kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gizli ev partilerinde her şey serbest
Gizli ev partilerinde her şey serbest
İçki içilebilir
Sabaha dek dans
Eğlenceden hep birlikte ayrılmak çok riskli
İran'da flört

Gizli ev partilerinde her şey serbest

İran'da her perşembe gecesi gizli ev partileri düzenleniyor. Parti basılırsa cezası kırbaç! Ama kırbaç korkusu da baskıdan bunalmış gençleri durduramıyor. SABAH, zengin evlerinde düzenlenen gizli partilerden birine girdi.

Elimizdeki kâğıtta yazan adresi sonunda bulduk. Kapıyı çalıyoruz. Megafondan Farsça kim olduğumuz soruluyor. En azından öyle olduğunu tahmin ediyoruz! Biz de ezberlediğimiz gibi yine Farsça "Muhammed'in arkadaşı" olduğumuzu söylüyoruz. Biz megafondan sadece sesi duyabiliyoruz ama onlar kapıya yerleştirilmiş kamera sayesinde bizi görebiliyor. Otomatiğe basıyorlar ve kapı açılıyor. Evet, İran'ın şu meşhur ve de çok gizli ev partilerinden birine gireceğiz! İçimde kolsuz lacivert bir elbise var. Tabii elbisenin üzerinde İran'da her gün giydiğim tunik, onun üzerinde de başörtüm. Ama bu kez ayağımda topuklu ayakkabılarlayım!

İLK BİZ GİDİYORUZ
Partiye gelmeden önce bizi buraya sokmayı kabul eden kişiden Tahran'daki ev partileriyle ilgili sıkı bir brifing aldığımızdan, gerginiz! Gazeteci olduğumuzu söylemek yok! Fotoğraf çekmek de yok! Benim, Erkan ve ev sahibi olan Muhammed dışında bir erkekle dans etmem yasak! Çünkü bu yanlış anlaşılabilir! Partideki diğer kızlar da yabancı olduğum için beni dansa davet edebilirler! Ama Muhammed'in kız kardeşi dışındaki kızlarla da dans etmemem gerekiyor. Çünkü o zaman da kendimi partideki diğer erkeklere göstermek istediğim zannedilebilir! Evet aynen böyle diyor Muhammed bana. İlişkiler çok karmaşık! "Offf" diyorum, "Hiç dans etmesem?" "O da olmaz. O zaman da onları izlemeye gelmiş gibi olursun." Aynı uyarılar Erkan'a da geliyor. Onun da benim ve Muhammed'in kız kardeşi dışındaki kızlarla dans etmesi uygun olmazmış! Yanlış anlaşılırmış! Bütün uyarıları aldıktan sonra, partiye hazırız! Günlerden perşembe. Burada perşembe ve cuma hafta sonu. Saat 20.00. Tahran'ın kuzeyindeki zengin evlerinden birindeyiz. Yüksek duvarlarla çevrili bahçeye girdiğimizde muhteşem bir yüzme havuzuyla karşılaşıyoruz. Bahçede kimse yok. Kapıyı açıp saklandılar herhalde! Binaya yaklaşınca kapı aralanıyor. İçeri giriyoruz. Kahretsin ilk biz gitmişiz! Ev sahibinden başka kimse yok. Elimizde çiçeklerle, partiye en meraklı tipler olarak kapıda duruyoruz!

KAMERAYLA KONTROL

Ev sahibi hemen yanaklarımızdan öpüyor ve Erkan'ı dev salona davet ediyor. Beni de daha sonra tüm kadın konuklara yapacakları gibi üstümü çıkarmam için bir odaya götürüyorlar. Tuniği ve başörtümü çıkarıyorum. Çok mutluyum! Yeni ve İran'a göre açık kostümümle salondayım! Ardı ardına kapı çalınıyor ve misafirler kameradan kontrol edildikten sonra içeri alınıyorlar. Partiye türbanlarıyla gelen kadınlar, arkadaki odaya gidip hooop yepyeni kadınlar olarak salona dönüyorlar! Gözlerime inanamıyorum. Ben elbisemin kolları yok, acaba çok mu açık derken karşımda mini etekli ve göbeği açıkta bırakan askılı bluzlu İranlı kızlar! En muhafazakâr benim galiba, çünkü partide etek boyu en uzun olan kız da benim! Bizim için şaşırtıcı olan şu ki, partideki insanların çoğu birbirini tanımıyor! Herkes birinden adresi alıp gelmiş. Evet gizli formül bu. Birinin arkadaşı olmak! Tanıdığınız varsa, onun adını vererek partilerinden birine katılmanız mümkün.

ELİF KORAP

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Anadolu'da et, İstanbul'da balık yiyor
 Seren Serengil'den ne istiyorlar?
 'Benden önce smokin mi giyiyordu?'
 'Az çapkın olduğumu söylemeleri iyi bir şey'
 'En doğru adam benim'
 'Aşkı tanımayan zaten tanıtamaz'
 'Âşık olamama problemi yaşıyorum'
 'Sette Deniz'e herkes hanım demek zorunda'
 'Bakacak kimse yok diye çocuk yapmadık'
 'Futbolu sinemaya tercih ederim!'
 'Ben bu âlemin delisiyim'
 İran'da bir resmi bir de gizli hayat yaşanıyor
 Onun işi insanlara keyif satmak
 Bu otelde hiçbir şey yapmıyorsunuz
 Londra'da İstanbul oteli
 Hukuk fakültesinin ilk Japon mezunu
 'Avukatlık yapmam için T.C vatandaşı olmam gerek'
 Bu kız sizi dans ettirecek
 'Türkiye'de aydın yok'
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Herkes bu şarkıyı konuşacak
Herkes bu şarkıyı konuşacak
Londra doğumlu Adem İlhan, seslendirdiği bir reklam filmi şarkısıyla...
Hitler için savaşan Yahudi askerler
Hitler için savaşan Yahudi askerler
İkinci Dünya Savaşı'nda Hitler'in ordusuna hizmet eden Yahudiler'i...
Geleceğin uçaklarında tatlı rekabet
Airbus ve Boeing arasındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Airbus yeni...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.