kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Başkası olsa gidemezdi'
'Başkası olsa gidemezdi'
'Kadının en büyük düşmanı kadındır'
'Gözlerim açık giderdim'

'Yeni hayatım Gülben'in hediyesi'

Yeşim Salkım, özgürlüğün ve kendini yeniden kazanmanın verdiği gururla hazırladığı Bazenisimli albümüyle karşımızda. O yeni hayatını Gülben Ergen'in kendisine bir hediyesi olarak kabul ediyor.

'Sezen'i çok aradım'
"Sezen'i öyle çok aradım ki, bana kötü bir şey olduğunu sanmış. Onun şarkısını okumadan ölsem, gözlerim açık giderdim. Bana yazdığı Erguvan isimli şarkı tamamen beni anlatıyor. Albümün adı ise Bazen."

'Dört doktora gittim'
"Bu sorunun cevabı için dört tane doktora gidiyorum, ama bakın niçin İzel demedim, Aşkın demedim, Çağla Şikel demedim de Gülben dedim? Çünkü duydum!"



'Başkası olsa gidemezdi'

Hakan Uzan ile evliliği, yaşama biçimleri, boşanması ve Gülben Ergen ile polemikleri sebebiyle gündemde olduğu günler geride kaldı. Artık kendisini çok daha iyi hissettiğini ve 'kendine döndüğünü' söyleyen Yeşim Salkım, albümü Bazen ile yeni bir çıkış yapıyor.

Yeşim Salkım tam da nev-i şahsına münhasır bir insan. Kendi halinde bir pop şarkıcısı olarak girdi hayatımıza. Anneannem onu her gördüğünde "Dursun Salkım'ın kızı çıktı koşun," derdi. Sonra "Uzan'ların gelini çıktı koşun," demeye başladı. Yeşim Salkım için peri masalı tamamlanmıştı. Olağanüstü bir güç, para ve çok ses getiren bir ilişki. Sonra bir aşk dedikodusu, yıkılan bir yuva... Ben Yeşim'i en son Uzan ile evlenmeden önce görmüştüm. Karşımdaki çok farklı bir kadın. Yorgun ama kuyruğunu dik tutmaya çalışıyor.

- Çok tuhaf bir hayat yaşadın. Acayip yerlerden acayip yerlere geldin. Ama tek parça kalmayı başardın galiba. Yaşadıklarını düşününce, nasıl oldu da delirmedin?
- Delirdim. Şu anda ülkemizin aklı başında dört doktoruna ayrı ayrı tedavi oldum. Hâlâ da tedavi ediyorlar. Bir sürü ilaç kullanıyorum. Üzerimde çok baskı oldu. Ama sanırım güçlü bir kadınım.

'ÇOK AĞIR YARGILANDIM'
- Genellikle kadın köşe yazarlarının senden nefret ettiğini yazmıştın bir köşe yazarının yazısına istinaden gönderdiğin mektupta. Sence neden kadın köşe yazarları senden nefret ediyor?
- Kadın köşe yazarları beni tanımadan, benimle röportaj bile yapmadan, gözlerimin içine bakmadan, doğrudan hakkımda yorumlar yapmaya başladılar. İnsan aslında önce hemcinsini bir savunur. Hakan'dan boşandığım dönemde hiçbir röportaj vermemeyi tercih ettim. Kimsenin hayati tehlikesi olmasın diye alınmış bir karardı. O sırada ben, okuduğum tüm eleştirilerde çok ağır yargılandım.

- Acaba neden herkes seninle ilgili ortak paydada birleşip böyle şeyler yazıyor diye düşünmedin mi?
- Bunu çok düşündüm. Ben de "Araya bir mesafe koydum da acaba kendimi ulaşılmaz mı gösterdim?" diye düşündüm. Ama sonunda şuna karar verdim: Ben Türkiye'de bu mesleğin içinde faydalı olamıyorum. Bana sorulan bir soruya 'dan' diye cevap veririm. Bundan korktuğum için hep geri kalırım. Yoksa insanların canını yakacak şeyler söyleyebilirim. Ben Hakan'la evliliğimden bir ömür yetecek kadar şey biliyorum. Onun için hem kendi adıma hem de karşıdaki insanlar adına temkinli olmam gerekiyordu. Ben magazinde çıkan haberler yüzünden beş buçuk senedir TMSF ile uğraşıyorum. Yargıtay'dan geri döndüğü ve haklılığımı ispat ettiğim halde uğraşılıyor benimle. Her şekilde kendimi akladığım halde, magazinde öyle tuhaf yansıtılıyor ki olanlar. Bu da beni antipatik gösteriyor. Ben de kendimi ifade etmekte zorlandım. Ama ben de o adamı tanıdığımda 26 yaşında bir kızdım. Hangi kadın böyle bir adamla tanışsa ayakları yerden kesilirdi.
- Bu erkek bir anda senin hayatını jet sosyeteye taşırken, bıraktığı yerde de büyük yaralar açtı. Kime ne kadar ödediğinden, kişisel servetine kadar her şeyi rakam rakam öğrendik. Bu rakamların büyük olması insanları rahatsız etmiş olabilir mi?
- O rakamlar bir kere yanlış ve yalandı. Ben kimseyle evlilik anlaşması filan da imzalamadım. Ben Hakan Uzan'la 98'de evlendim, ama 95'te kurduğum şirketi devam ettirdim. Herkes "Şirketi Hakan Uzan kurdu," dedi.

- Hatta Tarkan'ın eski menajeri Gamze Platin'le çalışmıştın..
- Gamze de benimle çalışmış olmanın bedelini çok ağır ödedi. Çünkü o dönemlerde benimle çalışan insanlara da çok kötü davrandı Uzanlar.

- Aile seni istemediği için mi?
- Aile değil, sadece Cem Uzan ile problemimiz vardı bizim.

'ÇOK ZOR BOŞANDIM'
- Peki hiç eğlenmedin mi Yeşim?
- Başlarda çok büyük bir aşk yaşadım. Ve çok da güzel günler geçirdim. Her kadına nasip olmayacak şeyleri giydim, taktım ama sonrasında her şeyin bir bedeli vardı ve özgürlüğümü geri alabilmek için bazı şeylerden vazgeçmem gerekiyordu.

- Bu anlattığına göre sen ayrılınca mağdur olmuş oldun mu?
- Bir kere benim nasıl ayrıldığımı kimse bilmiyor. Ben çok zor boşandım.

- Zorluktan kastın nedir?
- Hakan benden ayrılmak istemedi, ben boşanmak istedim. Hakan'ın evlilik bitmesin diye çabaları, araya soktuğu insanlar... Yani her normal insan ayrılırken ne yaşıyorsa biz de onları yaşadık. Artık bitmiş bir evlilik vardı. Ben duygularıyla yaşayan bir kadınım. Öyle olmasaydı çocuğumun babasını da bırakıp gitmezdim, Hakan'dan sonraki evliliğimi de... Hiçbir şey beni zorla tutamaz bir yerde.

- Bu çöküşü önceden görseydin yine gider miydin?
- Ben 2001'de, Hakan'ın hayatı çok zirvedeyken boşandım. Yine de giderdim. Başkası olsa gidemez. Belki benimle ilgili insanları rahatsız eden şey bu kuvvetimdir.

- Uzanlar, kendilerinden ayrılana pek rahat vermezler diye bilinir.
- Ben Uzanlar olarak bakmıyorum. Ben Hakan ile evlendim. Hakan'dan boşandım. Hakan da birtakım çabalar gösterdi. Altı ay çok zorluk çektim. Medyadaki birkaç yakın dost beni bayağı hırpaladı.

RAHŞAN GÜLŞAN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Harvard'da bir Türk mimar
 Her şeye rağmen yaşam...
 Elbise, rugan ve siyah çok moda
 'Yeri geldiğinde gerçeği saklarım'
 Sazlı, cazlı, danslı eğlenme zamanı
 Bono'nun odası çok dağınık çıktı
 Böyle olurdu eski İstanbul çapkınlıkları
 Âşıklar nasıl buluşurdu?
 Evde dondurma yapabilirsiniz
 Susurluk'ta kahve molası
 Minikler akrobatlığı çok sevdi
 Mr.&Mrs. Smith imajı kâr etti
 'Kadınların önünde dans etmeyi daha çok seviyorum'
 Avlanma yasağına rağmen
 Yaz bitmeden keşfedin
 Ula uşağum kim bu Temel?
 Doğu'da golfün 'şampiyonları'
 Dijital kuklalar starlara karşı
 Yedi yıldır ülkemizde
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Ayakta duran sütun!..
Bir antik kenti...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.