kapat
   
04 Ağustos 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk Binbaşı'ya İncirlik'te kelepçe

İncirlik Üssü'nde bardan çıkan Hava Pilot Binbaşı Ferih Dinçer ile eşini, ABD askerleri yere yatırıp kelepçeledi. Olay gizlenince binbaşı istifa etti.

Olay İncirlik Üssü'nde geçen yıl eylül ayında yaşandı. Üsteki 'Club Complex' adlı sosyal tesiste hemşire eşi Meltem Dinçer'le bir-iki kadeh içki içen tanker uçağı pilotu Binbaşı Dinçer, otomobiliyle lojmanına dönerken ABD'li bir çavuş tarafından durduruldu.

Köpekli askerler zorla indirdi
Yolda
yaşanan olay sırasında çavuş, sivil kıyafetli Dinçer'e "Sarhoşsun in aşağıya" dedi. Pilot Dinçer "Ben Türk subayıyım, beni indiremezsin" diye karşılık verdi. İkisi köpekli 5 ABD askeri daha geldi. Askerler binbaşıyı zorla araçtan çıkardı, eşiyle yere yatırıp kelepçeledi.

Çavuş ABD'ye binbaşı Ankara'ya
Olayı
gören bir Türk asker de tartaklandı. 6 kişilik Türk ekibi gelince kelepçeler çıkarıldı. ABD'li çavuş ülkesine gönderildi. Türk binbaşı Ankara'ya yollandı. Olay ört-bas edilmek istenince Binbaşı ordudan ayrılıp bir özel havayolu şirketine geçti.


ABD'li çavuş, Türk subayı kelepçeledi

Pilot binbaşı Ferih Dinçer ve hemşire eşi, İncirlik Üssü'nde Amerikalılar tarafından kelepçelenip tartaklandı. Olayın örtbas edilmesine kızan Binbaşı da istifa edip özel şirkete geçti.

Üs içinde bulunan "Club Complex" adlı barda 17 Eylül 2005'de eşiyle birlikte içki içen pilot binbaşı Ferih Dinçer, Amerikan askeri devriyelerinden "insanlık dışı" muamele gördü. Binbaşı Ferih Dinçer ile eşi, İncirlik Üssü'ndeki Türk ve Amerikan subaylarla astsubaylarının girebildiği barda 2 kadeh içki içtikten sonra, 02.00 sıralarında lojmanlarına gitmek üzere dışarı çıktı. Otomobillerine binen binbaşı ve eşi, az sonra ABD'li bir çavuş tarafından durduruldu. Çavuş, Ferih Binbaşı'ya, "Sarhoş musun?" diye sordu. Dinçer, "Hayır değilim" karşılığını verdi. ABD'li asker bu kez küstahça, "Sen sarhoşsun. İn otomobilden aşağı" diye bağırdı. Binbaşı, ABD'li çavuşa bir Türk subayı olduğunu belirterek, "Değil aşağı indirmek, otomobilime bile dokunamazsın" dedi. Bu arada 3 ABD'li asker daha geldi. Binbaşı'nın uyarısına kulak asmayan ABD'li çavuş, elini otomobilin içine sokarak, Dinçer'i yaka paça dışarı çıkardı. Şaşıran Meltem Dinçer de otomobilden dışarı çıkarak, "Ne yapıyorsunuz? Bırakın kocamı" diye bağırdı.

ÇAVUŞA
MÜDAHALE ETTİLER
Ancak sonradan gelen biri kadın köpekli 2 ABD'li asker tarafından elleri arkasından kelepçelenerek, otomobilin ön tarafında yere yatırıldı. Bu arada Binbaşı Ferih de aracın arka tarafında yere yatırılarak kelepçelendi. Karı-kocanın sırtına ayaklarıyla basarak küfür eden ABD'li askerleri, Türk uzman çavuş durdurmak istedi ve "Bırakın Binbaşımı. Ne yapıyorsunuz?" dedi. Ancak ABD'li askerler, uzman çavuşu da tartakladı. Bunun üzerine derhal telsizle durum üst birimlere bildirildi. Türk ekipler gördükleri manzara karşısında şaşkına dönerek, ABD'li askerlere, "Bu adam Türk ordusunun bir subayı. Nasıl böyle davranırsınız?" diye çıkıştı. 6 kişilik Türk ekibi, 3-4 dakika süren ağız dalaşından sonra Binbaşı Ferih ve eşi Meltem'in kelepçelerini açtırtmayı başardı.

ABD: GENELKURMAY'A SORUN
Olay ertesi gün Üs'teki Türk yetkililere bildirildi. Ancak, iddiaya göre Üs komutanı Tuğgeneral Levent Türkmen, Binbaşı Dinçer'den bu olayın üstünü kapatmasını istedi. Ancak, olayın kulaktan kulağa yayılmasıyla binbaşıyı kelepçeleyen askerlerin başındaki ABD'li çavuş, 2 gün sonra apar topar ülkesine gönderildi. Şoku üzerinden atamayan Meltem Dinçer ise eşinin uyarılarına kulak asmadan Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın yolunu tuttu. Yaşadıklarını gözyaşları içinde savcıya anlatan Meltem Dinçer, son anda gelen bir telefon üzerine dilekçeyi geri çekti. Binbaşı Ferih Dinçer ise Ankara'ya geçici görevle tayin oldu ve 4 ay sonra da olayın örtbas edilmesine kızdığı için Hava Kuvvetleri'nden istifa ederek, özel bir havayolunda pilot olarak görev yapmaya başladı. Konuyla ilgili olarak aradığımız ABD Büyükelçiliği, İncirlik Üssü'yle konuşarak şu bilgiyi verdi: "Bu soruya Türk Genelkurmay'ı yanıt versin."

Metehan DEMİR - Sevilay YÜKSELİR


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul'a asılan dev bayraklar tartışması
 Zirveden çifte eleştiri
 Yüksek Askeri Şura'da jandarmaya sürpriz isim
 Hâkim 'Çekiniyorum ve çekiliyorum' dedi, bıraktı
 Topbaş: Gürültü yasağı İstiklal Caddesi'nde de uygulanacak
 Bal yerine 'şurup' kandırmacası
 İran plakalı tırda 85 kilo eroin
 Eşcinseller Bursa'da yürüyüş düzenliyor
 Ordu İl Sağlık Müdürü: Başbakan'ı yanıltmışlar
 Turkcell: Mesaj bizden gitmemiş
 Sakka mahkemede yine şaştı!
 Orijinal nüfus cüzdanınız sahte olabilir
 'Ortadoğu'da yaşanan olaylara kayıtsız kalmadık'
 İsrail'e tepki büyüyor
 Lübnan için Türk Genelkurmay'ı hazırlanıyor
 Kızılay'dan Lübnan'a 18 TIR insani yardım
 Bülent Arınç, İKOPAB'ı toplantıya çağırdı
YILMAZ ÖZDİL
Hayırlı...
ERGUN BABAHAN
Erdoğan: Büyükanıt mesajı benim özel telefonuma da...
MEHMET BARLAS
Terörle mücadelenin yolu demokrasi mi?
Geçen hafta 27...
BALÇİÇEK PAMİR
Adam gibi adam
Aslında "Helal olsun" demek lazım. Ama...
UMUR TALU
Yapma evlat!
"Çocuklarını öldürebilen ana,...
FATİH ALTAYLI
Petro dolar ziyareti
Suudi Arabistan Kralı'nın...
ERDAL ŞAFAK
İdam cezası
Polonyalı ikizler, AB'nin...
Savaşın yegane kurbanı çocuklar
Ortadoğu 22 gündür kanıyor... Hizbullah roketlerle İsrail kentlerine...
Türk ordusu liderliğinde Lübnan'da "uzun barış"
Lübnan'ın gelecek seçimlerdeki güçlü başkanlık adayı hukuk profesörü...
Şampiyon başlıyor
Şampiyon başlıyor
Sezonun ilk maçında son şampiyon Galatasaray, Ankaraspor'a konuk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu