kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Venedik'te aşk bir film gibidir
Venedik'te aşk başkadır

Filmlerdeki gibi bana sarıldı ve yanak yanağa vals yaparak San Marco Meydanı'nı dolaşmaya başladık.


Venedik'te aşk bir film gibidir

Filmlerdeki gibi bana sarıldı ve yanak yanağa vals yaparak San Marco Meydanı'nı dolaşmaya başladık. Bir masal gibi... Hayır, böyle olmadı. Esas manzara şöyleydi: Kocasının yanına gelmiş bir kadın, limonçello içmemiş eşini çekiştiriyor ve direnen eşini ikna etmeye çalışıyordu: "Burada kimse bizi tanımıyor".

Gemimizin ismi Carnival Liberty. Daha bir yaşında, en büyüklerden. Gene 3 bin yolcu, bin 200 mürettebatıyla 4 bin 200 kişilik yüzen dev bir tatil köyü. Sabah kalkıp Venedik Limanı'na girişini seyrettik odamızın balkonundan. Kuleler, kiliseler, tuğla rengi kök boyalı tipik evler. Kule dedim ya, o kadar çok var ki hatta bazıları da o kadar eğri ki Pizza'daki kuleyi gidip görmeye gerek yok gibi... Kartpostallardaki resimlerden sanki taşı, toprağı, sokağı yok sanıyor insan, ama onlar da var. Yüzlerce köprü ve kanal, kimi geniş, kimi daracık.

TARİHİ MEYDAN
Veee... Karşımızda, kaç romana, kaç filme konu olmuş San Marco Meydanı. Yanında meşhur kule ve Dükler Sarayı (Parlamento Binası gibi bir şey). Biz gemiden çıkıp, biraz dolaşıp buraya gelene kadar epey kalabalıklaşmış. Kızgın güneşin altında hayal ettiğimden daha yaşlı ve solgun göründü. Bir tek modern ve aykırı yapı yok. Venedik'te bitişik, birbirine kenetlenmiş eski ve tipik evler, çiçekli balkonlar, suları bile Ortaçağ'dan kalma gibi antik suratlı kanallar, hiçbir şehirde göremeyeceğimiz gondollar, çizgili töşörtlü gondolcular, kulağa gelen mandolin sesleri ve İtalyanca şarkılar eşliğinde gezilirken, köprülerden geçilirken devamlı aşkı hatırlatan bir şeyler var. Belki de yazılan, çizilen, söylenenlerden ve de köprünün üstünde, gondolda öpüşenler yüzünden şartlandık. Ufak sokaklarda, beni ve radyasyon gören boynumu koruyacak bir şey aradık. Burada, Venedik dantelleriyle süslenmiş şemsiyeler, hatıralık eşyalar arasında... Küçük boy, bej rengi, çok romantik bir şemsiye satın aldık, bir de çalışma arkadaşıma gondollu bir goblen çanta. Alışveriş bitince, muhteşem San Marco Meydanı'nda şık bir kafede açık havada oturduk. Saatlerce Katedral'i ve yüzlerce güvercinin, insanların en çok da çocukların başlarında, kollarında poz verişlerini seyrettik. "Ne içersin?" dedikçe limoncello içip romantikleştim. Canlı bir orkestra eski şarkıları çalıyor, gençler bile coşku içinde eşlik ediyorlardı. Gözümün önünden Roma tatili, Love Story gibi f i l m l e r rüzgâr gibi geçiyordu. Orkestra vals çalarken benim de başım tatlı tatlı dönmeye başladı. Filmlerdeki gibi yavaş çekim yerimden kalkıp, beni ayakta bekleyen eşime doğru yürüdüm. Bana sarıldı ve yanak yanağa vals yaparak koca meydanı döne döne dolaşmaya başladık. Güvercinler önce havalanarak bize yer açıyor sonra etrafımızda uçuşuyordu. Bir masal gibi... Kötü günler geride kalmıştı. Yanaklarımdan yaşlar akıyor, seyredenler özel bir şey olduğunu hissetmiş gibi etkilenmiş, şaşkınlıkla bize bakıyordu. Hayır, böyle olmadı. Esas manzara şöyleydi: Kocasının yanına gelmiş bir kadın, limonçello içmemiş eşini çekiştiriyor ve direnen eşini ikna etmeye çalışıyordu: "Burada bizi kimse tanımıyor ki! Güvercinlerden mi utanıyorsun? Lütfen! O kadar kötü günlerden sonra bak bize hiç unutamayacağımız bir anı olacak. Belki de daha hiçbir çift San Marco Meydanı'nı böyle vals yaparak arşınlamamıştır. Hani 'İyileş, seni ilk Venedik'e, San Marco Meydanı'nda kahve içmeye götüreceğim' demiştin."

'BİZİ TANIRLAR MI?'
"E şimdi yani kahve yerine ben senin üç tane limonçello içeceğini nereden bileyim?" "Kimse tanımıyor ki bizi burada." O sırada yanımıza fotoğraf makinesiyle bir hanım yaklaştı. "Filiz Hanım müsaade ederseniz resminizi çekebilir miyim? Annem de kanser. Ona sizin nasıl iyileştiğinizi ve hayata ne kadar gülerek baktığınızı göstermek isterim." Hani ben "Kimse tanımaz," diyordum ya hemen yanımızda kocası ve çocuklarıyla oturuyorlarmış. Üstelik yan masalarda da arkadaşları var ve hepsi Türk. Ben gene de olağanüstü bir anı edinme fırsatını kaçırdığımız için üzgünüm.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 'Bunu da aşacağım elbet'
 Hayat kısa sen de eğlen dünyada
 Hijyensiz lezzet olmaz
 Alaçatı'da müzik, sporla buluşuyor
 Amelie tutkunlarına
 Adam olacak çocuk!
 Yaza damga vuranlar
 Dört mevsim giyilebiliyor
 Çatlak tedavisinde boyama yöntemi
 Güneş tehdit değil keyif olabilir
 Filipinler'den kristal deodorant
 24 saat süreyle deodorant etkili duş köpüğü
 Hobi olarak başladılar şimdi Avrupa'dalar
 Bikininin çok parçalı öyküsü
 Her pazar yollarda...
 İstanbul-New York hattı
 Amerikalılara İstanbul'u tanıtıyor
 Bu defilenin yararı çok
 Sıcak çarpmasına karşı dikkatli olun
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ÜLKÜ TAMER
Johnny Depp'in korsanı
Johnny Depp'in ikinci Karayip...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuğum korkuyor
Çok sayıda anne baba çocuklarının...
Çok da gerekli olmayan dönüş
Çok da gerekli olmayan dönüş
Ve Superman döndü... Clark Kent ile Superman'in aynı insan olduğunu...
Tarihi köşkte ızgara keyfi
Erenköy'deki Ethemefendi 36, bahçesinde kestane ağaçlarının...
Çocuk programı deyip geçmeyin
Kanal 1'in çocuk programı Tatil Sabahı'nın sunucuları Eser Ali ve Berrak Kuş,...
İsimsiz futbol kahramanları
Henüz futbol sahalarında fazla tanınmıyorlar ama birileri onları gözlüyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.