kapat
   
12 Ağustos 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ONLAR EVDE UYURKEN ŞÜPHELİLER YAKALANDI İngiltere’de gazetelerin manşetleri, son anda önlenen terör saldırısına ayrıldı. Özellikle ölü sayısının 4 bini bulabileceğini belirten gazeteler, sabaha kadar süren operasyonlarla, zanlıların gözaltına alınışının hikâyesini İngilizlere aktardı.
4 bin kişiyi öldüreceklerdi
Görünmeyen Bomba
Nasıl infilak ettireceklerdi?
'Gereken maddeleri bulmak çok kolay'

4 bin kişiyi öldüreceklerdi

El Kaide'nin İngiltere'den ABD'ye giden 12 uçağı havada patlatma girişiminin perde arkası: Teröristler başarsaydı en az 4 bin yolcu ölecekti. Planı örgüte sızan bir ajan ortaya çıkardı. Sıvı patlayıcı uçaklara jöle içinde sokulacaktı. Teröristler intihar kasetini bile hazırlamıştı.

4 bin kişiyi öldüreceklerdi

İngiltere'de son anda önlenen terör saldırısının detayları netleşiyor. Teröristler, ABD'ye yönelen 12 uçağı aralıklı olarak ve üçerli gruplar halinde, özellikle de Washington ve New York gibi kentlerin üzerinde düşürecekti. Böyle bir saldırıda ise, can kaybı en az 4 bin kişiyi bulacaktı.

Gruplar halinde İngiltere'den Amerika'ya giden 12 uçağa binecek ve hepsini aralıklı olarak havaya uçuracaklardı... Birkaç uçağı da Washington ve New York gibi kentlerin üzerinde patlatarak dehşetin boyutlarını daha da genişleteceklerdi. Saldırı için bugün bir tatbikat yapacak, ardından da, 4 bin masum insanı ölüme götüren asıl saldırıyı, "şehit olma" adına gerçekleştireceklerdi. İngiltere'de yakalanan ve ABD'ye giden uçakları gökyüzünde patlatmayı düşünen çoğu Pakistan asıllı teröristlerin planladıkları korkunç saldırının kısa bir özeti bu. İngiliz polisinin 9 aydır peşinde olduğu El Kaide örgütü üyelerinin bu planlarının detayları hızla netleşiyor.

BİR
AJAN ÖRGÜTE SIZDI
Aslında her şey geçen aralık ayında İngiliz polisine gelen bir ihbarla başladı. İngiltere dış istihbarat birimi MI6; Pakistan, ABD, Almanya ve Kuzey Afrika ülkelerini bilgilendirerek istihbarat istedi. Belirli şüpheliler izlenmeye başladı. Ardından önceki hafta El Kaide lideri Usame bin Ladin de dahil olmak üzere, örgütün en üst düzey isimlerinin yaşadığı Pakistan'da önemli tutuklamalar oldu. Özellikle ele geçirilen 2 Pakistan asıllı İngiliz, herşeyi açıkladı. İngiliz bir ajan da tıpkı macera fimlerindeki gibi, örgütün içine sızarak son istihbaratları topladı. İngiliz polisi de, 200 kişilik silahlı bir ekiple ülkede yaşayan terör zanlılarını çarşamba günü sabahın ilk ışıklarıyla tutuklayarak saldırıyı son anda engelledi.

ŞİRKETLER BİLE BELLİ...
Saldırının detayları ise tüyler ürpertici. Buna göre teröristler, İngiltere'den ABD'ye sefer yapan British Airways, Continental, United ve American havayolu şirketlerine ait, en az 12 uçağa binecekti. Gidilecek rota ise; ABD'nin başkenti Washington'ın yanı sıra, New York, Boston, Kaliforniya, Chicago ve Los Angeles idi. Saldırı üçerli gruplar halinde iki dalga halinde gerçekleşecekti. Böylece eğer bir grubun işi yolunda gitmezse, en azından diğerlerinin bundan haberi olacaktı. Okyanus üzerindeyken uçağın tuvaletlerinde hazırlanan kimyasallarla uçaklar havaya uçurulacaktı. Ancak dehşete 'halkın da tanık olması için', bazı uçakların Amerikan toprakları üzerinde infilak ettirilmesi de düşünülüyordu.

TATBİKAT BUGÜNDÜ
Tabii tüm bunlardan önce teröristler bir tatbikat yapmaya karar verdi. Buna göre tam da bugün İngiltere'deki havaalanlarına giderek, binalara üzerlerinde patlayıcı sıvılarla kolayca girip giremeyeceklerini deneyeceklerdi. Önceki gün yetkililerin yaptığı "En az 11 Eylül kadar büyük bir saldırı" açıklamaları ise gerçeği yansıtıyor. Çünkü üst düzey istihbarat yetkilileri, 12 uçağın patlatılmasıyla gerçekleşecek saldırıda en az 4 bin kişinin öleceğini kaydetti. 2001'deki saldırılardaysa en az 3 bin kişi yaşamını yitirmişti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 İsrail'i BM kararı da durduramadı
 BM'ye göre Barış Gücü 10 gün içinde konuşlanabilir
 ABD askerleri 26 direnişçiyi öldürdü
 Şirketi kurtarmak için soyunacaklar!
 Hindistan'da cenin kuyusu bulundu!
 23 teröristin üçü 'Beyaz Eylemci'
 Kırmızı alarmı 'Cobra' verdi
 Türkiye'den de olağanüstü önlemler
 Blair tatilini kesmedi, halk 'Artık git' dedi
 'Şeytanın Anası'nın formülü internette
 'Kıyamet' saldırısı yapacaklardı
 İsrail ateşkesi kabul etti
 Hindistan sele teslim
 "İslamcı faşist" lafı dünyayı kızdırdı
 Saakaşvili yedek subay eğitimi alıyor
 Blair'e protesto çiçeği
 'Aldık' dedikleri bebek doğacak
 12 milyon $'la poz verdi!
 Yolların 'elektrikli' hâkimi
 Ağırlığı 5.5 kilo boyu 57 santim
 Norfolk'ta 150 yılın ilk cinayet davası
 ABD'de sıcaklar 166 kişi öldürdü
 AB'de araç farları gündüz de yanacak
 Solaklar yüzde 15 fazla kazanıyor
Bobo-m sağolsun: 2-1
Bobo-m sağolsun: 2-1
Beşiktaş, taraftarına 3 puanla 'Merhaba' dedi. Maça hızlı başlayıp...
Gerçek Beşiktaş Ekim'de!
Gerçek Beşiktaş Ekim'de!
Tigana, "Son 20 dakika iyi oynamadık ve strese girdik. Bunun nedenini...
Kral Abdullah mutlu ayrıldı
Kral Abdullah mutlu ayrıldı
Türkiye gezisini tamamlayan Kral, tebdil-i kıyafet gezme planından...
'Küçük Ağca' iki kez kaçmaya teşebbüs etti
Danıştay saldırısı davasında ilk duruşma olaylı başladı. Duruşma...
Duayen gazeteci doğruladı
Tecrübeli ve TSK'dan iyi haber alan gazetecilerden Mehmet Ali...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu