kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DVD ekranı
DVD ekranı

Enduring Love
( Dayanılmaz Aşk, Bir / Palermo)
Film:
Ian McEwan'ın güçlü romanından uyarlama bu film, muhteşem bir balon sahnesiyle başlıyor. Joe ve Claire çayırda piknik yapmaktadır. Her şey güzeldir. Bir baba ve küçük oğlu yakınlarında balon yolculuğuna çıkmaya çalışırken balon aniden havalanır, Joe ve çevredekilerin çabalarına rağmen çocuğun tek başına kaldığı sepetle birlikte uçar gider. Bu arada ipe asılı kalan adamlardan biri düşer ölür. Ölüm, Joe'yu çok sert etkiler. Bu arada, kurtarmaya katılan Jed adlı bir adam, olayın kendisini Joe'ya yakınlaştırdığını söyler, ona aşkını ilan eder. Gerisi sadece gerilimdir. Üstelik Hitchcock'u aratmayan bir gerilim.
DVD: Romanla film arasındaki ilişkiyi anlatan bir mülakat, çıkartılmış sahneler ve meşhur balon sahnesi... Fena sayılmaz.

Predator
( Av, Fox / Tiglon)
Film:
1987 tarihli Predator aslında bütün zamanların en ürkütücü hareket filmi bile sayılabilir. Scwarzenegger, bir grup CIA özel timcisiyle Meksika ormanına dalıyor. Hedef: Gerillaların öldürdüğü askerleri kurtarmak. Ancak bir süre sonra, ekip, bilinmeyen bir yaratık tarafından izlendiğini fark ediyor. Bu son derece zeki ve ölümcül yaratıkla başlayan 'av' gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyecek türdendir. John McTiernan'ın filmi, neredeyse 20 yıl eski olmasına rağmen hâlâ o özel efektlerle dudak uçuklatmayı başarıyor.
DVD: İlk kez çıktığında Türkçe çeviri ve altyazılar olmadan sunulan film, bu kez daha iyi bir aktarımla ve çevirilerle karşınızda. Ek malzeme yok, bence olmalıydı.

Brothers Grimm
( Çılgın Kardeşler, Palermo)
Film:
Terry Gilliam, sinemanın en özgün hayalgücünü temsil eden adamlardan biri. 75 milyon dolar bütçeli bu görkemli filmde masallarıyla tanıdığımız Grimm biraderlerin serüvenini son derece özel efektler eşliğinde izliyoruz. Bizimkiler Fransızların işgali altındaki Almanya'da köy köy dolaşmakta, Zati Sungurculuk oynamakta ve şeytan çıkarmaya kalkışmaktadır. Böyle gezip tozar ve de paraları cebe atarken karşılarına tuhaf bir bela çıkar. Bir yerde, doğaüstü güçlerin laneti altında olduklarını anlarlar. En büyük düşmanları Aynalı Kraliçe'dir (Monica Bellucci). Matt Damon ve Heath Ledger'in başrolü paylaştığı film, yer yer dozu kaçan esprilerle de süslü olsa, film son derece etkileyici, hayranlık verici.
DVD: Peri Masalı hikâyesi, çıkartılmış sahneler ve filmin görselleri ile ilgili belgesel ek malzeme olarak tatmin edici.

Speed 2
( Hız Tuzağı 2, Fox / Tiglon)
Film:
Jan De Bont imzalı birinci Speed'i sevmiştik. Bunu da sevenler çıktı ama aralarında ben yoktum. İlkinde son derece basit ve işleyen bir 'action' formülü vardı. Bomba yüklü bir otobüs ve saatte en az 50 mil süratle gidiş. Bunda ise büyük bir yolcu gemisindeyiz. Detektif Alex ve kız arkadaşı Annie romantik haller yaşamaktalar. Ama gemideki psikopat bilgisayar dâhisi Giger trajedi peşindedir. Uzaktan kumandayla gemiyi rotasından çıkarır ve şantajını masa üstüne koyar. Bizimkilerin görevi bu adamı etkisiz hale getirmektir. Ne bileyim, beni ilki kadar sarmadı bu hikaye, galiba abartılı buldum.
DVD: Daha önce az miktarda çıkmıştı bu DVD. Şimdi Türkçe seslendirme eklenerek piyasaya daha şık paketle sürülmüş durumda.

Yavuz Baydar

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Bu serginin itirazı var
 Tişörtleri New York'ta müzede
 Galeriler uluslararası olacak
 Nefes kesen bisiklet
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Haftanın filmleri
 Haftanın filmleri
 Yeni süper adam, Brandon
 Dışarı çıkmadan önce
 dvd ekranı
 Dışarı çıkmadan önce
 Alternatif Rota
 Raflardan
 Mekân
 7 Gün 7 Gece
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Eline sağlık Eto'o
Eline sağlık Eto'o
Galatasaray, Kamerunlu yıldızın çektiği kurayla Şampiyonlar Ligi'nde...
Canaydın: Bu grubu geçeriz
Canaydın: Bu grubu geçeriz
G.Saray Başkanı, "Ben Bordeaux'yu, hocamız PSV'yi istiyordu. İkisi de...
Asbestli geminin giriş izni iptal
Tartışılan Otopan gemisindeki asbest oranı için, Hollanda'nın...
Özkök veda ederken Arınç'tan helallik istedi
Org. Özkök, TBMM Başkanı Arınç'a veda ederken "Hakkınızı helal edin"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.