kapat
   
23 Ağustos 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mlada Boleslav: 1 Galatasaray: 1

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Galatasaray, Çek temsilcisi Mlada Boleslav takımı ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Karşılaşmaya ilk maçta elde ettiği avantajlı skorun rahatlığıyla başlayan Galatasaray, savunma güvenliğini ön planda tuttuğu ilk yarıda bu düşüncesinde başarılı oldu. Mlada Boleslav ise geliştirdiği etkisiz ataklarla gol arasa da başarılı olamadı. İki takımın da önemli bir gol pozisyonuna giremediği maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İlk
yarısında önemli bir gol pozisyonunun yaşanmadığı maçın ikinci yarısı, ilk yarıya göre hareketli geçti. Her iki takımın da gol pozisyonu bulduğu bu yarıda Galatasaray, Hasan Şaş'ın ayağından bulduğu golle son dakikalarına 1-0 önde girdiği maçta 88. dakikada Palat'ın golüne engel olamayınca 1-1'lik beraberlikle tamamladı.

56. dakikada Iliç, Hasan Şaş'a uzun bir pas çıkardı. Bu futbolcunun bekletmeden verdiği pasta topla buluşan Hakan, kaleciyle karşı karşıya kalmasına karşın, bu futbolcunun vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

64.
dakikada Vaculik'in ortasında, ceza alanında topla buluşan Sedlacek'in topa vurmasına Galatasaray savunması izin vermedi.

72.
dakikada Arda'nın pasıyla ceza alanının önünde topla buluşan Hasan Şaş, topa çok sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

88. dakikada gelişen Mlada Boleslav atağında Mondragon, topu yumrukla uzaklaştırdı. Dönen topu iyi izleyen Palat, uzun mesafeden çok sert vurdu. Cihan'a da çarpan top Mondragon'u yanıltınca, top filelerle buluştu: 1-1.

Karşılaşmanın son dakikasında Bezinsky, Galatasaray ceza alanında yaşanan karışıklıkta topu önünde buldu. Bu futbolcunun plase vuruşunda, Mondragon gole izin vermedi ve mücadele 1-1 berabere sona erdi.

Stat: Mestsky

Hakemler: Martin Hanssson xx, Henrik Andren xx, Joakim Flink xx (İsveç)

Mlada Boleslav: Miller x, Sevinsky x, Rolko xx, Vaculik x, Palat x, Holub x, Matejovsky xx, Bezinsky x (Dk. 46 Sedlacek xx), Polacek x, Pecka x, Simerda x(Dk. 68 Mikolanda x)

Galatasaray: Mondragon xx, Cihan xx, Song xx, Thomas xx, Orhan (Dk. 75 Uğur x), Sabri xx, Ayhan xx, Okan x, Hasan Şaş xxx, Iliç xx (Dk.70 Arda xx), Hakan xx (Dk. 84 Özgürcan ?)

Goller: Dk. 72 Hasan Şaş (Galatasaray), Dk. 88 Palat (Mlada Boleslav)

Sarı Kartlar: Dk. 18 Okan, Dk. 42 Hasan Şaş (Galatasaray)

GALATASARAY, 10. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGi'NDE

Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında Çek temsilcisi Mlada Boleslav takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kalarak, 10. kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başardı.

Son 2 sezondur yaşadığı düşüş nedeniyle 1 sezon Avrupa kupalarına hiç katılamayan, geçen sezon ise UEFA Kupası 1. turunda düş kırıklığı yaratan sonuçlarla Norveç'in Tromso IL ekibine elenen sarı-kırmızılı ekip, yeniden Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılacak.

Sarı-kırmızılılar, 1993-94 sezonunda başlayan ve eleme turunda Manchester United zaferini de barındıran Avrupa Şampiyonlar Ligi serüveninde toplam 9 kez grup maçlarında yer alırken, 68 maç yaptı. Galatasaray, bu maçlarda elde ettiği 18 galibiyete karşılık 32 kez rakiplerine yenilirken, 18 maçtan ise beraberlikle ayrıldı. Ayrıca yaptığı 68 maçta rakip ağları 66 kez havalandıran ''Cim-bom'', kendi kalesinde ise 103 gole engel olamadı.

EN BAŞARILI LUCESCU

Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihindeki en başarılı dönemi 2000-01 sezonunda Rumen teknik adam Mircea Lucescu yönetiminde yaşadı. 2 ayrı gruptan çıkmayı başaran ve Real Madrid'e rakip olan sarı-kırmızılı ekip, İstanbul'da 2-0 yenik durumdan 3-2 kazandığı ilk maçın ardından deplasmanda 3-0 yenilerek çeyrek finalde elenmişti. Sarı-kırmızılı takımın başında en fazla Şampiyonlar Ligi müsabakasına çıkan teknik direktör ise toplam 30 maçta görev yapan Fatih Terim oldu.

AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİ KASAYI DOLDURDU

Galatasaray, Mlada Boleslav'ı elereken, kasasını da şimdiden doldurdu. Sarı-kırmızılı ekip, UEFA'dan ayakbastı parası olarak 2.2 milyon Avro alırken, 6 maçta 300'er bin Avro'dan toplam 1.8 milyon Avro almaya hak kazandı. Böylece Galatasaray, toplam 4 milyon Avro (7.2 milyon YTL) şimdiden kasasına koymaya hak kazandı. Galatasaray, TV ve reklam gelirlerinin dışında grupta aldığı her galibiyette 600 bin, beraberlikte de 400 bin Avro elde edecek.

GERETS: TRANSFER KONUSUNDA TOPLANTI YAPACAĞIZ

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne kalmalarının takım için çok önemli olduğunu belirterek, ''Bu nedenle çok çok mutluyuz'' dedi. Erik Gerets, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, oyunun ilk başlarında sinirli olduklarını ve iyi pas yapamadıklarını belirterek, ''Sonuçta golü attıktan sonra oyun teorikte bitti. Meslektaşımıza bu sezon başarılar diliyorum''diye konuştu.

Maçın devre arasında oyuncuları kart görmemeleri için uyardıklarını belirteren Gerets, bunun için dikkatli olmak zorunda kaldıklarını ve ilk maçtaki oyundaki anlayışı sürdürdüklerini söyledi. Gerets, ''Bu kadro, Avrupa Şampiyonlar Ligi için yeterli mi?'' şeklindeki bir soru üzerine de, ''Yönetim kuruluyla toplantı yapacağız ve ilerideki hedefler belirlenirken, transfer konusunu da masaya yatırılacaktır'' dedi.

Mlada Boleslav Teknik Direktörü Dusan Uhrin ise öncelikle Galatasaray'ı kutladığını belirterek, ''İlk yarıda gol bulmak için çok çabaladık. İstanbul'daki 3 gollü farkı kapatabilmek için gol bulmalıydık. Bunu başaramadık. Yüksek tempoda oynanan bir karşılaşmaydı. Bizim ilk golü bulmamız lazımdı. Bunu başaramadık. Takımdaki tüm oyuncularımızı kutluyorum, çok iyi mücadele ettiler. İyi bir deneyim oldu bizim için. Maçı kazanmak olan güvenimizi, kalemizde gördüğümüz golden sonra kaybettim'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerbahçe: 2 Dinamo Kiev: 2
 Türkiye 4'te 4 yaptı: 76-69
 Çim Hokeyi kampında taciz iddiaları
 Trabzonspor yarın Avrupa'daki 74. randevusuna çıkacak
 Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi yarın Monaco'da yapılacak
 Diyarbakırspor Kulübü başkanlığına Mehmetoğlu getirildi
 G.Saray-Gaziantepspor maçının biletleri satışa çıkarıldı
 Real Madrid Diarra'yı transfer etti
 Para değil af için
 Cimbom 10'un peşinde
 Topu ver yeter
 Fenerbahçe Ülker ABD'li Clark ile 2 yıllığına sözleşme...
 Samba böyle yapılır: 73-71
 "Aslan kocam benim"
 Eksik çok
 Beşiktaş'a piyango!
 'Sahaya abdestli çıkalım'
 Meduna'dan teşekkür
 Fulya'da iki anlaşma
 Lig B'de 5 maç oynanacak
 'Anelka'yı zirveye taşırım'
 Runje milli takıma çağrıldı
 Valencia çok rahat turladı
AHMET ÇAKAR
Bazıları sıcak sever
Türkiye çok garip bir ülke.
MURAT DİDİN
Kazandıkça zorlaşıyor
Takım değerlerimiz, oyun...
'Ormanları bıraktık insan kurtarıyoruz'
'Ormanları bıraktık insan kurtarıyoruz'
Bodrum'daki yangın büyüyerek Gökova'ya dayandı, köyler boşaltıldı.
Yangınları TAK üstlendi
Yangınları TAK üstlendi
17 ayrı noktada peş peşe çıkan yangınlarda sabotaj ihtimali artıyor.
Florida modası
Florida modası
ABD'nin Florida eyaletinde düzenlenen ünlü mayo şovu "Swim Shows...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu