kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ÇOK SEVDİĞİ SARI GÜLLERLE UĞURLANDI....  Duygu Asenanın sarı güllerle süslenmiş tabutu, cenaze namazının kılındığı Teşviki Camisinde çok sayıda kadın tarafından omuzlandı. Omuzlayanlar arasında sosyolog Pınar Selek de (mavi elbiseli) vardı.
Kadınlar uğurladı
Kadınların tabutu taşıyıp defnetmesi İslam'da caiz midir?
Ergil Ağabey'e hüzünlü veda

Yine tabuları yıktı

Kadın erkek eşitliği yönünde birçok tabunun yıkılmasına öncülük eden gazeteci-yazar Duygu Asena'nın cenazesi de ilklere sahne oldu. İmamın uyarısına rağmen kadınlar namazda önde saf tuttu, tabutu taşıdı ve mezara indirdi.

Kadınlar uğurladı

Kadın haklarının en önde gelen savunucularından Duygu Asena'nın cenazesinde kadınlar en önde saf tuttu, tabutu taşıdı. Cenazeyi mezara indirenler de yine kadınlar oldu.

Geçtiğimiz gün yaşamını kaybeden gazeteci - yazar Duygu Asena, son yolculuğuna, hakları için mücadele ettiği kadınların akın ettiği törenlerle uğurlandı. Kadınlar, cenaze namazını en önde kıldı, tabutu omuzladı, cenazeyi mezara da kendileri indirdi. Vatan Gazetesi'ndeki törende konuşan Haşmet Babaoğlu, "Türk gazeteciliğinde Duygu Asena bir milattır" dedi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki tören ise Nebil Özgentürk'ün 'Bir Yudum İnsan' programı için hazırladığı Duygu Asena belgeseliyle başladı. Sunucu Metin Uca, Asena'nın isteği doğrultusunda törene, beyazlar giyerek geldiklerini söyledi.

'MUTLU UYU DUYGU!..'
SadeceDuygu Asena için AKMde düzenlenen törende, İnci Asena ve kızı Berfu başta tüm konuklar gözyaşı döktü.kadınların konuştuğu törende söz alan Şirin Tekeli, ''Mutlu uyu Duygu, çünkü artık Türkiye'de kadının adı var'' diye konuştu. Gazeteci İpek Çalışlar da Asena'nın gazeteci yönüne işaret ederek, "Mutlaka bir gazetenin genel yayın müdürü olması gerekirdi" dedi. Ürdünlü ressam heykeltıraş Semahat El Raşdan, "37 yıldır yurt dışında yaşıyorum. Bana hep Atatürk'ü, Nazım Hikmet'i ve Aziz Nesin'i soruyorlardı. Buna bir Türk kadını da eklendi. Bu isim Duygu Asena'ydı" diye konuştu. Asena'nın cenazesi daha sonra alkışlar ve "Nehirlerin birleştiği yerde''adlı enstrümantal müzik eşliğinde İstanbul-Teşvikiye Camisi'ne götürüldü. Öğleyin kılınan cenaze namazında kadınlar, imamın uyarılarına rağmen arkaya geçmeyip önde saf tuttu. Tabutu omuzlamak isteyen erkeklere kadınlar izin vermedi. Sosyolog Pınar Selek'in aralarında bulunduğu kadınlar tabutu taşırken "Kadın vardır, kadınlar her yerde" sloganı atıldı, "Kadının adı yok. Unutmayacağız" yazılı bir de pankart açıldı.

İLK TOPRAĞI KARDEŞİ ATTI
Zincirlikuyu Mezarlığı'nda da tabutu kadınlar açtı. Yaklaşık 10 kadın ve erkeklerin yardımıyla cenaze mezara indirildi. İlk toprağı kardeşi İnci Asena attı, ardındanTABUTU MEZARA İNDİRİP SIRAYLA TOPRAK ATTILAR....  Duygu Asenanın Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verilişi sırasında, önce kardeşi İnci Asena ardından da diğer kadınlar sırayla mezara toprak attı. Naaş mezara indirilirken erkek görevlilerin yanı sıra ,10 kadın yardımcı oldu. diğer kadınlar da mezara toprak attı. Duygu Asena'nın mezarı sarı güller ve saksı çiçekleriyle süslendi. İnci Asena, kardeşi Duygu Asena'nın kendisine okuduğu bir şiirden esinlenilerek, kardeşini sarı güllerle uğurladıklarını belirtti. Berfu Çapın da gözyaşları içinde teyzesini çok özleyeceğini ifade etti. Cenaze törenine; Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yaşar Kemal, Sezen Aksu gibi pek çok tanınmış isim katıldı.

Güngör KARAKUŞ - Ulaş YILDIZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Sevgilisiyle bir oldu annesini boğdu
 Hastalanan Castro koltuğu ilk kez bıraktı
 Haraç çetesinin lideri eski kadın polis çıktı
 11 gece kulübüne bir hafta 'gürültü' mührü
 Her doktor adayı için bir profesör var
 Bir dava da bilirkişi için
 Yine eski sevgilisinin dizisinde oynayacak
 Göbeği açık çıktı
 Doğulu'nun avukatı 'Borcumuz yok' dedi
 Aksu'nun babası ameliyat oldu
 Kontrolsüz kavşak faciası 2 ölü, 6 yaralı
 "İstanbul'da bunları mutlaka yapın" listesi
 Kadın polis de kapkaç mağduru
 Emniyeti peşinden koşturdu
 Ailenin umutları çukura düştü
 Ölümlü kazada AB'de öndeyiz
 'Türkiye AB'ye tam üye olamaz'
 Çocuklara, gece çıkma yasağı...
SAİT GÜRSOY
ÖSS tercihleri için son uyarılar
2006 ÖSS puanları...
EMRE AKÖZ
Naziler ve Türk basını
Toplumsal Tarih dergisi...
HINCAL ULUÇ
İnci Asena'nın önünde eğilmek..
Doktorlar üç, en fazla...
Evde 4, Adada 5
Evde 4, Adada 5
F.Bahçe, Torshavn'ı 4-0'ın rövanşında beşledi. Avrupa Kupaları'nda en...
Tek engel Capello
Tek engel Capello
Real Madrid'de kadronun şekilleneceği toplantıda karar bugüne kaldı...
Erdoğan "Ben istedim" dedi
Başbakan Tayyip Erdoğan, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın...
Baykal: Memnun olduk
CHP lideri Deniz Baykal, Org. Yaşar Büyükanıt'a gönderdiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu