kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yumuşacık eller, bakımlı ayaklar zamanı
Yumuşacık eller, bakımlı ayaklar zamanı
Bakımlı ellerin püf noktaları
Ayaklar da güzel olsun

Yumuşacık eller, bakımlı ayaklar zamanı

Yaz aylarında el ve ayak bakımı için ekstra özen göstermek gerekiyor. Elleri güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak, sürekli açıkta olan ayaklara da estetik görünüm için düzenli bakım yaptırılmalı.

Bir kadının hatta bir erkeğin bakımlı olup olmadığını anlamak için ellerine ve ayaklarına bakmak yeterli. Özellikle yaz aylarında eller kadar ayakların da daha sık aralıklarla bakımının yapılması gerekiyor. Estetisyen Oya Atabay yaz aylarında cildin çok fazla kuruduğunu ve özellikle ellerde güneş lekelerine sık rastlandığını söylüyor: "Ellerin yaz aylarında mümkün olduğunca nemli tutulması gerekiyor. Ayrıca güneş koruma faktörlü kremleri yüzümüze sürerken ellerimize sürmeyi ihmal ediyoruz. Mutlaka dışarıya çıkarken ellere de güneş kremi sürülmeli. Aksi halde lekelenmeler görülebiliyor." Ellerinizde bir kez lekeler meydana geldiyse çözümü için kendi başınıza yapabileceğiniz fazla bir şey olmadığını söylüyor Atabay: "Profesyonel yardım almakta fayda var. El ve ayaklara sadece güzellik salonlarında bulunan profesyonel bakım ürünleriyle bakım yapılmaya özen gösterilmeli. Örneğin 10 günde bir uygulanan SPA bakımları var. Bu tür bakımlar, cildin nem kaybını geri getirmeye yardımcı oluyor."

TERLİKSİZ DOLAŞMAYIN
Yaz aylarında ayaklarda görülen taban çatlakları, doku sertleşmesi, nasırlar, batıklar, mantar, tırnak ve tırnak yatağı problemlerinin daha çok arttığını söyleyen Atabay, bunları da yine dermatolojik tedavinin yanı sıra profesyonel ürünlerle çözmeye çalıştıklarını anlatıyor. Bu tür problemler yaşamak istemiyorsanız öncelikle yapmanız gereken en basit şey evde bile terliksiz dolaşmamak. Atabay, çıplak ayakla dolaşmanın doku sertleşmesi, çatlaklar ve mantara neden olabileceği konusunda uyarıyor. Manikür ve pedikür bakımlarınızı da yaz döneminde daha sık yaptırmanızda fayda var. Atabay, 10 günde bir yaptırmanın yeterli olacağı görüşünde: "Manikür ve pedikürde artık penssiz, makassız yöntemler kullanılıyor. Tabii el ve ayak tırnak kenarlarındaki etleri aldırmaya alıştırıldıysa bunlarda biraz daha zor sonuç alıyoruz. Makassız yöntemler için yine kozmetik ürünler kullanıyoruz. Öyle ürünler var ki bunları kullanınca el ve ayaklar tamamen yumuşuyor. Manikürde bir devrim yaşanıyor diyebiliriz."

TIRNAKLAR YUMUŞAKSA...
Eğer tırnaklarınız çok yumuşaksa ve bir türlü tırnak uzatamıyorsanız, özel besleyici kremler kullanmanız gerekli. Günümüz kozmetik imkânlarıyla elinizde yaşlılık etkilerini geciktirmek mümkün. Oya Atabay yaşlılık lekelerinin oluşmaması, derinin sürekli canlı tutulabilmesi için 30 gün boyunca her akşam kür olarak uygulanan özel el maskeleri olduğunu söylüyor: "Bunları kişi evde kendisi uyguluyor. Hepsi ayak için de geçerli. Evde yapılabilecek düzenli bir bakımla ellerini ve ayaklarını genç, diri, güzel, lekesiz ve bakımlı bir şekilde koruyabilirler." Son yıllarda el bakımı konusunda en çok konuşulan konulardan biri de protez tırnaklar. Atabay bu uygulamanın şu sıralar çok yaygın olduğunu söylüyor: "Tırnağı hiç olmayanlar ya da çok sık kırılanlar için çok iyi bir yöntem. Üç haftada bir bakımı yapılıyor. Yenilendiği sürece istediği kadar kalabiliyor. Tırnağın yapısına zarar vermiyor. Tırnak yiyenler için de tavsiye ediyoruz. Böylelikle kendi tırnağını da yememiş oluyorlar. İstedikleri süre boyunca kullanabiliyorlar." Yazın ayaklarda sık karşılaşılan problemlerden biri de sıcak nedeniyle ayak şişmesi. Bu konuda da kozmetik ürünler imdadınıza yetişiyor. Ayaklar için üretilen aromatik tuzlar suyun içine katılıyor. Hem ayaklardaki ödemi alıyor hem de dinlendiriyor. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırıyor. Evde her akşam ayağınızı bu tuzlarla hazırlanmış suya 10 dakika koymanız yeterli.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Herkes bu şarkıyı konuşacak
 Hitler için savaşan Yahudi askerler
 'Her kulaç ailem için'
 Marmara'da hâlâ hayat var
 Futbola Latin ritmi
 Kusursuz bir gelin olmak sizin elinizde
 Kuaför fuarının açılışını erkekler yapıyor
 Amerikan rüyası artık sona erdi
 Sosyeteye üç günlük dadı
 Aşkı arayan kadın
 Araplar'ı uyandıran adam
 Deliller şimdi internette
 Hayali kahramanlar itina ile yargılanır
 Demirbank yeniden 'iyi günler' dileyebilir
 Allah'ın sopası yok
 Kanyon'un tuvalet sorunu
 Avrupa'da ikinci nesil olmak...
 Cildi yenileyen sabunlar
 Tıraşta tahrişe son
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜLSE BİRSEL
'Sool eller havayaaa, solak arkadaşlar...
MEHMET ALTAN
Yeryüzünde sizin kadar yalnızım
Plüton nedeniyle...
AYŞE KULİN
Geniş kalçalı aktör develer
Geçenlerde SABAH'ın...
REFİK DURBAŞ
Şair eleştirmen: Doğan Hızlan
İlk ürünlerini yayınlamaya...
ÖNCEL ÖZİÇER
Hem gavur hem kahpe, vurun öyleyse!
Gavur İzmir'e oldum...
TURGAY NOYAN
Başbakan gezisinde bayrak sıkıntısı
Bu yazıyı herhangi...
ERDAL ŞAFAK
Araplar'ı uyandıran adam
Cemal Abdül Nasır, en az 50 yıl...
Geleceğin uçaklarında tatlı rekabet
Geleceğin uçaklarında tatlı rekabet
Airbus ve Boeing arasındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Airbus...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.