kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tantan bana kızıp Pasha'yı kapatmıştı
Tantan bana kızıp Pasha'yı kapatmıştı
Duygu aşkı seven harika bir kadındı
Ceket giymeseydi 10 puan verirdim!
AYŞE: Top 5
HINCAL: Top 5

Tantan bana kızıp Pasha'yı kapatmıştı

Müjdeler olsun! Hangi restoran hangi kulüpte, kim kiminle nerede, trafik, Guns N'Roses'ın 'after party'si derken; Kuruçeşme kulüpleri yine manşetlerde. Ama maalesef bu kez Reina'sı, Sortie'si, Anjelique'le birlikte 11'inin birden kapatılmasıyla! İstanbul'un gece hayatı bir haftalık darbe yedi, bu pazar sohbetimizin konusu belirlendi. İyi eğlenceler!.

* AYŞE: 11 gece kulübü, gürültü kirliliği nedeniyle bir hafta kapanma cezası aldı. Çarşamba günü yazdığınız yazıdan sonra akşama Sortie açıldı. HINCAL: Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuksuz bir iş yapılmıştır. Sortie için tutulmuş zabıt var. 84 desibel yazıyor!

* Yanılmıyorsam ses limiti 90 desibeldi... Polisin nizamnamesinde 90 yazıyor. Ve 90'ın altında şu ibare var; sokak gürültüsünü beş desibel geçemez.

* Yani? Şimdi kural 90. Sen 90 desibel müzik yapıyorsun diyelim akşamüstü, asfalt makinaları gelmiş asfaltı deliyorlar. Bunun yüksekliği 135 desibeldir. Dışarda 135 desibel varken, senin müziğinin duyulması için onun üzerinde olması lazım. Bunun limiti 5 desibel!

* Yani sokakta 135 desibel gürültü varsa sen de 140'a çıkabilirsin. Evet. Ama sokakta 60 varsa 65'i geçemezsin demek değil bu. Senin limitin 90, 90'dan sonra sana yeni bir hak tanınmış. Dışardaki 120 iken sen 95 desibelden ceza alamazsın. Bizimkiler garip bir şekilde bunu yorumlayarak; 84'e 'vay efendim sokak gürültüsü 64'tü, bunlar yirmi desibelden fazla geçtiler' diyor!

* Benim anlamadığım iki aydır bu 11 kulüp de açık, neden şimdi kapatılıyor? Bunun nedeni şu; Türkiye'deki bir takım siyasetçiler ve de emniyetçiler şov yapmaya meraklı. Pasha'dan bu yana her yaz bu şovlarını yaptılar. Bunlar İstanbul'un kaliteli, nezih, düzgün eğlenmesini istemiyorlar.

* Neden istemesinler ki? Dediğiniz gibi kaliteli, düzgün ve nezihse... Bütün gazetelerde televizyonlarda Osman Pepe'nin adı geçiyor şimdi. "Vay benim aslan bakanım" diye.

* Yazınız çıkınca... Benim yazımda bu işin hukuksuzluğu anlatıldı. Avukatlar da gidip açtırmışlar. Yani benim yazım Sortie'yi açtırmadı.

* Bir de gecenin ikisinde kulüplerin basılması var. Sanki eğlenenler suç işliyormuş gibi. Şov yaptıkları her şeyden belli. Beklersin ertesi gün kaparsın. Çünkü polisin amacı işin kuralı değil. Türkiye'de eroinin uyuşturucunun peynir ekmek gibi satıldığı Beyoğlu'nda polis yok, sosyetik Reina'yı bastığın zaman halkçı oluyorsun.

* Evet! Ben artık Beyoğlu'ndan ayağımı kestim. Hele gece hiç gidemez oldum. Polis nerde? Yok! Bir genç olarak benim güvenliğim ne olacak? Yeğenlerim İstanbul'a geliyorlar, bende kalıyorlar. Akşam Taksim'e gittiklerinde benim sabaha kadar uykum kaçıyor. Bir şey de diyemiyorum, çocuk genç, İstanbul'a eğlenmeye gelmiş "Hıncal Amca ben Beyoğlu'na gidiyorum" deyince; gitme nasıl diyeyim?

'VALİYE SORUYORUM'

* Her şey olabilir tabii.
İstanbul Valisi'ne, İstanbul Emniyet Müdürü'ne soruyorum; Paris Valisi, Paris Emniyet Müdürü gelse onları nerede ağırlarlar? Reina'dan, Sortie'den başka nerede ağırlarlar?

* Madalyonun diğer yüzü de Boğaz kenarında yaşayanlar. Onlar da haklı, sabaha kadar müzik, sabaha kadar gürültü. Onlar da haklı. Türkiye'de en kolay devlet yönetimi; yasaklamak. Türk turizmine en büyük darbeyi Tansu Çiller vurdu; kumarhaneleri kapatarak. Kumarhaneleri disipline etmek zor iş. Kapattım dedin mi bitiyor. Turizm çöktü umurunda değildi.

* Yalılara dönersek... Türk devletinin turizm politikası yok! Olsa bunlar çözülür. Ya şehir içinde ölçülerini koyacaksın, ya da İstanbul'un başka yerinde açacaksın. Atıyorum, diyeceksin ki "Ben Haliç'in etrafını eğlence merkezi yapıyorum, gelin size yer vereceğim..." Benim devletim ne yol gösteriyor, ne anlaşma yolları arıyor. Bil başıma ne geldi!

* Ne geldi? İstanbul Valisi Erol Çakır emekli olduktan sonra gazeteye geldi. "Hıncal Bey sizden özür dilemeye geldim" dedi. "Benim haberim yok, İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'ın emriyle Emniyet Pasha'yı kapattı. Gerekçesi de sizsiniz" dedi!

* Yani Tantan size kızıp da mı Pasha'yı kapatmış? Sebebi nedir? Tantan, 'Hıncal'ın gittiği yerleri kapatın' diye emir veriyor. Erol Çakır'ın lafı bu! Git şovunu eroin batakhanesinde yap. Türk gencini kurtar. Ama Beyoğlu'nu değil, Sortie'yi basarsa manşet olacağının farkında! Reina'ya mühür vurulduğu gece herkes şaşkınlık içindeydi...

AYŞE & HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Erkekler ve hayvanlar 'Pam' ile yıkanacak
 Eski aşkının bebeğini sevdi
 Ayrı kalmaya dayanamadılar
 Üçgen vücut yap, plaj kızlarını kap
 Tantan bana kızıp Pasha'yı kapatmıştı
 Hep ben dayak yediğim için adalet yerini buldu!
SEDA KAYA GÜLER
Kim daha başarılı?
Meslek ne olursa olsun, başarılı...
Doğum sonrasında vajinusmus kabusu
Doğum sonrasında vajinusmus kabusu
İlk cinsel deneyimde ortaya çıktığı sanılan vajinusmus yani cinsel...
Dr. Ali Kerim Diler: Cilde vitamin takviyesi...
Dr. Ali Kerim Diler: Cilde vitamin takviyesi...
Yaşlanmak, maalesef kaçınılmaz. Ancak yaşlanma hızını kontrol...
TURMEPA'YA bağış yarışı
TURMEPA'YA bağış yarışı
Eşref Cerrahoğlu, başkanı olduğu TURMEPA için Göcek'te bir davet...
Her zamanki gibi!
Her zamanki gibi!
Moda polisi
Giyinme işini en iyi bilenlerden olan Eda Taşpınar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.