kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zorluk derecesi yüksek maraton
Dalgaları aşmak hiç kolay olmadı

SABAH Açıkdeniz Yat Yarışları zor hava koşullarında gerçekleşti. Fırtınalar yüzünden rota değiştirildi, 30'un üzerinde tekne yarışı terk etti.


Zorluk derecesi yüksek maraton

SABAH Açıkdeniz Yat Yarışları, dün gece D- Marin Turgutreis'te düzenlenen resepsiyonla tamamlandı. Başarılı organizasyon için dev bir kadro görev yaptı.

İki boğazın, iki denizin geçildiği ve koy içi yarışlarla renklendirilmiş SABAH Açıkdeniz Yat Yarışları'nın 2006 yılı organizasyonu dün akşam Bodrum Turgutreis'te yapılan ödül töreni ile tamamlandı. Çok sayıda kazanan ekip olduğundan bunları tekrar etmeyeceğim. Daha önce de yazdığım gibi yelkenciler arasında Büyük Yarış olarak adlandırılan bu büyük mücadele, ülkemizin en büyük spor organizasyonlarından biri olma özelliğini koruyor. İstanbul Çengelköy'de Deniz Kuvvetleri 2006 Yat Yarışları ile yelken basılan büyük maraton baştan sona Deniz Kuvvetleri'ne ait gemi ve personelin koruması altında gerçekleştirildi. Konvoyun emniyeti mayın tarama ve Sahil Güvenlik botları ile sağlandı. Kilimli, Sarıyer ve Enez mayın gemileri ile SG 303, SG 90, SG 85, SG 107 ve SG 101 Sahil Güvenlik botları etaplarda ve uluslararası sularda filonun güvenliği için refakat ettiler. Öncü ve artçı düzeninde seyir yapan gemiler arıza yapan yatları da yedeklediler. Barbie (iki kez) ve Symrna bu gemiler tarafından limana ulaştırıldı. SG 101 Doğu Ege Yelken Haftası boyunca komite botu görevini üstlendi. Yatlarda 800'ün üzerinde sporcu yarışıyordu. İstanbul'da başlayan yarışlar Bodrum'a kadar sürdü. Teknik destek sağlayan minibüsler ve yardımcı personel, Bozcaada'dan sonra Çeşme'ye ve ardından da Bodrum'a kadar yarış filosunu izlediler. Yarışların teknik organizasyonunu üstlenen Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK), Yarış Komitesi ve 'Bir Yunan ve Bir Türk'ten oluşan' Protesto Jürisi, SABAH Ekibi ile Blue Chip personeli dokuz gün boyunca neredeyse uyumadan çalıştı.

YATA KALKA YARIŞTILAR
Çeşme Belediyesi, Çeşme Belediye Marina'da yatları konuk etti. Bu yıl ilk kez yarış programına alınan Port Bodrum Yalıkavak Marina, adına konulan yarışa yakışır bir ödül töreni düzenledi. Doğu Ege Yelken Haftası içinde yer alan Turgutreis Belediye Kupası'nın ödül töreni, D- Marin içinde yer alan 'anfi tiyatr'da yapıldı. Yarışın sponsorlarından Denizbank ve MUDO adına düzenlenen yarışların ödülleri de kapanış gecesinde verildi. Büyük organizasyon dün, bu yarışlara yıllardır büyük destek veren D- Marin Turgutreis Kupası ile tamamlandı. Bünyesinde Deniz Kuvvetleri Kupası ve Çakabey gibi ülkemizin en büyük iki açıkdeniz mücadelesini bulunduran SABAH Açıkdeniz Yat Yarışları, çok zor tabiat koşulları altında gerçekleşti. İstanbul'dan müsait bir rüzgârla hareket eden tekneler gece yarısından sonra rüzgârsız kaldılar. Bu nedenle de Bozcaada'daki ilk finiş öğleden sonra saat 15.00'e yaklaşırken alınabildi. Bazı tekneler 14 saat aynı yerde beklemek zorunda kaldılar. Bu etapta 30'un üzerinde tekne yarışı terk etti. Yarışı terk eden üstelik motoru da arızalanan yatlara mayın gemilerimiz yedekleyerek yardım ettiler.

HEMEN HER TEKNE BROŞA DÜŞTÜ
Deniz Kuvvetleri Kupası'nın ikinci ayağında da benzer zorluklar yaşandı. Ancak en zor bölüm Çakabey oldu. Fırtına alarmı nedeniyle rota değişikliği yapılan ve yatların Furni Kanalı yerine Dilek Boğazı'ndan geçmeleri istenilen yarışta, hemen her tekne broşa düştü (dümen kontrolünün kaybı ile yana devrilme), balon patlattı, yelken yırttı. Ayrıca Emily yatı karaya oturdu, Ex Orient'in güverte ve yelken donanımında ağır hasar meydana geldi. Mandinga yatı broşa düştüğü sırada bir yatçı paniğe kapılarak denize atladı ve daha sonra ekibi tarafından kurtarıldı. Geçtiğimiz ay teknesini yarışa katılmak üzere İstanbul'a getirirken hayatını kaybeden Çetin Döker, Çeşme startından önce tüm yelkenliler tarafından yelken yapraklatılarak anıldı. Denizbank'ın katkıları bu yıl da aynı güçte sürdü. Sponsorluk dışında banka, tüm konaklama noktalarında elemanları ve özel standlarıyla yer aldı. MUDO'nun bu hafta için özellikle dizayn ettiği 'Ege mavisi' giysiler yarışlara damgasını vurdu. MUDO yarışçılara geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da özel tişört, şapka ve montlar hazırlamıştı. Bu yılın ilklerinden biri de Turkcell'in abonelerine yarışla ilgili bilgiler iletmesi oldu. Türkcell'in 7 milyon abonesi arasından yarış bilgileri almak isteyen herkese tüm gelişmeler anında iletildi. Oracle da Büyük Yarış'ın sponsorları arasına katıldı.
DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Fotoğrafçılarla atölye çalışmaları
 Farnborough'da yüzler güldü
 Airbus'ın başını yakan adam
 Versace, uçakları da giydiriyor
 Otyam çiftinin resimleri Bodrum'da
 Firmalar bir taşla iki kuş vuruyor
 Bir yelkenli kaç pet şişeden çıkar?
 Micro jete rekor sipariş
 Gökyüzü etkisi yaratılıyor
 Airport'un, sezon finali
 Bakan, izninde turneye çıktı
 Latife Tekin'den türban masalları geliyor
 Saçlara özel yaz bakımı
 'Büyük Yarış' cuma günü
 Bu yıl kupalar bizim olacak
 Baştan sona asker güvencesinde
 Gerçek hakem yarışçının vicdanıdır
 İsmimize uygun bir spor
 Yalıkavak yarışçıları bekliyor
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Vitaminler, mineraller ve sağlıklı yaşam
Vitaminler, mineraller ve sağlıklı yaşam
Geçtiğimiz haftalarda, vitamin ve minerallerin göz sağlığının...
'En doğru adam benim'
18 yaşında dövdüğü gazeteci, hiperaktivitesi, babasına olan...
Büyük iktidar kumarbazı Murdoch
Adı bile ortalığı karıştırmaya yetti. TGRT hisselerini satın aldığı söylenen...
Batman 'Hawar,' diyor...
Orada hayat son beş yıldır, en ince damardankopuyor. Batmanlı kadınlar bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.