kapat
   
02 Ağustos 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cavcav: "F.Bahçe Yıldırım yüzünden şampiyonluğu kaçırdı"

İtalya'da yaşanan şike skandalının ardından, Türk futbolunda da gündeme gelen şike iddialarıyla ilgili olarak İlhan Cavcav, ''Bunların sadece dedikodudan ibaret olduğunu zannediyorum. Bu yazılanların doğru olduğuna hiç ihtimal vermiyorum'' dedi.

Yapılacak soruşturmaların sonuçsuz kalacağını iddia eden Cavcav, şunları söyledi:

''Benim önerim, bugüne kadar olanların hepsinin dosyasını kapatmak ve yeni bir dönem başlatmak ve denilmeli ki, 'Bu saatten sonra yapıldığı, tespit edildiği takdirde şu yaptırımlar uygulanacak'.

Bunun adı konulmalı, ama bu Futbol Disiplin Talimatı'yla olmamalı. Bu işin içine girenler gerekirse Yüce Divan'da yargılanmalı. Daha önce de buna benzer şaibeler gündeme geldi, komisyonlar oluşturuldu.

Sonuç,
yok bir şey. Şimdi illa bunun arkasından bir şey çıksın diye uğraşmanın, hem ülkemize hem futbolumuza bir şey kazandıracağı kanaatinde değilim. BizAvrupa ne yapıyorsa biz de aynısını yapalım diye bakıyoruz. Bu bana göre Türkiye'de pek işleyen bir kural değil şu an için. Bu işin önüne kanunla geçersiniz. İki tane kulübün canı yanmalı ki öbür taraftaki insanlara örnek olsun. Bugüne kadar bu verildi, alındı. Bu bizim dışımızda olan olaylar, ama mesela 2005-2006 sezonu için samimi olarak ben böyle büyük paraların döndüğü kanaatinde değilim.''

İlhan Cavcav, bir iki sene evveline kadar futbolculara şike tekliflerinin hep geldiğini de belirterek, ''Ama geçen yıl bu konuda hem giden, hem de gelen federasyon teşvik priminin suç olduğunu, verilmesi halinde yaptırım uygulanabileceğini ortaya koyduktan sonra ben hiç kimsenin herhangi birine teşvik verdiği kanaatinde değilim'' derken, kendisinin de 1987 yılında başka bir takımdan para aldıklarını tespit ettiği iki futbolcuyu takımdan uzaklaştırdığını sözlerine ekledi.

ŞAMPİYONLUĞUN KAÇMASININ NEDENİ AZİZ YILDIRIM

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, geçen sezon Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Ligi'nde kaçırdığı şampiyonluğun sebebi olarak başkan Aziz Yıldırım'ı gösterdi.

Futbol Extra Dergisi'nin ağustos ayı sayısında ropörtajı yer alan İlhan Cavcav, özellikle kendisinin Fenerbahçe Kulübü'nün düşmanı gibi gösterilmesinden şikayet ederken, sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'a karşı tutum ve davranışlarından ötürü tepkisinin bulunduğunu kaydetti.

Fenerbahçe'nin çok büyük bir camia olduğunu kaydeden Cavcav, ''Geçen sezon şampiyonluğu kaybettiyse bunun sebebi ne Daum'dur, ne de futbolculardır. Yegane sebebi Aziz Yıldırım'dır. F.Bahçe'nin nezih taraftarı onu çok sevebilir. Allah herkese Fenerbahçe taraftarı gibi bir taraftar topluluğu nasip etsin, ama arkadaş, kimse onun yüzüne gidip bir şey söylemiyor.

Biz Ali Şen'e kızardık. Ali Şen'in dini de, imanı da, Allah'ı da varmış. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor bu trenin lokomotifi. Bunlar herkese örnek olacak, Aziz Yıldırım ne yapıyor? 'Federasyonu deviririm, MHK'yı yıkarım, Tahkim Kurulu'nu tanımam'. Olmaz arkadaş. Kulüpler Birliği'nden ayrıldın, sana yakışır mı? Sen bilakis gelecek ve öncülük yapacaksın. Adam herkesin antipatisini kazandı'' dedi.

Fenerbahçe maçı için Aziz Yıldırım'ın kendisine arkadaşlarıyla haber gönderdiğini ve 'Maça gelmesin' dediğini anlatan Cavcav, ''Ben de Aziz Yıldırım'a 'Ankara'daki maça gelmesin' diye haber mi göndereyim? Buyursun gelsin, biz misafirperveriz. Ben onlara da misafirperverliğimizi en iyi şekilde gösteririm. Allah'tan bir aksilik çıkmazsa bu sene İstanbul'daki maça geleceğim. İkinci devre ilk maç, sağ olursam geleceğim tabii'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik, ''Onu bir şartla affederim. Gençlerbirliği Kulübü Başkanlığından istifa edip Türk futbolundan elini ayağını çekerse'' şeklinde sözleri olduğunu söyleyen Cavcav, ''Kardeşim, sana mı kaldı bu? Sen kimsin ya? Devlet Başkanı mısın'' ifadelerini kullandı.

''ARTIK HALUK ULUSOY'U DESTEKLİYORUM''


İlhan Cavcav, geride kalan dönemde aralarında sorun yaşanan ve son Futbol Federasyonu seçimlerinde de rakibi Ayhan Bermek'i desteklediği Haluk Ulusoy'u değişmiş bulduğunu söyledi.

Haluk Ulusoy'un Futbol Federasyonundaki yeni yönetim kurulunda başarılı isimlerin çalıştığını kaydeden Cavcav, ''Haluk Ulusoy'u fevkalade değişmiş gördüm. Kulüpler Birliği toplantısında da arkadaşlara söyledim. Haluk Ulusoy'a rey vermedim, Ayhan Bermek'i destekledim. Bu tepkim, Haluk Ulusoy'un daha evvel etrafında bulunan bazı insanların yanlışlarından mütevellitti.

Bir başkanın bunlara alet olmaması lazımdı, ama oldu. Belki ona göre doğruydu, ancak bize göre yanlış şeyler yapıldı, ancak yeni dönemdeki tutum ve davranışıyla, kulüpler arasındaki dengeli tavırlarıyla şimdi Haluk Ulusoy'u savunuyorum. Artık Haluk Ulusoy'un yanındayım ve onu destekliyorum. Çünkü biz doğru olan insanların yanında oluruz. Bugün önüme sandık koysunlar, oyum kesinlikle Haluk Ulusoy'undur'' şeklinde konuştu.

Cavcav, Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakcı'yı ise ''Futbola, federasyona ve kulüplere kazandırdığını hiçbir zaman kamuoyuna anlatamamış bir insan'' olarak nitelendirdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 En çok kazanan sporcu Woods
 UEFA'dan AC Milan'a yeşil ışık
 Kurbağalamada dünya rekoru
 Fenerbahçe, Danimarka'da çalıştı
 Carlos: Kariyerime Real'de son vereceğim
 Balazs: Malatya'yı satmadım
 İtalyan futboluna şike rötarı
 Juventus, Vieira'yı Milan'a 9.5 milyon avroya sattı
 Cim Bom'a isim hakkı şoku
 Diyarbakırspor'un borcu 7 milyon YTL
 Evde 4, Adada 5
 Tek engel Capello
 Vogel'e zam
 Acı hayat!
 Fatih Tekke korkusu
 'Pembe Panter' Santra'yı gerdi
 Yüküm ağır
 Dört Çiçek, Bir Böcek
 Kupaya prim yok
 Alex milli takıma yine çağırılmadı
 Tümer: İyi ki Fener'e gelmişim
 Gatlin ömür boyu şüpheli
 Landis'in başı dertte
 PFDK da affetmedi
 Günün içinden
LEVENT TÜZEMEN
Gerçek ön libero kim?
Süper Kupa finalinden sonra...
GÜRCAN BİLGİÇ
Önce ciddiyet
Maçtan bir gün önce Zico'ya...
SERDAR ALİ ÇELİKLER
"Federasyon yönetimini yanlış kurmuşum"
Şike, şaibe,...
PKK'yı tecrit için düğmeye basıldı
PKK'yı tecrit için düğmeye basıldı
SABAH'ın duyurduğu "PKK'yı dağdan indirme planı" Kuzey Irak'ta...
YAŞ tebriklerle açıldı
YAŞ tebriklerle açıldı
TSK'yı gelecek 10 yıla taşıyacak kritik toplantı, Büyükanıt'ın...
Asimetrik moda
Asimetrik moda
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen moda haftasında ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu