kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Washington timesa konuştu.... Washington Times gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, PKKya karşı tedbirler alınacağını söyledi ve Türkiye, Irak ve Kürt bölgesinden bir temsilciyle oluşturulacak komitenin aktif hale gelmesi gerektiğini söyledi.
PKK'yı tecrit için düğmeye basıldı
Başbakan Yardımcısı Salih, Erdoğan'la görüşecek

Zebari: PKK büroları kapatılacak

Irak Dışişleri Bakanı açıkladı: Ankara ile anlaştık, PKK büro ve irtibatlı partileri kapatacağız. Talabani ve Barzani de PKK'ya 'silah bırak' mesajı verdi.

PKK'YA KARŞI KARARLIYIZ
Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, SABAH'ın "PKK'yı dağdan indirme planı" diye duyurduğu mutabakatın ayrıntılarını Amerikan Washington Times Gazetesi'ne anlattı. Zebari, "PKK'ya karşı Ankara ile üzerinde anlaştığımız önlemleri uygulamakta kararlıyız" dedi.

ONLAR IRAKLI DEĞİLLER
Talabani ve Barzani'nin PKK'ya baskı yaptığını belirten Zebari şöyle konuştu: "PKK'nın Bağdat bürosu ile irtibatlı partilerin Erbil ve Süleymaniye ofisleri hemen kapatılacak. Burası onların lobi ve faaliyet alanı değil. Herşeyden önce onlar Iraklı değil."


PKK'yı tecrit için düğmeye basıldı

SABAH'ın duyurduğu "PKK'yı dağdan indirme planı" Kuzey Irak'ta yürürlüğe kondu. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, PKK bürolarının kapatılacağını açıkladı. Barzani de PKK'ya "Silah bırak" mektubu yazdı.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari Washington Times gazetesinden Tulin Daloğlu ile yaptığı röportajda Sabah'ın duyurduğu 'PKK'yı dağdan indirme planı'nı doğruladı. ANKA Ajansı'nın haberine göre PKK'nın Bağdat'taki bürosunun "hemen" kapatılacağını söyleyen Zebari ayrıca PKK ile ittifak yapan partilerin Bağdat ve Süleymaniye'deki bürolarının da kapatılacağını anlattı. Zebari, Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesud Barzani ve Talaban'nin de PKK'ya bir mektup göndererek "silahı bırak" çağrısı yaptığını söyledi.

'Iraklı değiller'
Irak
Dişişleri Bakanı Zebari, PKK'nın faaliyetlerine karşı "Her şeyden önce Iraklı değiller. İkincisi, burası onların faaliyet göstereceği yer değil. Üçüncüsü, Barzani ve Talabani tarafından onlara verilen ve PKK'dan silah bırakıp, çatışmayı durdurmasını isteyen bir mesaj iletildi" dedi. Zebari "Bu önlemlerin bizim PKK ile mücadele ciddi olduğumuz konusunda herkesi ikna edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

ANKARA İLE ANLAŞTIK
Ankara ziyareti sırasında "çok sıcak, çok dostane, saygılı ve samimi" karşılandığını vurgulayan Zebari, Ankara ile üzerinde anlaştıklarına dikkat çektiği önlemleri uygulamakta kararlı olduklarını söyledi. Mesut Barzani'nin liderliğindeki KDP'nin önemli isimlerinden biri olan Hoşyar Zebari, önlemlere karşı Türkiye'nin herhangi bir müdahalesinin de Irak hükümeti ve ABD tarafından kabul edilemeyeceğini belirtti. ABD Başkanı'nın Ulusal Güvenlik Danışman Stephen Hadley ile geçen hafta yaptığı görüşmede PKK sorununu dile getirdiğini belirten Hoşyar Zebari, PKK'nın saldırılarındaki son tırmanışın Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalardan sonra meydana geldiğini vurgularken de "Irak'taki tek güvenli yer Iraklı Kürdistan" ifadesini kullandı.

4 AY ÖNCE ANLAŞILDI
SABAH'ın 30 Temmuz günü manşetten duyurduğu terör örgütünü silah bırakmaya zorlamayı hedefleyen strateji dört aylık bir geçmişe sahipti. İlk olarak Barzani ve Talabani'nin desteği alındı. Stratejinin ilk adımını, Barzani ve Talabani'nin Kuzey Irak'taki 2 binden fazla PKK militana, silah bırakarak Türkiye'ye dönmesi konusunda baskı yapması oluşturuyordu. Ayrıca Talabani PKK'ya Kuzey Irak'ta rahat hareket edemeyeceğini, kamplarının sarılacağını ve kentlere ulaşımlarının engelleneceğini, tecrit edileceklerini bildirdi. SABAH'ın tartışmalara yol açan haberinden sonra Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yapmış ve "Böyle bir plana TSK'nın da onay verdiği şeklinde algılamaların doğru olmadığı" belirtmişti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 YAŞ tebriklerle açıldı
 İKÖ'den BM'ye suçlama
 Alevler topa dönüşüp üstümüze doğru geldi
 Üstünde 16 bomba olan gazi giysili terörist pimi çekti
 Avukatlara para yok ama soruşturma var!
 Eşcinsel daveti pehlivanı kızdırdı
 'Müslüman güç' önerisi getirildi
 "AKP'lilerden değil, TSK'dan tepki vardı"
 Müdürden polise dayak
 'Katliamı protesto' istifaları
 SMS için suç duyurusu
 Yüzme öğrendiği plajı açıyor
 Kadın her yerde şiddete uğruyor
 Aleviler yeni bir TV kurma hazırlığında
 Jandarma kriminal laboratuvar kuruyor
 PKK'dan emniyet binasına taciz ateşi
 Eğitim-Sen, Danıştay'da
YILMAZ ÖZDİL
Aganigi...
30 yıl önce bir ton fındık satan...
ERGUN BABAHAN
Küba'nın özgürlüğü ve akla ziyan sorular
Fidel...
MEHMET BARLAS
İsrail kendisini ABD ile karıştırıyor...
Bazıları zamanı...
BALÇİÇEK PAMİR
Dedikodu mafyası
İddia ediyorum, şu anda onlardan daha...
FATİH ALTAYLI
Erken atama Özkök'ün fikri
Yaşar Büyükanıt'ın...
UMUR TALU
Etkiye tepki!
Mutlaka Hizbullah da "propaganda"...
ERDAL ŞAFAK
Davut ile Golyat
O, iktidarı ele...
İsrail ara vermiyor
İsrail kabinesi, Kana saldırısı sonrasındaki tepkilere karşın geri...
Kana korkusu halkı yollara döktü
İsrail'in 48 saat süreyle de hava saldırılarını durdurduğunu...
Evde 4, Adada 5
Evde 4, Adada 5
F.Bahçe, Torshavn'ı 4-0'ın rövanşında beşledi. Avrupa Kupaları'nda en...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu