kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yakalanmak kişinin tercihine bağlı bir şey
Yakalanmak kişinin tercihine bağlı bir şey
Sanatçının özeli biraz gizli kalsın

Yakalanmak kişinin tercihine bağlı bir şey

'Cennet Mahallesi' adlı dizideki Pembe rolüyle büyük beğeni toplayan deneyimli oyuncu Melek Baykal, tatil yaptığı Bodrum'da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin başarılı tiyatro oyuncularından Melek Baykal, yaklaşık iki aydır Bodrum'da tatilin tadını çıkartıyor. Bugüne kadar birçok önemli dizide ve tiyatro oyununda rol alan sanatçı, son olarak oynadığı 'Cennet Mahallesi' dizisindeki başarılı performansı ile beğeni kazandı. 32 yıllık sanat yaşamına birçok önemli projeyi sığdırmayı başaran Melek Baykal, deniz ve güneşin tadını çıkarttığı Bodrum'da GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı.

SANATÇI ÖRNEK OLMALI
Göz önünde olan insanların yaşamlarına dikkat etmeleri gerektiğini savunan Melek Baykal, "Sanatçılar yaşamlarına dikkat etmiyor. Oysa oyuncu topluma ışık tutan insandır. Sanatçı gerek yaşantısı, gerek oyunculuğu, gerekse davranışlarıyla topluma örnek olmak zorunda. Eğer biz kötü örnek olursak toplum bozulmaya başlıyor. Biz düzgün örnekler sunalım ki toplum düzgün olsun. Seyircimin önüne sarhoş, yakışıksız bir biçimde çıkarsam ayıp etmez miyim?" şeklinde konuştu. Magazin haberlerine ve programlarına da değinen ünlü oyuncu şunları söyledi: "Anadolu'da yaşayan insanlar televizyonlardaki ya da gazetelerdeki haberleri görüp o renkli yaşama özeniyor. Zannediyorlar ki bütün Türkiye böyle yaşıyor, böyle eğleniyor. Oysa bunlar bir avuç insan! Bu görüntüleri verenlerin sayısı o kadar az ki; her şey onların etrafında dönüyor" Cennet Mahallesi'ndeki 'Pembe' karakteriyle milyonların gönlünde taht kuran başarılı oyuncu bu kadar çok sevilmesini sıcaklığına bağlıyor. Baykal, "İnsanlar beni gördükleri zaman o kadar rahat yaklaşıyorlar ki, beni sıcak buluyorlar. Onların bu ilgisi beni çok mutlu ediyor. Bizim ülkemizdeki oyuncular, seyirciyle aralarına çizgi çekerler. Kendilerini büyük zannederler ama aslında küçülürler" yorumunu yaptı.

YAPIMCI ÇOK ÖNEMLİ
Dizinin başarısında yapımcı Türker İnanoğlu'nun rolünü de vurgulayan Baykal, "Dizinin bu kadar tutmasının nedeni kesinlikle odur. İnanılmaz bir rekor kırdı. En büyük sihrimiz yapımcımız. O bu işin duayeni" dedi. Televizyon kanalların çoğalması nedeniyle diziler de yoğunlaşınca birçok oyuncu türediğini ifade eden Melek Baykal, yapımcıların tercihlerini de eleştirdi. Manken ve şarkıcıların yoğunlukta olduğu dizilerin uzun ömürlü olmadığını savunan sevilen sanatçı, görüşlerini şöyle ifade etti: "Bu arz talep meselesi. Ne kadar uzun soluklu olduklarına bakmak lazım. Çoğu üçüncü dördüncü bölümden sonra yayından kaldırılıyor. Güzel kadın ya da yakışıklı erkek sıkıntısı mı çekiliyor ki manken ve şarkıcıları dizilerde oynatıyorlar. Herkes kendi işini yaptığı zaman bunlar düzelecektir. O zaman daha iyi işler ortaya çıkacaktır. Benim podyuma çıkıp yürüyüş yapmam ya da sahneye çıkıp şarkı söylemem ne kadar doğru ve estetikse onların kamera önüne çıkıp oyuncu olmaları da o kadar doğru ve estetiktir."

OYUNCULUK ZOR İŞ
Sanat yaşamında 32 yıl geçiren oyuncu Melek Baykal yeni yetişen gençlere nasihat vermeyi de ihmal etmedi. Oyunculuk için eğitimin önemli olduığunu belirten Baykal, "Oyunculuk kolay ve basit bir şey değil. Kendilerini bu anlamda geliştirsinler. Yüreklerini koysunlar ortaya. Disipline olsunlar. Disiplin çok önemlidir oyunculukta. Eğer bu konuda başarılı olmak istiyorlarsa birinci görevleri gerçek bir oyuncu olmak olmalıdır. İlk plana onu oturtacaklar. Çok okuyacaklar. Kendilerini geliştirecekler, oyunculuğun ne olduğunu çok iyi bilecekler. Kolay değil iyi bir oyuncu olmak" diye tavsiyelerde bulundu.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Evimin dört bir yanına İstiklal Marşı'nı astım
 Yeni doğmuş bir bebek kadar yenilendim
 Yarışlar öncesinde müzik dinleyerek stres atıyor
 İçimizdeki bir yerlerle buluşan bir film oldu
 İstanbul'un 'Kanyon'u The Times'a haber oldu
 Yakalanmak kişinin tercihine bağlı bir şey
 Hekimoğlu derler benim aslıma...
 Yoga sayesinde her şeyle kolay başa çıkıyorum
 Arılardan korkuyor Charlize'e bayılıyor!
 Çinliler Geliyor'un çekimleri başladı
 Rengi kaçmış dudaklar kaymak gibi beyaz yüzler
 Gözlere doğal maske
 Yapımcılar kilolarına taktı
 Harrison Ford yeniden Indiana Jones oluyor
 Önce öğretiyor sonra oynuyor
 Jessica insanları güldürmek istiyor
 Kylie artık anneliğe hazır
 Dokuzuncu kez Emmy aldılar
 Kevin sırtını karısına dayadı
 Selülitleriyle başı dertte
AYŞE ÖZYILMAZEL
Karım yapsa devrim der miyim?
"Ben söyledim oldu"...
HAKAN & UTKU
Tatil Rehberi
* Tatilde çok yorulacağınız için gitmeden...
EMRE AKOZ
'Ele gelen' kadın
Bazı dindar erkekler, türbanlı...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Fesleğen...
Memeyi aldırmak kanserden korur mu?
Memeyi aldırmak kanserden korur mu?
Meme kanseri kabusundan hayat boyu kurtulmak için sağlam memesini...
Yabancı dil beyni koruyor
Yabancı dil beyni koruyor
İki dil bilen insanların yaşları ilerledikçe daha az zihinsel...
Albüme ilk klip asansörde
Albüme ilk klip asansörde
Ünlü sanatçı Emrah, kariyerinin ilk maxi single'ının ilk klibini,...
Benim saç boyatmaya ihtiyacım yok!
Benim saç boyatmaya ihtiyacım yok!
İbrahim Tatlıses ile Mahsun Kırmızıgül'ün yıldızı bir türlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.