kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yoga sayesinde her şeyle kolay başa çıkıyorum
Yoga sayesinde her şeyle kolay başa çıkıyorum

Neredeyse doğduğu günden bu yana yoga yapan Rebekka Haas Çetin, işi dışındaki tüm zamanını iki ortağıyla açtığı Cihangir Yoga'da yoga yaparak geçiriyor. Yeni Aktüel dergisine, yoganın hayatına kattığı değişiklikleri anlatan Çetin, çok stresli anlarda bu öğretinin çocuklarına da çok iyi geldiğini söylüyor.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in eşi olarak tanınsa da, Rebekka Haas aslında kameraman, prodüktör, üç çocuk annesi (eşinin ilk eşinden olan oğlu da dahil dört çocuk) bir yogi! Ortakları Zeynep Aksoy ve David Cornwell ile açtığı Cihangir Yoga sayesinde hayatında yeri daha da sağlamlaşan yoganın eskiden olduğu gibi elit bir şey olmadığını, tüm insanlık için bir felsefe olduğunu, hem kendini hem de çocuklarını sakinleştiren bir gerçek olduğunu söylüyor Haas...
* Doğduğum günden bu yana yoga yapıyorum. Annem yoga eğitmeniydi. yoga yaparken etrafında dolaşır, ona bakardım. Şimdi 85 yaşında ve her gün yoga yapıyor. Komik olan; şimdi aynısı tekrarlanıyor. Ben yoga yaparken de benim çocuklarım etrafımda dolanıyor.

BAŞLADIM BIRAKAMADIM
*
Yoga günlük hayatın bir parçası benim için. Çok seneler yoga yapamadım. Ya benim çok işim vardı, ya da Almanya'da iyi hoca yoktu... Aslında şimdi bunların bahane olduğunu da biliyorum. İstanbul'da 2000'li yıllarda Zeynep Aksoy ile tanıştım. Onun kurduğu yoga merkezinde eğitim almaya başladım ve bir daha da bırakmadım.
* Yoga hayatımı geliştiriyor. O yüzden tercih ediyorum. Çok kontrollü biriydim. Kontrolü bırakmayı öğrenmek zorundayım. Şimdi o kadar ihtiyacım yok kontrol sahibi olmaya. Nereye doğru gelişmek istiyorsan yoga sana yol gösteriyor. Bu anlamda yoga cesur insanlar için. Yoğun olarak yaptığım dönemlerde her şeyle daha kolay başa çıkıyorum. Enerjimi daha iyi dağıtmayı biliyorum. Bu öğreti normal duruma; yani sağlıklı duruma ulaştırıyor insanı.

DAHA GÜZEL OLUYORUM!
*
Yoga sayesinde arabadaysan mesela, röportaja geç kalıyorsan, aynı zamanda telefon çalıyorsa; bu süreçten kendine zarar vermeden geçebildiğini görüyorsun. Aynı zamanda seks hayatın daha iyi oluyor. Çocukları dinleme kapasiten artıyor. Sonuçta vücut hareketleri yapıyorsun. Daha genç ve daha güzel bir vücutla, yüzle dolaşıyorsun. Benim için iç güzelliği daha önemli aslında.
* Bütün sporları çok seviyorum ama onları yapmaya vaktim kalmadı. At binmeyi, ormanda hızlı yürümeyi, koşmayı ve kar kayağı yapmayı seviyorum. Ama sadece yogayı sürekli yapıyorum. Her gün 1.5 saat!
*
Çocuklarımı yoga yapmak için zorlamıyorum. Eğer bir problem varsa; o dönemde hiçbir şeyden mutlu olmuyorsa, ya da hiperaktivite durumu varsa onunla biraz yoga çalışıyorum; veya bir mumun önünde beş dakika oturuyorum. Ve problemler hemen geçiyor. Ama hemen, anında! Bir kere çocuk sakinleşiyor; kendini özel hissediyor...
* Yoga yapmaya başladıktan sonra vücudum artık kendine kötü gelecek bir şeyi istemiyor. Önceden kendime zarar veren şeyleri seçiyor, kendime zarar veren kararlar alıyordum. Daha önce kavgalarımda hep kendime zarar vererek olayları çözmeye çalışıyordum ve çözemiyordum. Artık böyle olmuyor. Yani agresyon yok hayatımda diye bir kural koymuyorum. Agresyonu gerekmedikçe kullanmamayı tercih ediyorum.

MERKEZİ PARA İÇİN AÇMADIK
*
Cihangir Yoga'yı para için açmadık. Popüler olmak için de değil. Mekanı gördük ve burada birileri yoga yapmalı dedik... İlk önce ben, 'burası yoga yeri olmalı değil mi' dedim. Bu kadarı benim fikrimdi. Zeynep (Aksoy) bana hak verdi. Dediğim gibi aslında yerin kendisi bizi burada yoga merkezi açmaya yöneltti. Orada sadece öğrenciyim. Çok yoga yapıyorum ve hocalarım iyi yaptığımı söylüyor. Ders vermeye de hazır olabilirim ama öyle bir şey istemiyorum. Hoca olursam bir de ders vermeye çalışacağım. O daha zor. Çünkü profesyonel hayatım var.
* Türkiye'de en fazla kadınlar yoga yapıyor. Geçenlerde Cihangir Yoga'ya gittiğimde 15 kişilik bir grup vardı, ki bu kalabalık bir grup. Kimseyi tanımıyordum. Bu çok güzel! Demek ki artık her kesimden insan yoga yapıyor. Ondan önce yoga çok elit bir şeydi Türkiye'de. O yüzden çok mutlu oldum. Yoga elit bir şey olmamalı. Zaten tüm insanlık için bir felsefe yoga. Herkes faydalanmalı. Niye sadece zengin ve güzeller için olsun? Kursları ne kadar yapabilirsek o kadar ucuz yaptık.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Evimin dört bir yanına İstiklal Marşı'nı astım
 Yeni doğmuş bir bebek kadar yenilendim
 Yarışlar öncesinde müzik dinleyerek stres atıyor
 İçimizdeki bir yerlerle buluşan bir film oldu
 İstanbul'un 'Kanyon'u The Times'a haber oldu
 Yakalanmak kişinin tercihine bağlı bir şey
 Hekimoğlu derler benim aslıma...
 Yoga sayesinde her şeyle kolay başa çıkıyorum
 Arılardan korkuyor Charlize'e bayılıyor!
 Çinliler Geliyor'un çekimleri başladı
 Rengi kaçmış dudaklar kaymak gibi beyaz yüzler
 Gözlere doğal maske
 Yapımcılar kilolarına taktı
 Harrison Ford yeniden Indiana Jones oluyor
 Önce öğretiyor sonra oynuyor
 Jessica insanları güldürmek istiyor
 Kylie artık anneliğe hazır
 Dokuzuncu kez Emmy aldılar
 Kevin sırtını karısına dayadı
 Selülitleriyle başı dertte
AYŞE ÖZYILMAZEL
Karım yapsa devrim der miyim?
"Ben söyledim oldu"...
HAKAN & UTKU
Tatil Rehberi
* Tatilde çok yorulacağınız için gitmeden...
EMRE AKOZ
'Ele gelen' kadın
Bazı dindar erkekler, türbanlı...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Fesleğen...
Memeyi aldırmak kanserden korur mu?
Memeyi aldırmak kanserden korur mu?
Meme kanseri kabusundan hayat boyu kurtulmak için sağlam memesini...
Yabancı dil beyni koruyor
Yabancı dil beyni koruyor
İki dil bilen insanların yaşları ilerledikçe daha az zihinsel...
Albüme ilk klip asansörde
Albüme ilk klip asansörde
Ünlü sanatçı Emrah, kariyerinin ilk maxi single'ının ilk klibini,...
Benim saç boyatmaya ihtiyacım yok!
Benim saç boyatmaya ihtiyacım yok!
İbrahim Tatlıses ile Mahsun Kırmızıgül'ün yıldızı bir türlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.