kapat
   
21 Ağustos 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gül’ü Haremüşşerif’te Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Vakıf Başkanı Abdülazim Selhab, İslam Vakfı Temsilcisi Abdülrahim El Hayat karşıladı.
Mehmetçik'e çifte davet

Dışişleri Bakanı Gül Lübnan'a asker gönderme konusunda dün hem İsrail hem Filistinli liderlerle bir araya geldi.

İSRAİL Lübnan'a Türk askeri gönderilmesini resmen talep etti. Filistinliler de Abdullah Gül'e benzer istekte bulundu. Bölgeye asker gönderme konusu bugün Ankara'da toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda da ele alınacak.

Mehmetçik'e çifte davet

Dışişleri Bakanı Gül, İsrail ve Filistinli liderlerle bir araya geldi. İsrail, Lübnan'a Türk askeri gönderilmesini resmen talep etti, Filistinliler de benzer bir istekte bulundu. Konu, bugün MGK'da görüşülecek.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün dün gerçekleştirdiği İsrail ve Filistin temaslarından Türk askerine çifte davet çıktı. Gül'ün Kudüs'te ayrı ayrı görüştüğü İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Savunma Bakanı Amir Peretz ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile Ramallah'- ta görüştüğü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türk askerinin Lübnan'da görev almasını arzu ettikleri mesajını verdiler.

'İTALYA ÖNCÜ OLMALI'
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü Başbakanlık binasında kabul eden İsrail Başbakanı Ehud Olmert ikili görüşmenin ardından kısa bir açıklama yaptı. Gül ile Güney Lübnan'a yerleştirilecek askerler konusunu görüştüklerini söyleyen Olmert Türkiye'nin Ortadoğu'da önemli bir role sahip olduğunu ve bu rolün İsrail'i de yakından ilgilendirdiğini belirtti. Olmert, Gül ile görüştükten sonra İtalya Başbakanı Prodi ile bir telefon görüşmesi yaptı. Olmert, Prodi'den İtalya'nın oluşturulacak barış gücünde öncü rol almasını istedi. Gül İsrail Savunma Bakanı ve koalisyon ortağı İşçi Partisi Genel Başkanı Amir Peretz ile de görüştü. Görüşmede Birleşmiş Milletler'in aldığı ateşkes kararının ardından oluşturulacak barış gücü içinde Türkiye'nin Lübnan'a asker gönderme konusu gündeme geldi. Savunma Bakanı Peretz, Bakan Gül'e "Türk askerinin Lübnan'a gitmesini istiyoruz" dedi. Gül'ün İsrail Dışişleri Bakanı Livni'den Hamas mensubu Filistinli siyasetçileri serbest bırakmalarını istediği saatlerdeFİLİSTİNLİ BİR GENÇ PROTESTO ETTİ Mescid-i Aksada namaz kılan Dışişleri Bakanı Gülü, çıkışta geldiği Haremüşşerifte Filistinli protestocu şaşırttı. Gül akşam saatlerinde Türkiyeye döndü.İsrail ordusu Filistin Parlamento Sekreteri Mahmud El Rahmi'yi tutukladı.

RAMALLAH'A GEÇTİ
Gül, Kudüs'teki temaslarının ardından Ramallah'da Filistin lideri Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Abbas da tıpkı İsrailli yetkililer gibi Türk askerinin Lübnan'da görev almasını istedi. Sıcak havada geçen görüşmede Abbas basından Türk hükümetinin İsrail'e yönelik eleştirilerini okuduklarını ve memnuniyet duyduklarını belirtti. Gül görüşmenin ardından Filistin başmüzakerecisi Saib Erakat ile basın toplantısı düzenleyip, Lübnan sorununun Filistin'de yaşananları gölgelememesi gerektiğini söyledi. Konunun, bugün yapılacak olan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ele alınacağı belirtildi. Orgeneral Hilmi Özkök, bugünkü MGK'ya Genelkurmay başkanı olarak son kez katılacak.

'SİZİ İSTEMİYORUZ'
Öte yandan Miraç Kandili nedeniyle Gül temaslarına başlamadan önce Kudüs'e geçerek, Mescid- i Aksa'yı ziyaret etti. Gül önce Hz. Muhammed'in göğe yükseldiği kabul edilen yerde namaz kıldı. Sonra Haremüşşerif'e geçen Gül'ü burada Filistinli bir genç protesto etti. "Sizin İsrail ile ilişkiniz var. Sizi istemiyoruz" diye bağıran gence İsrail polisi müdahale etti. Filistinli gencin arkadaşları da polise direnince kısa süreli arbede yaşandı.

'İLGİSİZ KALAMAYIZ'
Gül, gidişinde düzenlediği basın toplantısında, "Kendi coğrafyamızda olup bitenlere Türkiye'nin ilgisiz kalmasını hiç kimsenin istemeye hakkı yoktur" diye konuştu.

ÖZAY ŞENDİR: KUDÜS


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İran: Uçak indirmeyi uygun bulmuyoruz
 "Hizbullah'ı Türkiye silahsızlandıracak"
 Üniversite hayaline yılda 3.2 milyar dolar
 "Topal Osman Köşk'ü basmadı"
 Yürüyen Köşk halka açıldı
 İran'la Mevlana kavgası
 Kerkük'te iç savaş uyarısı
 'Irak iç savaş devleti'
 Türk polisi İkiz Kuleler toplantısına gidiyor
 Sivas'ta çatışma: İki PKK'lı ölü ele geçirildi
 Boru hattına saldırı İran'a misilleme
 Hem koltuk gitti, hem soyuldu
 OKS'de ikinci yerleştirme sonuçlandı
 Eğitim çalışanları ek iş olarak 'boya badana' yapıyor
ERGUN BABAHAN
Azmin zaferi
Türkiye'de spor deyince akla sadece futbol...
MEHMET BARLAS
Genç Sabancı amcasının çarpıcı üslubuyla...
UMUR TALU
Sopalı medya!
Bir bilmecem var:
"Zorbalık"...
ERDAL ŞAFAK
Roma'nın çöküşü
Tarihçileri birbirine...
MEHMET ALTAN
'Uçsa kuş demem'
Giresun'un Piraziz ilçesinin bir köy...
'Ateşkes ihlal ediliyor'
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, ateşkese rağmen...
Bağdat'ta anma töreni kana bulandı: 16 ölü
Çatılarda bekleyen keskin nişancılar, İmam Musa Kasım'ı anmak için...
Futbolsuz 3 puan: 2-0
Futbolsuz 3 puan: 2-0
Beşiktaş İzmir'de oynadığı maçta idare etti. İlk 15 dakika etkili...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu