rock'n Coke'ta yer alacak.

POST PUNK'IN ÖNCÜLERİ
Rock'n Coke'un bir diğer yıldızı da The Sisters of Mercy. 1980'de kurulan The Sisters of Mercy, plak şirketiyle anlaşmazlığa düşmesinin ardından albüm çıkarmayı bırakmış ve yeni parçalarını yalnızca konserlerde seslendirmeye başlamıştı. Sahnede, Leonard Cohen'den Motorhead'e, The Stooges'tan Suicide'a kadar pek çok efsane ismi hatırlatan bir müzik şöleni sunan The Sisters of Mercy, 1983'te yayınlanan Temple of Love ile uluslararası ün kazanmıştı. Bu yıl Rock'n Coke'ta sahne alacak gruplar arasında rock müziğinin yeni parlayan yıldızlarından Kasabian da göze çarpıyor. 12 Eylül'de yeni albümü yayınlanacak grubun albüm öncesi ilk konseri Rock'n Coke'ta olacak. Kasabian, henüz albümü yayınlanmadan Reeding ve Leeds festivallerinde 'headliner' olarak sahneye çıkma başarısını göstermiş; 2004 yılında kendi adını taşıyan ilk albümüyle İngiltere albümler listesinde ilk beşe girdikten sonra da Club Foot, Processed Beats single'ları ile liste başı olarak yükselişini sürdürmüştü. Müziğinde Neu!, The Beatles, Dj Shadow, Primal Scream ve Blackalicious'tan izler taşıyan grup, elektronik müziğin ruhunu rock müzik ile korkusuzca birleştiriyor. Müzik dünyasındaki 15. yılını geçtiğimiz yıl yayınlanan The Secret Migration albümüyle kutlayan Mercury Rev, bu yıl Rock'n Coke'ta sahne alacak bir başka grup. Hazırlıkları iki yıl süren son albümüyle popülerliğini Avrupa'ya taşıyan Mercury Rev, modern Amerikan rock müziğinin en önemli topluluklarından biri kabul ediliyor. Bu yıl Rock'n Coke'a katılacak sanatçılar arasında bir de Ukrayna kökenli bir grup var. Punk'ı çingene ateşi ve Brecht etkili kabareyle birleştiren grup olarak tanımlanan Gogol Bordello, izleyicilerini gerçeküstü kostümler eşliğinde New York'un gizemli arka sokaklarına davet ediyor. Rock'n Coke İstanbul 2006 sahnesinde adından söz ettirmesi beklenen bir diğer grup da Almanya kökenli Reamonn. Nisan 2006'da yayınlanan son albümü Wish'le Avrupa listelerinde fırtına gibi esen Reamonn, yeni şarkılarını Türk hayranları için ilk kez Rock'n Coke sahnesinde söyleyecek. Çıkışını 2000 yılında Supergirl ile gerçekleştiren grup, bu single'ın ardından Josephine, Life is a Dream gibi peş peşe gelen hit'lerle başarısının tesadüf olmadığını kanıtladı. Festivalde, Ana Sahne'deki konserlerin yanında alternatif konserler ve DJ performanslarının da sergileneceği Burn Sahnesi de yer alıyor. 2005'te DJ Magazine tarafından yapılan dünyanın en iyi 100 DJ'i sıralamasında 25. sırada yer alan Danny Howells, son yılların en ateşlı DJ ve prodüktörlerinden Hyper, campy-electro ve stark-techno ağırlıklı benzersiz setiyle Tiga, Burn Sahnesi'ne konuk oluyor. Burn Sahnesi'nde ayrıca Demi, The Glimmers, West&Girls, Mabbas & Style-ist, Rogers Sisters, Rocktronica, Headman, Portecho, Aydilge, Direc-T, Ali & Ozan ve Popcorn yer alacak.

KAMP HEYECANI
Rock'n Coke için Hezarfen Havaalanı'nda bu yıl da dev bir müzik kasabası kuruluyor. Festivalin coşkusunu kesintisiz yaşamak isteyenler için geniş bir kamp alanı ayrıldı. Kamp alanının kapasitesi, geçtiğimiz yıl 10 bin kişiye yükseltilmişti. Festivali günübirlik izleyenlerin giremeyeceği kamp alanı için bu yıl satışa sunulan biletler hızla tükendi. Festivali kamp kurarak izlemeyi düşünenler için organizasyon komitesinin önemli hatırlatmaları var: Rock'n Coke, olağanüstü durumlar dışında her türlü hava koşulunda gerçekleştirilecek. Dolayısıyla kampçıların her türlü hava koşuluna hazırlıklı olması gerekiyor. Çadır, uyku tulumu, mat, giyim eşyaları ve kişisel temizlik malzemeleri, güneş kremi, şapka vs. dışında fotoğraflı kimlik ve festival bileti de kampçıların yanlarında bulundurması gerekenler arasında.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 'İslam, aşkı ve cinselliği yok etti'
 'Fast-food müzik ruhumuzu beslemez'
 İdeefixe 'şimdilik' satılmıyor
 'Evlere servisimiz vardır'
 'Ekmek attırıver masaya!'
 Annenin güzellik reçetesi
 'Bunu da aşacağım elbet'
 Hayat kısa sen de eğlen dünyada
 Hijyensiz lezzet olmaz
 Alaçatı'da müzik, sporla buluşuyor
 Amelie tutkunlarına
 Adam olacak çocuk!
 Yaza damga vuranlar
 Venedik'te aşk bir film gibidir
 Dört mevsim giyilebiliyor
 Çatlak tedavisinde boyama yöntemi
 Güneş tehdit değil keyif olabilir
 Filipinler'den kristal deodorant
 24 saat süreyle deodorant etkili duş köpüğü
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Aşkların en güzeli
Rüya gibi süren gemi...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Şimdi ne olacak?
Biliyorsunuz, sınav maratonları bitti...
Eski Viyana'da aşk ve iktidar oyunları
Eski Viyana'da aşk ve iktidar oyunları
Gizemli bir aşk hikâyesi... Bir prenses, bir prens, bir sihirbaz ve...
Guruba karşı bir keyif
Ilıca koyuna hâkim, yüksekçe bir yarın üzerinde kurulu büyük bir...
Rakılı ve biberliden sonra isotlu dondurma
Şanlıurfa'da bir pastane, isotlu dondurmasıyla adından söz ettiriyor.
Turkish Colors of Benetton
Benetton firması, Benetton'un 40. yılı kapsamında 'anlatacak çok şeyi...
O bilgisayar şimdi Çinli
Biz, 12 Eylül'ün birinci yılını idrak etmeden bir ay önce 12 Ağustos 1981'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.