kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DVD ekranı
Haftanın filmleri
DVD ekranı

DVD ekranı

The Detonator
Film: Wesley Snipes kendisini, 'beni sıkıştırmayın; hem öldürür hem kurtulurum' türüne sıkıştırdı kaldı. Oysa komedi yeteneği yüksek olan bir film elemanı. Bazen aksiyon konularını öyle zorluyor ki, istemeden de komedi rolünün içine gömüldüğü oluyor. Gizli bir CIA ajanının amansız ve tehlikeli silah taciri ile itiş kakışını anlatan bu filmde böyle olmuş. Griffith adlı ajanımız Polonya'ya gidiyor, burada nükleer silah satışını engelleyeceğim derken adı yedi mahallede duyuluyor, tam sıyrıldım derken CIA güzel bir kadını ABD'ye kaçırmasını istiyor, ama bu sefer de o kötü tacir kadını yakalıyor. Hikâye böyle sürüyor. İyi de, neden heyecan yok? Cevabı belki siz verirsiniz. DVD: Bazı yeni filmlerin (Da Vinci Code gibi) fragmanları dışında bir şey yok.

Glory Road ( Zafere Doğru, Disney / Tiglon)
Film: "Basketbolda siyahlar kendilerine kolayca yer buldu," derseniz yanılırsınız. 1965'e kadar üniversite takımlarında siyahlara fırsat yoktu. Ta ki, Don Haskins adlı önyargısız, ırk ayrımı nedir bilmeyen bir 'coach', ırkçı Texas'ın Western Üniversitesi takımına sadece siyahları alıncaya ve tümüyle beyazlardan oluşan favori Kentucky ile hesaplaşıncaya kadar. Dönemin gerilimli ABD'sini de hiç sakınmadan anlatan bu filmde Josh Lucas çok iyi, John Voight ise muhteşem! Basketbol ile ilgili en güzel, en hakiki öykülerden biri. DVD: Mini belgeselde basketbol tarihini değiştiren adamların portreleri, amansız çalışma sahneleri, oyuncularla mülakatlar ve çıkarılmış sahneler var.


The Fog ( Sis, Sony Pics)
Film: John Carpenter'ın 1980 tarihli korku başyapıtı geçen yıl aynı yönetmenin yapımcılığıyla yeniden 'günümüze' uyarlandı. Yani, içine daha sert şiddet ve cinayet görüntüleri girdi. Oysa, eski versiyonun gizemi, karanlık geçmişiyle yüzleşen ada sakinlerinin sisle kaplı öyküsünde daha derin etki bırakıyordu. Her neyse, Tom Welling başrolde olduğu için bu filme de izleyici akın etti tabii. Bir Oragon adasında, kesif bir sisle gelen zincirleme ölümlerin öyküsü öyle sağlam ki, yeni versiyonun zaaflarını görmezden geliveriyorsunuz. DVD: Yönetmen Rupert Wainwright'tan yorumlar var ama neden Carpenter'dan yok? Keşke olsaydı. Yedi çıkarılmış sahne, üç özel bölüm de ek içerikte yer almakta.

Jan Dara ( Umut Sanat / Palermo)
Film: Kitap 1966'da yayımlanmış. Hem çok satmış hem de çok tartışılmış. Gücü hem 1930'ların Tayland'ına keskin bakışından hem de alabildiğine cesur erotik anlatımından geliyor. Jan Dara, Bangkok'ta zengin bir ailenin oğluyken, annesi ölünce babası tarafından aşağılanır. Üvey kız kardeşinin attığı iftirayla evinden kovulur. Sorunlu bir dönemin ardından, babasından intikam almak üzere evine geri dönecektir. Tayland'ın seçkin yönetmeni, bu alışılmışın dışındaki öyküyü enfes bir görsellikle, erotizmi bir düşsel gezintiye dönüştürerek anlatıyor. Cinselliğin şiire dönüştüğü bir sinema serüveni. DVD: Sadece birkaç film fragmanı var, o kadar.

Yavuz Baydar

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Mekânlarda aynanın sihirli gücünü keşfedin
 Medresede kurslar başlıyor
 Atina'yı ağustosta keşfedin
 Rüya değil, gerçek konser
 Hem ekolojik hem ekonomik: Saman ev
 Bu şehrin tüm sakinleri birbirini tanıyor
 Geleceği Kadıköy'de gördü
 Yeniden fark edilen eski mağara: İnsuyu
 Tepki gösterme sırası sanatçılarda
 Sanat dünyası hareketleniyor
 Kitap okumanın ne yeri var ne de zamanı
 Sandıklardan taytları çıkarın
 Sosyeteyi telefonundan tanırım
 Sinop'ta bir 'şeyler' oluyor
 Duygu Asena bir sanat dostuydu
 Artık su altında da poz verebilirsiniz
 Oturmanın dayanılmaz hafifliği
 DVD ekranı
 Haftanın filimleri
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
İşte Kaya'nın ilk fotoğrafı
İşte Kaya'nın ilk fotoğrafı
Kaya Çilingiroğlu ile Feraye Tanyolaç bebekleri Hüseyin Kaya'nın...
İbrahim Tatlıses'in acı günü
İbrahim Tatlıses'in acı günü
Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses'in amcası Reşit Tatlı, hayatını...
Asbestli geminin giriş izni iptal
Tartışılan Otopan gemisindeki asbest oranı için, Hollanda'nın...
Özkök veda ederken Arınç'tan helallik istedi
Org. Özkök, TBMM Başkanı Arınç'a veda ederken "Hakkınızı helal edin"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.